Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


Om handelsdynastierne i Frederikshavn i 18-1900-tallet som stadig præger gadenavnene.
Her fortsætter Erik Sigmund Christensen, arkivleder på Bangsbo Arkiv, med for tredje gang at fortælle om Frederikshavns historie til Dialog på Frederikshavn Lokalradio. Denne gang skal vi høre om handelsdynastierne i Frederikshavn i 18-1900-tallet og især om deres nøglerolle i Frederikshavns  økonomiske udvikling ikke mindst som havneby. Men der bliver også mulighed for mange frederikshavnere for her at få opklaret historien bag navnet på den gade man måske bor på. Og i tillæg at få rettet udbredte fejlopfattelser som f.eks. at Th. Bergsgade er en forkortelse for Thomas Bergsgade. Det vil være en god ide at have et kort over Frederikshavn by ved hånden under aflytningen. (lagt op d. 22. juni og sendt d. 27. juni 2018  på Dialog på Frederikshavn Lokalradio.)
Foredrag d. 22. maj 2018 af arkivleder cand mag Erik s. Christensen ved Bangsbo Arkiv i Frederikshavn en del af Kystmuseet 

HØR: Arkivar Erik Christensen fortæller om handelsdynastierne i Frederikshavn i 18-1900 tallet


Klik HER for billede: [pix] FB Erik Christensen sidder i sofaen i Empirestuen på Bangsbo museum - IKKE til efterfølgelse

Klik HER for billede: [pix] FB Familien Cloos jf skænkede Cloostårnet

Klik HER for billede: [pix] FB Havnevejen som senere blev til nuv. Danmarksgade
Her kan man læse Om Nordjyllands Kystmuseums arkiver Hvorunder man finder Bangsbo Arkiv på Dr. margrethesvej 6, som er Erik Christensens daglige arbejdsplads og hvor der er læsesal for interesserede i lokalhistorier.

Erik S. Christensen kan træffes via mail på ech@kystmuseet.dk  

Denne og alle andre sider på Dialog på Frederikshavn Lokalradio www.arnehansen.net/dialog må meget gerne deles og linkes til


Bemærk at man også kan tilgå indslag på Dialog på Frederikshavn Lokalradio via Facebooksiden : DIALOG PÅ FREDERIKSHAVN LOKALRADIO som også meget gerne likes, bruges og deles fra i tide og utide. Og brug også gerne facebooksiden til at kommentere denne og andre udsendelser og komme med forslag til nye udsendelser - eller brug post@arnehansen.net eller mobil 30420818.

http://arnehansen.net/Dialogprogram.htm  kan man læse radioprogrammet  for  den kommende onsdags Dialogudsendelser med angivelse af, hvornår de enkelte indslag kan høres. Radioprogrammet er typisk tilgængeligt fra søndag aften forud for den kommende uges Dialogudsendelser.
Og en kortere udgave af radioprogrammet lægges samtidigt på Facebooksiden: DIALOG PÅ FREDERIKSHAVN LOKALRADIO: https://www.facebook.com/Dialogpaafrederikshavnlokalradio,  hvor der også i de efterfølgende dage ofte lægges links til de væsentligste udsendelser.  
Radioprogrammet for den kommende onsdag bliver også samtidigt lagt op på Kanal Frederikshavns arrangementliste: http://www.kanalfrederikshavn.dk/arrangementer/ .

Tilbud til lyttere til  Dialog på Frederikshavn Lokalradio: Lyttere med noget på hjerte er velkomne til at henvende sig på 30420818 og post@arnehansen.net Og det gælder især hvis man også er interesseret i selv at bidrage til Dialogs sendeflade ved at låne en optager for f.eks. at interviewe relevante personligheder eller optage fra egne foreningsarrangementer eller skoleklasse mv.til radio og til internettet til aflytning som podcast? Og allermest velkommen er du, hvis du selv har lyst til at prøve at lave radio om lokale (nationale eller globale) emner efter dine egne interesser?  Men også hvis du bare har et praj om et godt lokalt emne og måske har kontaktdata til en eller flere personer der kan fortælle om og debattere emnet?