Lidt forskelligt fra SOS:

Folketingsdebat om bl.a racismedeparagraffen,  links til oplysnings- og undervisningsmateriale.

 

D. 10.06.11 modtaget fra SOS mod racisme <sos@ sosmodracisme.dk>

Kære alle i SOS!

Her kommer lidt af hvert!

God sommer!

Anne Nielsen

 

Hvis I vil høre en - noget pinlig times folketingsdebat om racismeparagraffen, er linket nedenunder. Og her rulle ned til  punkt 8:

 

http://www.ft.dk/webtv/video/20101/salen/104.aspx?as=1#pv 

 

For stemte DF og  LA , og imod stemte de øvrige partier ved 3. behandlingen i dag.

Pinligt var ikke mindst Simon Amnitzbøl som talte om, at Racismeparagraffen især ramte socialt skævt , dvs de svage! Reelt omfatter disse svage altså så Jesper Langballe, Lars Hedegård, mv.!

I øvrigt var der en del flere fremmedfjendtlige lovforslag på i dag, som desværre blev vedtaget - I kan se hvilke ved at rulle op og ned gennem punkterne.

 

Vi har fået trykt nye postkort med et billede af en jordklode: og teksten: One race human race .

Postkortene har henvisning til vores hjemmesider og email.

Vi har desuden trykt en engelsk folder om SOS mod Racisme.

I er velkommen til at bestille postkort, ekstra eksemplarer af Nyhedsbrev SOS mod Racisme nr 104blade og Minilkesikon, hvis I vil dele dem ud til møder, evt. valgmøder, m.v.

 

Vedr billetter til teater Grob: Den hvide mand:

Forestillingen spiller endnu indtil 19. juni i Teater Grob, Nørrebrogade 37.

Billetterne skal bestilles direkte i Teater Grob ved at

ringe på 35 300 500 eller sende en mail til billet@grob.dk mærk mailen "sosmodracisme".

De er som sagt gratis for medlemmer af SOS mod Racisme - i hvert fald billetten til én selv, hvis man har gæster med, som ikke er medlem, skal man nok betale for dem.

 

I går var jeg til et møde om interkultur arrangeret af CKI, Center for Kunst og Interkultur, især med folk fra teatre og kulturinstitutioner. Der var en stor opbakning til at arbejde for tolerance og inklusion og modarbejde eksklusion og racisme. UNESCO har i øvrigt vedtaget et charter om interkultur, kulturel udveksling, tolerance etc., som blev fremlagt.

Hvis nogle har planer om at lave arrangementer med kulturelle indslag og med disse formål, har man lov til at spørge om ideer og muligheder hos CKI: www.cki.dk , evt. kontakte Mik Aidt på 20226580 : mik.aidt@ dcai.dk ..

Mit indtryk er, at der rundt omkring er flere inden for kunst- og tetaermiljøet, som kunne være interesserede i at indgå i noget fx sammen med nogle fra SOS, et integrationsnetværk, en flygtnimngeforening el. lignende.

 

Vedr. FNs Menneskerettighedsråds bedømmelse af Danmark: På dette link: http://www.upr-info.org/-Webcast-.html kan man gå ind under Session 11: 2. - 13. May 2011 , og gå ind under Denmark, Review og For the webcast per speaker, see here og klikke. Her kan man se de enkelte landes ros, vurderinger, kritik og anbefalinger til Danmark ved gennemgangen d. 2. maj.

Mange af anbefalingerne drejer sig om Danmarks overtrædelser af forbud mod diskrimination, og om racismen i Danmark, og om knægtelse af rettigheder især for udlændinge. Det ville være en god idé at spørge de opstillede folketingspolitikere til næste valg om deres holdning til menneskerettigheder i Danmark på mange af de kritiserede områder.

 

Undervisningsmaterialer om menneskerettigheder:

Vi vil gerne opfordre jer til at slå op på SOS mod Racismes hjemmeside til gymnasieundervisning om racisme og menneskerettigheder: www.sosmenneskerettigheder.dk  Vi har næsten pudset den færdig af, og planen er, at vi herefter vil søge at få den gjort tilgængelig fra Undervisningsministeriets hjemmeside om undervisningsmaterialer og lærervejledninger: www.emu.dk .

Vi vil gerne fremhæve, at hjemmesiden også kan bruges af andre end gymnasieelever, som vil vide noget om menneskerettigheder. Bl.a. har vi sat links ind og placeret men lang række især af FNs menneskerettighedskonventioner i dokumentdatabasen på hjemmesiden.

Derudover er der links til en lang række andre organisationer og institutioner og hjemmesider.

 

Institut for Menneskerettigheder har lavet et undervisningsmateriale til skolernes 6. - 10. klasser: drop diskrimination på hjemmesiden: www.drop-diskrimination.dk . Der er dels en lille dvd med små indlæg som optakt til diskussioner, dels en række undervisningsspil til skoleklasser.

Der er også udgivet et særskilt øvelseskatalog med undervisningsspil: http://www.drop-diskrimination.dk/files/45617089/file/velseskatalog.pdf

 

DVD'en: "En ven du endnu ikke har mødt" kan downloades fra hjemmesiden, eller den kan bestilles hos Institut for Menneskerettigheder med indlagt lærermanual. : Der er også lavet et "Rettighedskatalog", som kan downloades på dette link: http://www.drop-diskrimination.dk/files/2139955947/file/rettighedskatalog_031110_dk.pdf , samt et Begrebskatalog med orddefinitioner på: http://www.drop-diskrimination.dk/files/864661204/file/begrebskatalog_031110_dk.pdf   via linket på www.drop-diskrimination.dk . Linkene i rettighedskataloget virker dog ikke allesammen.

 

Nyt fra Salaam Filmfestival juni 2011

• Danmarks flerkulturelle filmfestival i 31 byer i skoleåret 2011/12
• Det fine samarbejde med ’Med Skolen i Biografen’ fortsætter
• Når verden banker på! – Festivalens temaer
• GRATIS kortfilm på emu.dk

Danmarks flerkulturelle filmfestival – Salaam Filmfestival kommer til 31 byer i skoleåret 2011/12
- på Fyn, i Midtjylland, Nordjylland, Sønderjylland og Storkøbenhavn samt på Nationalmuseet for 11. gang! De lokale programmer kan downloades på www.salaam.dk, hvis de ikke allerede er landet på skolerne.

Festivalen tilbyder igen unikke filmpakker med flerkulturelle oplevelser og oplægsholdere i den nærmeste biograf eller kulturhus. Der er noget for alle klassetrin. Kom og giv eleverne indsigt i andre kulturer!

Det fine samarbejde med ’Med Skolen i Biografen’ fortsætter
Der optræder også oplægsholdere fra Salaam på ca. 20 udvalgte visninger af ’Hævnen’ og ’Kidnappet’ i Det Danske Filminstituts skolebioordning ’Med Skolen i Biografen’. De kommer til 5 byer i Nordjylland, 5 i Sønderjylland og til 11 byer i Storkøbenhavn. Eleverne kan blandt andet glæde sig til at møde den sprudlende og prisvindende instruktør af action-dramaet ’Kidnappet’, Vibeke Muasya.

Når verden banker på! – Festivalens temaer
Festivalen løber af stabelen fra september 2011 med aktuelle temaer som flerkulturel identitet, fællesskab og konflikt. Temaerne udfolder sig på tværs af kulturer i den vestlige, afrikanske og mellemøstlige del af verden. Der er blandt andet satirisk film om britiske vrede unge terrorist-aspiranter, dokumentar om somaliske piraters vilkår, kortfilm om kæledyr i Mellemøsten samt spillefilm med spænding og magi, når kulturmøderne udfolder sig i Norden og i Afrika.

GRATIS kortfilm på emu.dk
Som noget nyt tilbyder Salaam gratis kortfilm fra 3. verdenslande som supplement til festivalens mange spillefilm, der kan være svære for lærerne selv at få fingre i.
De fire gratis kortfilmsperler udspiller sig i 3. verdenslandene Bolivia, Burundi og Kenya. Genremæssigt varierer de fra animation til lokalt producerede, men internationalt prisvindende fiktionsfortællinger. Temaerne spænder vidt fra boliviansk myte og krig om vandresurserne, til muslimsk ligestillingskamp og banders selvjustits i Østafrikas største slumby.

Der er undervisningsmaterialer til alle film. Til ’Kibera Kid’ foreligger de både på engelsk og dansk, og filmen kan ses med enten danske eller engelske undertekster.
Brug Salaams lettilgængelige, fascinerende og lærerige filmoplevelser i undervisningen ved hjælp af UNI-login. Husk at eleverne også selv kan se filmene i klassen eller derhjemme som lektie.

Læs meget mere om film, materialer, oplægsholdere og booking på www.salaam.dk

Salaam Filmfestival glæder sig til at byde lærere og elever velkommen til næste sæson!

God sommer!

 

Tilbage til forsiden