Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred

90-årige Emma Madsen fortæller om at være datter af en engageret socialdemokrat - med mobning til følge
90-årige Emma Madsen fortæller om at være datter af en engageret socialdemokrat - med mobning til følge . Emma blev mobbet i Lendum fordi far var aktiv socialdemokrat især af missionsfolkene og af den ellers dygtige lærer Nielsen. Emmas mor blev kaldt ”horeunge” af plejefaderen.
Faderen var med i afholdsforeningen IOGT, og arbejdernes fagforening i Lendum, (farfaren var med til at opbygge snedker og tømrerfagforeningen, blev socialdemokrat pga harme over sin fattige mors tarvelige begravelse).

En opremsning af stikord til indholdet: Organisationsmanden, sangforeningen Lyren, vælgermøder, Emma forsvarede faderen som  13-årig, ”fin i hjertet”, moderens bissere, vid horisont, ”bliv aldrig rådvild”, glad for rollatoren, rygestop.
Forældre traf hinanden i afholdsforeningen, pacifisme, men den røde far var lidt mandschauvinist og lidt fedtet handelsmand og altså selvejer af land-brug og ishuset ved Møllehuset (jf fotos der), men ordentlig og proper.  Moderen fik tidligt stift ben men kunne danse, om vendelbomålets kvaliteter, den røde socialist kom sammen med Venstrefolk da fælles om afholdssagen.
(Lagt på nettet d. 10. januar og sendt d. 9. januar 2019 på Dialog på Frederikshavn Lokalradio.) Interview d. 22. august 2018 med over 90-årige Emma Madsen datter af den røde Jens Nielsen


HØR: Emma Madsen fortæller om at være datter af sin røde far - med mobning til følge


Klik HER for billede: [pix] FB Emmas Far Jens Nielsen

Klik HER for billede: [pix] FB Emma Madsen

Klik HER for billede: [pix] FB Forsiden på Emma Madsens bog: En Vendsyssel piges Erindringer


Tidligere Dialog-udsendelser med Emma Madsen:

HØR: Den 90-årige Emma Madsen fortæller her sin livshistorie.


HØR: Emma Madsen fortæller her om fund af jernalderkrukke