Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred

 Lars Møller V fortæller her om sin tid som borgmester i Frederikshavn i årene 2010-13 med støtte fra SF og K.
Dialog på Frederikshavn Lokalradio bringer her endnu et interview med en tidligere borgmester i Frederikshavn. Denne gang er det med Lars Møller fra partiet Venstre, som var borgmester i årene 2010-13 på basis af en konstitueringsaftale med partierne SF og Konservative. Interviewet foregik d. 4. december 2018  i anledning af Frederikshavns 200-års jubilæum.
Vi hører om Lars opvækst i Stenhøj, om hvordan opgaven med at få den nye storkommune til at fungere med en hensigtsmæssig struktur i helhedens interesse gav lysten til at gå ind i lokalpolitik efter mange års organisationsarbejde i landbrugsorganisationer med bl.a. sammenlægning af landboforeningerne i Vendsyssel til Landbonord som et resultat af en nødvendig strukturtilpasning.

Lars Møller indvier os også i de overvejelser og forhandlinger der førte til at han efter valget i 2009 blev borgmester med støtte fra Konservative og SF der også havde følt sig kørt over af socialdemokraterne der i forrige byrådsperiode havde haft absolut flertal. Det skete efter en ihærdig valgkampagne, hvor også deltagelse i hvervning af indsamlere og indsamling for Dansk flygtningehjælp indgik.

Med hensyn til resultaterne fremhæver Lars Møller en nødvendig tilpasning af skolestrukturen i Frederikshavn by med bl.a. bygning af Nordstjerneskolen og af børnehaver som sammen med udgifter som var svære at styre fra kommunal side endte med at presse økonomien. En anden gennemført Venstre-mærkesag var bevarelse af landsbyskoler så længe en rimelig undervisning kunne opretholdes. Det var rimeligt det blev lidt dyrere pr barn fordi børnene i oplandet ikke kunne udnytte den vifte af kommunalt støttede fritidstilbud, som bybørnene havde lige uden for døren.

En vindmølleplan forblev nok mest SF’s ide og blev aldrig realiseret pga. bøjen af for nabomodstand fra både Venstres og socialdemokratiske byrådsmedlemmer. Lars er glad for investeringen i havnens udvikling  og støtter følgelig det aktuelle havvindmølleprojekt. Lars Møller oplevede især i starten Socialdemokraterne som vrangvillige tabere, som først blev samarbejdsvillige mod slutning af borgmesterperioden efter at Birgit Hansen blev borgmesterkandidat, og var fortsat. Lars Møller beklager vælgernes faldende engagement i partiarbejde som kunne give demokratisk indflydelse. Men hør hellere selv interviewet, hvor Lars Møller lægger sit perspektiv for sin tid og fremtiden som giver optimisme .
 
HØR: Lars Møller fortæller her om sin tid som Venstre-borgmester i Frederikshavn i årene 2010-13 med støtte fra SF og K

Klik HER for billede: [pix] FB Lars Møller, tidl. borgmester i Frederikshavn 2010-13

Hjemmeside for Venstre i Frederikshavn kommune

Facebookside for Venstre i Frederikshavn Kommune