Kvinder for Fred

Køkkenrullen nr. 2, 1981

Kvinder for Fred: Køkkenrullen nr. 2, 1981, forside
Nr. 2
FEBR - 81
"KØKKENRULLEN"

KOORDINERENDE    INFORMERENDE    INSPIRENDE

obs! obs! obs!


Vi synes, vi trænger til at se hinanden fra alle dele af landet, så vi har lejet HOLSTEBRO VANDREHJEM i weekenden d. 2.og 3. maj. Vi skal selv medbringe sengetøj, og så koster det 80 kr. om dagen.

Der er plads til 63 kvinder, så jo hurtigere I melder jer til til

Kvinder for Fred
Dronningensgade 42
1420 København K,

jo større er chancerne.

Det skal blive et rigtig godt og inspirerende møde.

Vi skal lære af hinanden, opmuntre hinanden og snakke om, hvad vi gør, og hvordan vi gør det.

Det bliver herligt!


Kvinder for fred

[Side 3-4]

RAPPORT FRA JYSKE
KØKKENGRUPPER

Nu gror det. Nu spirer det og skyder frem. Over hele landet. Mødet med mange kvinder - og få mænd - i Jylland har været en livgivende indsprøjtning. Den vil vi kunne leve længe på i Den blå Køkkengruppe. Vi ved ikke noget om, hvor mange Køkkengrupper, der nu er i gang, men vi har på fornemmelsen, at flere og flere dannes. Vi håber at høre fra dem inden længe.

Skanderborg: Den første Køkkengruppe har fundet sammen efter vore udsendte kontakt-adresser. De var kun tre, der mødtes før jul, men de besluttede at mødes igen. så havde 13 meldt sig. Nu vil de fortsætte. De vil udvide - og måske endda hver for sig danne egne Køkkengrupper. Det må være ideen, hvis man bliver for mange i en gruppe, og man bor for langt fra hinanden. Hvor stor er en Køkkengruppe? Ja - i Skanderborg-Ry var den altså den første gang bare på 3. Hvor mange mon der er nu? Enkelte var skeptiske, da vi begyndte mødet. Kan det nytte? Men de blev stimulerede undervejs og vil gå med igen. At give op er ikke noget standpunkt! Der var mange ideer omkring spørgsmålet: Hvordan kommer vi i gang? Hvad kan vi gøre? Kædebreve - f.eks.? Vi kender jo allesammen fem, som så sender videre til fem om at danne nye grupper. Kan vi gøre noget op til kommunevalget? Ja da! Men hvad - og er det muligt at blande fred ind i det kommunalpolitiske? Sig mig, tør du stemme på en kandidat, der ikke klart går ind for nedrustning?

Alle fik "lektier" for til næste gang. De læser "Kvinderne og Freden" og vil diskutere ud fra den næste gang.

Det var en god, rolig aften med en venlig stemning. Der var både gå-på-mod og energi i luften.

Det blev langt ud på natten.

Brønderslev: Annemarie går i gymnasiet. Hun havde taget initiativ til offentligt møde. Hun havde lånt et godt, stort lokale på skolen. Det var helt fyldt, og der var mange unge fra gymnasiet - også drenge. Det var et møde med lydhørhed og åbenhed. Mange spørgsmål: Skal der kun være kvinder i Køkkengrupperne?

Ja, det er jo et spørgsmål, den enkelte Køkkengruppe må tage op.

Det var her som andre steder klart, at de fleste - især de lidt mere modne kvinder - ikke var i tvivl om, at de foretrak en ren kvinde-køkkengruppe. Mændene kan jo lave deres egen Køkkengruppe. Man kan jo også være med i to grupper - den ene blandet.

Engang imellem kan man jo invitere gæster og da også mænd. Hvad er Kvinder for Fred's stilling til El Salvador? Da Kvinder for Fred ikke er nogen organisation, kan vi ikke stå for et endegyldigt standpunkt i enkeltsituationer. Vi må holde vort udgangspunkt for øje hele tiden. Det overordnede krav, som står i appellen "Nedrustning for en varig verdensfred. Våbenmilliarderne til mad. Nej til krig".

Cuba, Korea, Vietnam, Iran, Iraq, Afghanistan, Chile og mange andre steder - og nu El Salvador - alle er de implicerede i et storpolitisk spil, hvor vi finder supermagterne bag. Faren for krig øges, hver gang Nord-Syd problemerne kommer ind. Siden 2. verdenskrig har der været udkæmpet 130 krige. 125 millioner mennesker er blevet dræbt. Vi skal vide, at det hver gang skærper oprustningen øst-Vest. Det er uhyggeligt, at 350 millioner mennesker lever på sultegrænsen.

Det er også farligt for verdenssikkerheden. Mange u-lande opruster nu for mange gange mere, end der bruges til skoler og til bekæmpelse af sygdomme.

Ålborg: Langt over hundrede kvinder. En atmosfære af oplagthed og mod til at tage fat. Vi sad tæt - og godt. Vi skulle være ude af "Huset" klokken halv elleve. Det var det eneste frygtelige. Vi kunne have fortsat længe. Der blev dannet grupper over mange emner: Børnelitteratur, påvirkning af børn, grupper omkring Jan Øbergs nye bog "Myter om vor sikkerhed" - især slutkapitlet. Høringsbogen "Forsvar os vel" og "Kvinderne og Freden". Væggene var dekorerede med en imponerende udklipssamling fra den sidste tids debat i aviserne.

Meta Ditzel fra Viborg havde talt ved det første møde og givet mod på at fortsætte. Nu skal Køkkengrupperne mødes efter aftale og én gang månedligt er der storkøkkenmøde. Der var ingen stemning for at blande mænd ind i Køkkengrupperne foreløbig.

Spørgsmål: Hvorfor skal det være Kvinder for Fred. Hvorfor ikke Mennesker for Fred? Jamen, det skal naturligvis være mennesker for fred. Det er det overordnede mål. Men endnu føler mange af os, at vi henter størst styrke for at nå målet hos andre kvinder. Kvinder tør tænke mere utraditionelt, når de er sammen med andre kvinder, de bliver også mere opfindsomme af det, og de tør både dumme sig og være med til at grine af det. Ud af "dumhederne" og "grinet" opstår pludselig alvorligt inspirationen til at finde nye veje.

Frederikshavn: Offentlig møde på biblioteket. Omkring 50. To fra Køkkengruppen i Hirtshals. Indlæg fra mangeårigt medlem af Danmarks demokratiske Kvindeforbund: Det nytter jo ikke, hvis man ikke tager et politisk standpunkt.

Svar: Kvinder for Fred tager et tværpolitisk standpunkt med et overordnet sigte. En mor: Jeg betakker mig for det partipolitiske. Jeg har en søn, der er kommunist. Det er så trist at opleve, at han ensrette s mere og mere. Jeg har en datter, der er konservativ. Ensretningen er i virkeligheden den samme dér.

En liste gik rundt. Mange skrev sig på som interesserede. Hvor mange Køkkengrupper bliver det til?

Det altdominerende indtryk hver aften var fornemmelsen af den kvindestyrke og vilje, som prægede alle møder.

Vi henter alle livskraft hos hinanden.

Det nytter. Ja. Det nytter.

Bodil Graae

NYE MÆRKATER

Nu får vi også mærkater. De er i trykken. De bliver pæne. En hvid due med grønt kvindetegn på sort baggrund. 6 kr. for et ark med 12 stk.

[Side 5]

SITUATIONEN

»Over os hænger et atomkraftens Damokles­sværd i den tyndest tænkelige tråd, der når som helst kan briste på grund af et teknisk uheld, fejlberegning eller sindssyge«.

John F. Kennedy

Der er ingen, der vil det.
Alle vender sig imod det.
Du kan spørge overalt.
Der er ingen, der vil det.
Spørg blandt dine naboer.
Spørg dem inde i kantinen.
Spørg på alle vore skoler.
Der er ingen, der vil det.
Spørg henne i møntvasken.
Spørg den lille købmand.
Spørg blandt de yngste.
Spørg alle de unge.
Spørg dem, der er forældre.
Spørg alle de ældste.
Der er ingen, der vil det.
Spørg henne hos gartneren.
Spørg dem i fagforeningen.
Spørg dem ude på landet.
De siger alle det samme.
Der er ingen, der vil det.

***

Videnskabsmænd advarer.
De, der ved mest, siger,
at sandsynligheden stiger.
Det er et spørgsmål om tid.
De, der leder os, siger:
Vi må forberede os på det.
Vi må ruste os til det.
Vi behøver nye raketter.
Vi må have større depoter.
Vi må ha ve flere bevillinger.
Vi må betale det, det koster.
Vi må stå sammen om det.
Vi må indstille os på det.
Vi må lære at se det i øjnene.
Vi må indordne os under det.
Vi må værne os imod dem,
der taler imod det.
Vi må vænne os til det.
Vi må lære at leve med det.
Det er jo ikke sikkert,
det varer så længe.

Carl Scharnberg


Tænk ikke så meget på verdensfreden.
Den klarer jeg.


DET SKREV DANSKE AVISER IKKE OM!

I dagene 19.-23. januar 1981 blev der i Finland afholdt et verdensforum af unge. Det finske ungdomsfællesråd havde taget initiativet.

Formålet med dette fredsforum, der havde deltagere fra hele verden og også fra alle Østlandene, var:

at styrke den internationale opinion for fred og afspænding

at stoppe våbenkaplØbet og fremskynde nedrustningen

at støtte det internationale positive arbejde for fred, afspænding og afrustning, som det bl.a. gennemføres af F.N. særlige konference om nedrustning

at arbejde for en dybere bevidsthed og for opnåelsen af den almindelige og totale nedrustning og fremme kampen for sociale og økonomiske fremskridt over hele verden

at udvikle ungdommens fælles kræfter over hele jorden for at fremme international Ired, afspænding og afrustning.

[Side 6]

Stop kaprustningen

TJENESTEMÆND vedtager normalt ikke resolutioner på deres generalforsamlinger, undtagen når det drejer sig om fagpolitiske spørgsmål o.lign. Des større opmærksomhed bør det derfor påkalde, at Gladsaxe lærerforening på sin generalforsamling den 11. december vedtog følgende resolution: » Med stigende uro er vi tilskuere til den stadig mere omfattende kaprustning og den deraf følgende risiko for en altødelæggende atomkrig.

Generalforsamlingen tager skarpt afstand fra alle planer om øgede militærudgifter, udenlandske troppestyrker og depoter i Danmark. I stedet må der gøres alvorlige anstrengelser fra danskside for at få indledt internationale for]:landlinger om afspænding og.nedrustning. N orden bør gøres til atomfri zone som et første skridt for at befri hele Europa for atomvåben.« Et eksempel til efterfølgelse.

MARIA BERGSØE
Kong Valdemars Vej 7
2840 Holte

Information 2/2 -81.


Fredskamp

GENERAL ELECTRICS i Philadelphia er ikke kun leverandør af energi. Her laves tillige våbenskitser til nye, avancerede krigsmetoder. I øjeblikketarbejdes på at gøre teknikken bedre på affyringsvåben mod USSR. Når et eller flere missiler afskydes fra Sovjet, opfanges det straks i USA, og kort tid efter afgår ligeledes farlige våben herfra. Dette sysstem har allerede fungeret et stykke tid, vi har flere gange hørt om fejl-opfattelser og derpå afskydning af våben fra USA. Det er dog hver gang blevet opdaget i sidste øjeblik, og derpå stoppet. Det har været et spørgsmål om minutter før verdenskrigen.

General Electric's hensigt med de nye opfindelser er, at ingen mennesker skal blandes ind i affyringen af våben. Ingen vil have mulighed for at stoppe våbnene, hvis man opdager, at radaren har fejlet. Millioner af menneskeliv vil ligge i hænderne på en maskine...

I efteråret brød 8 mennesker ind hos G&E. De rev våbenskitserne itu, og smurte blod ud på resterne plus enkelte stykker værktøj. De 8 mennesker blev anholdt og har nu siddet i over 100 dage, ventende på deres retssag og dom. De er imidlertid alle medlemmer af en fredsorganisation, Plowshares eight, som kæmper for dem med næb og klør.

Nylig arrangeredes en festival her i Philiadelphia til støtte for deres løsladelse, og for at skaffe mennesker til demonstrationen, der skal finde sted foran retten i Norristown i samtlige dage, retssagen vil foregå. Der skal være sang, musik, teater, digtoplæsning, børnepasningsordning m.m.

Organisationen gør virkelig noget for at få fat i folk, hvilket lykkes ganske godt.

Denne begivenhed betragtes som en milepæl i kampagnen for fred, udfaldet vil for mange mennesker være et symbol på, hvem den amerikanske justits beskytter; folket eller de store selskaber. Efter Plowshares eight''s mening burde disse mennesker tværtimod hædres fordi de har gjort menneskeheden en tjeneste med deres modige gerning. Den holdning vil de nu prøve at få ud til større grupper, og hvis de 8 bliver dømt skyldige, vil det for Plowshares eight (og mange andre) betyde en falliterklæring for USA og den generelle holdning til krig. Håbet er, at vende retfærdigheden i USA til fordel for freden. I øjeblikket bruges næsten dobbelt så mange penge på militær som på sociale ydelser!

Dommen vil formodentlig blive afsagt i februar, og det er spændende, hvorvidt den republikanske sejr vil få indflydelse på udfaldet.

ANNE BLAAKILDE
1922 Pine Street
Philiadelphia 19103
USA

[Side 7]

Myter

Nylig udkommet på Mellemfolkeligt Samvirkes forlag: Jan øberg: Myter om vor sikkerhed. En kritik af dansk forsvarspolitik set. i et udviklingsperspektiv. 330 s.

NB. Nej til Atomvåben vil snart udsende en forkortet, lettilgængelig udgave af øbergs tekst.

Blandt tusind andre ting husker bogen os på, at

.. det er aldeles afgørende, at fredsforskningen og fredsbevægelsen ikke kun er imod noget, men også for noget.

.. der har nok været fred i Europa i 35 år, men slagmarkerne er blevet overført til den Tredje Verden. Der har været ført 130 krige siden 1945, dette århundrede er det mest krigshærgede i historien og har kostet 100 millioner mennesker livet, heraf 25-30 millioner siden 2. verdenskrig.

I går, i dag, i morgen - hver dag:

55.000 døde som følge af det, man i den vestlige kapitalistiske verden kalder udvikling.

2.500 dræbte rundt om på verdens slagmarker i kamp for det, alle kalder fred.


Den største hindring for nedrustning i dag ligger i, at mennesker ikke kan forestille sig, hvordan en nedrustet verden ser ud.

Og hvad mennesker ikke kan forestille sig, det bryder de sig ikke om at kæmpe for.

ELISE BOULDING fredsforsker og kvindesagsforkæmper


7.700 millioner brugt i krig eller som død kapital i verdens våben lagre på det, eksperterne kalder sikkerhed.

I går, i dag, i morgen - hver dag.

Det er en myte, at vore lokalt danske beslutninger om økonomi, forsvar og politik ikke har globale konsekvenser. I en indbyrdes afhængig verden må vi betragte de 55.000 døde, de 2.500 dræbte og de 7.700 millioners oprustningsvanvid som også vort problem. ----

I går, i dag, i morgen - hver dag.

.. intet analytisk studie har endnu kunnet opvise en positiv sammenhæng mellem militærudgifter og økonomisk udvikling i bred almindelighed.

