Hvordan erfarne Mona Ljungberg oplever dagens flygtningepolitik.

Hør Mona Ljungberg, som på baggrund af sine mangeårige erfaringer fra sit humanitære arbejde i Flygtninge i Fare, her fortæller om de sidste 20 års ulidelige stramninger af flygtninge- og integrationspolitikken i Danmark til stor skade for flygtninge, integrationen og den danske humanisme. Bl.a. fortæller Mona Ljungberg om sine oplevelser med at hjælpe flygtninge strandet  i Bosnien – uden for EU – jf fotos nedenfor.

Det fremførtes af intervieweren, at det i den danske debat bliver fuldstændigt set væk fra, at både de mellemøstlige krigsflygtninge og tilhængere af Islamisk stat faktisk har gode argumenter for, at de militaristiske danske politikere selv bærer en del af  ansvaret for både krigsflygtningenes og IS-krigernes situation. Og det er som følge af Danmarks deltagelse i US-krigen mod Irak i 2003, der jo medvirkede til adskillige millioner  krigsflygtninge og  den borgerkrig og voldskaos, som endte i sunniernes undertrykkelse og  grobund for at ISIS kunne få tilslutning og opnå prestige som sunnimuslimernes beskyttere mod både shiamuslimmilitser og de vantro imperialistiske militaristiske kolonimagter fra vesten, som netop fik mange muslimer fra vesten, som så sig behandlet som andenrangsborgere, til at drage til mellemøsten for sammen med deres trosfæller at kæmpe for et kalifat.

Interviewet blev lavet d. 25. februar 2021

Hjemmeside for foreningen Flygtninge i Fare er https://flygtningeifare.dk/ Her kan man læse om græsrodsorganisationens aktiviteter, kontaktoplysninger og hvordan man kan give økonomisk støtte til Flygtninge i Fare.

Flygtninge i Fare har Facebooksiden:  Flygtninge i Fare/Refugees in danger på    https://www.facebook.com/flygtningeifare

Man kan kontakte Mone Ljungberg, forperson for Flygtninge i Fare på mailadressen kontakt@flygtningeifare.dk

Aften og nat i Tuzla busstation. Fra Mona Ljungbergs besøg senest i 2019 (pga coronasituationen forhindrede besøg i 2020)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


– 4 drenge, der ikke var plads til i lejren ved byen Velika Kladusa i Bosnien (oktober 2019) – de sov på marken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– samtale med flygtning (samtalerne er vigtige for flygtningene, at have nogen at tale med og fortælle til)

 

 

 

 

 

 

 

– frivillige på Tuzla busstation på det tidspunkt, da jeg var der – det er både lokale og internationale og skifter

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar