Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred

Om Ove Christensen (S) borgmester i Frederikshavn 1986-1994 - her berettet af partikammeraten Mogens Damm.                                                                                                      Dialog på Frederikshavn Lokalradio  bringer her det sidste af en række interviews med tidligere frederikshavnske borgmestre. Denne gang bliver det dog desværre om borgmester Ove Christensen, der desværre døde i 2015. Ove Christensen var borgmester fra 1986-1994 og derefter en tid også i Kommunernes Landsforening (KL) og fungerede som menigt byrådsmedlem og socialudvalgsformand frem til 2002, hvor han trak sig fra aktiv politik.

I stedet har Dialog  d. 4. december 2018 bedt  tidl. byrådsmedlem og kulturudvalgsformand Mogens Damm (S) fortælle om sin nære ven og samarbejdspartner i lokalpolitik i Frederikshavn.  Ove hoppede direkte ind på borgmesterposten og var populær med høje stemmetal hele vejen, vellidt som den lune rare store politibetjent der dyrkede samarbejdet.  Ove tog ikke æren for noget andre havde lavet og forventede en god tone overfor andre partier.  

Under Ove Christensen skete meget byplanmæssigt i kølvandet på banegårdens flytning og man begyndte at arbejde med nye planer for bl.a. Midtbyen og Frederikshavn Vest, nye ældreboliger og  Borgmester Hassingsvej blev renoveret. Der var enighed om at modtage nye asylsøgere fra Bosnien, som fik deres egen ”borgmester” Muhamed Fajkovic. Og der var også enighed om at samarbejde og med deltagelse af frivilliggrupper af borgere i Frederikshavn om at hjælpe med med udviklingen i det nye selvstændige land Letland.
Fra venskabsbysamarbejdet husker Mogens et større arrangement med deltagelse af alle venskabsbyer, herunder ikke mindst repræsentanter for tyske Bremerhaven, i 1992 den aften Danmark vandt Europamesterskabet over Tyskland. Det var en uforglemmelig aften for alle. Mogens Damm fremhæver det vigtige i beslutningen om at lade havnen komme tættere på kommunen på hans sidste byrådsmøde i 2001. Mogens Damm fik sin ilddåb som formand for kulturudvalg da der blev ballade om en erotisk fotoudstilling på biblioteket og der høres om andre omstridte værker.

I de 8 år der var rent socialdemokratisk flertal i byrådet flyttedes debatten ind i byrådsgruppen. Ove Christensen havde i KL et fint samarbejde med bl.a. Thorkild Simonsen, de to var fra samme nordjyske egn.
Ove Christensen valgte efter 8 år selv at træde til bage fra borgmesterposten og blive formand for socialudvalget, en ønskepost med hans sociale sindelag, hvad høje personlige stemmetal vidnede om, .Ove Christensen bevarede humøret på trods af sin invaliditet som følge af et knust knæ efter et fald.
Til sidst fortæller Mogens Damm om sine oplevelser af forholdet imellem politikere og embedsmændene. (Lagt på nettet d. 3. januar  og  sendt d. 3. januar 2019 i Dialog på Frederikshavn Lokalradio.)
 Interview d. 4. december 2018 med tidl. kulturudvalgsformand Mogens Damm (S) og tidl. nu afdøde borgmester Ove Christensen.

 


HØR: Mogens Damm fortæller om sin afdøde ven og partikammerat bogmester Ove Christensen borgmester i Frederikshavn 1986-1994


Klik HER for billede: [pix] FB Borgmester Ove Christensen

Med Bidrag fra sønnen Tom Christensen:
Klik HER for billede: [pix] FB Borgmester Ove Christensen på kontoret
Klik HER for billede: [pix] FB Pensionskasse-formand Ove Christensenm.fl. stiller etiske krav om arbejdsmiljø for at investere i ØK

Klik HER for billede: [pix] FB Mogens Damm


Tom Christensens mindeord om sin far Ove Christensen + fotos

Se også gerne en artikel af Marianne Isen i Nordjyske d. 3. jan. 2002 om Ove Christensen
da han som kronisk bundet til sin kørestol valgte at trække sig fra byrådsarbejdet.

Hjemmeside for Socialdemokratiet i Frederikshavn