Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred

Frederikshavn i efterkrigstidens økonomiske udfordringer og klemt i kommunalreformer og uddannelsesmuligheder. - med links til 6 tidl. foredrag
Her bringer Dialog på Frederikshavn Lokalradio så det 7. og sidste foredrag om Frederikshavns historie og udvikling i anledning af 200-året siden flækken Fladstrand blev til købstaden Frederikshavn og nærmere bestemt d. 25. september 2018. Dette foredrag handler om efterkrigstiden økonomiske afmatning, om en ny industrialiseringsbølge  og strid om kommunegrænserne
Erik fortæller om hvilke nye skrappe betingelser som efterkrigstiden gav for Frederikshavns økonomiske udvikling om hvordan industrialiseringen fra politisk hold fra 1957 blev givet bedre betingelser for at udvikle sig og bl.a bevirkede arbejdskraftvandring fra land til by og kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og bedre boligstandard og behov for en kommunalreform i 1970, hvor Frederikshavn kommune trak de korteste strå og som også gjaldt mht til at skaffe uddannelsesinstitutioner til byen.
((Lagt på d. 9. august og sendt d. 8. august 2018 på Dialog på Frederikshavn Lokalradio.)
Interviewet med Erik S. Christensen foregik d. 2. juli 2018

Her fra denne side er det nu muligt at tilgå og lytte til  alle 7 foredrag om Frederikshavns historie af Erik Christensen i anledning af 200-års-jubilæet.
Hertil har Erik nu også til hvert enkelt af de 7 indslag udvalgt billeder der tilsmmen illustrerer Frederikshavns udvikling.
Man hører altså  fortællinger om Frederikshavns udvikling betinget af den samtidige danske og europæiske økonomiske og politiske historie samt af de oftest driftige frederikshavnere, som har været i stand til at se og udnytte de nye muligheder, som ændringer i de overordnede strukturer kastede af sig.
Alle er velkomne til at dele til relevante instanser og andre i og udenfor Frederikshavn, der kan være interesseret.
Med venlig hilsen på vegne af Dialog på Frederikshavn Lokalradio Arne Hansen post@arnehansen.net og på FB Arne Nielsen Hansen


HØR: Erik Christensen fortæller om Frederikshavns udvikling siden 2. verdenskrigKlik HER for billede: [pix] FB Kvinderne kom ud par arbejdsmarkedet. Her fra minkfarmen på Rimmens alle

Klik HER for billede: [pix] FB Udsigt udover Frederikshavn - fra Bangsbo Fort- efter år 2000

Klik HER for billede: [pix] FB Førindustrielle åndehuller findes stadig i nutidens Frederikshavn

Klik HER for billede: [pix] FB Logo for Frederikshavn kommune

Her er så nu tilføjet links til de 6 tidligere Dialog-fortællinger af Erik S. Christensen om Frederikshavns historie.

Foredrag nr 6: Frederikshavn under 1. verdenskrig, i mellemkrigstiden og under 2. verdenskrig.

Foredrag nr 5: Fiskeriets betydning i Frederikshavns udviklingshistorie

Foredrag nr 4: Frederikshavns industrialisering fortalt af arkivar Erik Chr.

Foredrag nr 3: Om handelsdynastierne i Frederikshavn i 18-1900-tallet som stadig præger gadenavnene.


Foredrag nr 2: Arkivar Erik S. Christensen om tiden før flækken Fladstrand blev til Frederikshavn

Foredrag nr 1: Arkivleder Erik S. Christensen fortæller om hvordan Frederikshavn fik sit navn og blev købstad for 200 år siden.  


 

Denne og alle andre sider på Dialog på Frederikshavn Lokalradio www.arnehansen.net/dialog må meget gerne deles og linkes til


Bemærk at man også kan tilgå indslag på Dialog på Frederikshavn Lokalradio via Facebooksiden : DIALOG PÅ FREDERIKSHAVN LOKALRADIO som også meget gerne likes, bruges og deles fra i tide og utide. Og brug også gerne facebooksiden til at kommentere denne og andre udsendelser og komme med forslag til nye udsendelser - eller brug post@arnehansen.net eller mobil 30420818.

http://arnehansen.net/Dialogprogram.htm  kan man læse radioprogrammet  for  den kommende onsdags Dialogudsendelser med angivelse af, hvornår de enkelte indslag kan høres. Radioprogrammet er typisk tilgængeligt fra søndag aften forud for den kommende uges Dialogudsendelser.
Og en kortere udgave af radioprogrammet lægges samtidigt på Facebooksiden: DIALOG PÅ FREDERIKSHAVN LOKALRADIO: https://www.facebook.com/Dialogpaafrederikshavnlokalradio,  hvor der også i de efterfølgende dage ofte lægges links til de væsentligste udsendelser.  
Radioprogrammet for den kommende onsdag bliver også samtidigt lagt op på Kanal Frederikshavns arrangementliste: http://www.kanalfrederikshavn.dk/arrangementer/ .

Tilbud til lyttere til  Dialog på Frederikshavn Lokalradio: Lyttere med noget på hjerte er velkomne til at henvende sig på 30420818 og post@arnehansen.net Og det gælder især hvis man også er interesseret i selv at bidrage til Dialogs sendeflade ved at låne en optager for f.eks. at interviewe relevante personligheder eller optage fra egne foreningsarrangementer eller skoleklasse mv.til radio og til internettet til aflytning som podcast? Og allermest velkommen er du, hvis du selv har lyst til at prøve at lave radio om lokale (nationale eller globale) emner efter dine egne interesser?  Men også hvis du bare har et praj om et godt lokalt emne og måske har kontaktdata til en eller flere personer der kan fortælle om og debattere emnet?