Kære Arne.

En opdatering af Gaza situationen, trafficking og en del om DF.

Du må meget gerne sende videre i dit netværk.

Hilsen

Kamal

 


Fra: Kamal Qureshi
Sendt: 21. juni 2010 12:20
Emne: Nyhedsbrev fra folketingsmedlem for SF Kamal Qureshi

Juni 2010

 

NYT FRA KAMAL

 

Nyhedsbrev fra folketingsmedlem for SF Kamal Qureshi

 

 

 

Kære Læser

 

En aktuel international sag, som berører mig meget, er den israelske flådes angreb mod en nødhjælpskonvoj på vej til Gaza. Det er et blodigt eksempel på en bitter strid. Israels blokade af Gaza betyder desværre, at civilbefolkningen lider enormt under mangel på mad og basale fornødenheder. Jeg oplevede den nærmest desperate situation i Gaza sidste år. Det skærer helt ind i hjertekulen at opleve blokaden opretholdt med så bitre midler.

 

 

 

Igen vil jeg gerne opfordre jer, som er medlemmer af SF i København om at benytte muligheden for at stemme til den kommende urafstemning. Det er vigtigt med et stærkt medlemsdemokrati. Noget der bl.a. kan komme til udtryk ved, at vi selv vælger vores SF-kandidater til Folketinget. Grib chancen for at få indflydelse på, hvor SF og Danmark bevæger sig hen.

 

 I aften er der debat møde mellem Kenneth Kristensen (DF) og undertegnet på Kbh`s rådhus. Kom og vær med!  

 

 

 

Nedenfor kan du få et indblik i et par af de sager, jeg har arbejdet med siden sidst.

 

Seneste sager:

 

Internationalt: Israels katastrofale aktion overfor Gaza-aktivister

Det er en tragedie, når mennesker bliver dræbt. SF har krævet international fordømmelse af den israelske flådes angreb på en nødhjælpskonvoj på vej til Gaza. Der er tvivl om, hvorvidt aktionen overhovedet var lovlig. Men under alle omstændigheder var resultatet ikke godt nok. SF har krævet en international undersøgelse af forløbet og foreslået, at Danmark bidrager til at varetage kontrollen af søvejen til Gaza.

 

Lokalt/nationalt: Sexkunder har medansvar for kvindehandel

Seneste tiltag for at modvirke kvindehandel var en kampagne i samarbejde med Sex and Alive, som rettede sig mod sexkunder. De har pligt til at henvende sig til politiet, hvis der opstår mistanke om kvindehandel. Men så godt som ingen tager det skridt. Vi var på gaden og kontakte sexkunderne, ligesom vi indrykkede annoncer på EB’s massagesider. Læse mere her.

 

Nationalt: Langballe har svigtet sit ansvar – og ender nu i retten

DF’s Jesper Langballe ender nu i retten efter hans udtalelser om, at muslimske mænd voldtager deres døtre. Det har jeg det faktisk godt med. Ikke fordi jeg tror, det vil ændre Langballes forstokkede holdninger, men fordi det er vigtigt, at vi som samfund kan sige fra over for dem, som graver grøfter. Langballes udtalelser rammer jo bredt – på en stærkt unuanceret og diskriminerende facon.

 

Nationalt: De svage betaler for skattelettelserne

VKO’s nedskæringspakke betyder, at der skæres i udviklingsbistanden. Verdens allerfattigste holder for. Også børnefamilier med mange børn, mennesker som har brug for tolkebistand, ufrivilligt barnløse og arbejdsløse får et gok i nødden. DF gjorde deres bedste for at sikre en etnisk profilering i nedskæringsplanerne. Det skal jo helst ikke gå ud og over ”rigtige” danskere.

 

Lokalt: Debatmøde i studenterhuset med DF’s Martin Henriksen

De politiske uenigheder mellem DF og SF er store. Det hersker der vist ingen tvivl om oven på et spændende debatmøde på studenterhuset arrangeret i samarbejde med SF Nørrebro. Vi diskuterede bl.a. uddannelses- og udenrigspolitik. Det er vigtigt, vi går i kødet på vores politiske modstandere på alle områder. Læs mere her.

 

Lokalt: Debatmøde om dansk udenrigspolitik efter valgsejren

Mandag havde vi et spændende og succesfuldt debatarrangement på Christiansborg for lokale SF’ere. Regeringen har smadret Danmarks ry og omdømme ude i verden. Hvordan vender vi det? Med oplæg fra Amnesty og RCT diskuterede vi menneskerettighedernes rolle i en fremtidig S-SF regerings udenrigspolitik.

 

 

Udgivet af Kamal Qureshis kontor

Christiansborg, 1240 København K. Telefon: 33 37 44 70

sfkaqu@ft.dk (Kamal Qureshi) eller sfalwa@ft.dk (Allan Wessel Andersen)

 

 

 


 

 

Tilbage til forsiden