Sikkerhed skabes først og fremmest ved at opbygge samfund på en sådan måde, at de har indre styrke til at løse konflikter uden at gribe til våben, ligesom der vil være færre dybe - krigsfremmende - konflikter.

Man kunne tænke sig, at Danmark meddelte NATO, at vi ønsker at trække os ud af alliancen i løbet af f.eks. 10 år. Samtidig ville vi i FN erklære, at vi som led i 1980ernes globale udviklingsstrategi og som bidrag til en virkelig ny verdensorden ville arbejde i retning af mere selvbærende samfund og indlede nye samarbejdsformer med lande i Tredje Verden.

Skulle man på nationalt niveau ikke ønske en sådan fremgangsmåde, er det værd at minde om, at udvikling og sikkerhed begynder lokalt - at mennesker rundt om i verden må gå sammen i stedet for at vente på deres regeringer, og at regeringer må gå sammen i stedet for at vente på supermagterne (vor fremhævelse - og varme anbefaling).

Den blå Køkkengruppe,
Lise Sørensen

[Side 8]

Møder

Internationalt fredsmøde på
Ålandsøerne 24.-28. juni

Mødet skal sætte en underskriftindsamling i gang i Finland, Danmark, Sverige og Norge for et atomfrit Norden. Underskrifterne skal overleveres FN-mødet i Sverige i maj 1982.

Når mødet slutter, starter en march sydover gennem Bryssel til Paris. Der er stop i København med møde den 29. juni. Ti norske kvinder går hele vejen og håber, at der i hvert land, de passerer, vil være andre, der slutter sig til på en kortere eller længere strækning. Undervejs vil der være kulturchok. Dvs. optrædende kunstnergrupper og lignende.

Marchen slutter i Paris med møde i dagene 6., 7., 8., 9. august omkring Hiroshimadagen.

Wencke Soranger,
Box 112,
1344 Haslum,
Norge,
tlf. 02-20 06 89

kan give besked om arrangementets forløb.

Mon vi kan gøre det samme?

De har fået en god ide i den meget aktive norske Kvinder for Fred-gruppe i Rågaland. I de sidste dage i februar samles de i 3 dage for at diskutere og formulere 10 spørgsmål til de politikere, der er opstillet til det norske kommunalvalg. Vi får sendt spørgsmålene, når de er gennemarbejdet. Måske kan vi bruge nogle af dem direkte.


International Liga for Fred og Frihed afholder weekend-kursus med emnet: "Nord-Syd - en overlevelsesplan" med udgangspunkt i Brandt rapporten. Kurset afholdes på DTV-centret, Hovkrogsvej 44, 5467 Røjle, den 28.-29. marts 1981.

Tilmelding på Ligaens kontor.

Købmagergade 69, 1.,
1150 København K.
Telefon 01 - 11 70 58.
Kontortid: mandag og onsdag kl. 10-14.

[Side 9]

Køkkengrupper skyder op

Hånd i hanke med den levende debat i Politiken omkring Kvinder for Fred skyder køkkengrupperne op i landet. Min blå køkkengruppe fungerer som central kontaktgruppe, og lige nu arbejder vi under højtryk.

Det er, som der pludselig er sket et skred, og jungletrommerne giver meddelelser over landet fra sted til sted. Struer køkkengruppe er kommet under vejr med, at vi i anden anledning i foråret kommer på deres kanter, og vil slå sig sammen med Holstebro om et arrangement. Forfatteren Maria Giacobbe inviterer til møde med en italiensk kvindelig forfatterkollega, Joyce Lussu, der arbejder intenst med kvinder og fred i Italien. Grafisk Forlag beder om tilladelse til at måtte bruge Kvinder for Fred's singleplade med Lone Kellermann, tekst af Ellen Heiberg og musik af Birte Zander, i forbindelse med udsendelsen af en lydtekst til skolebrug.

Vi får en krone for hvert solgt eksemplar til Kvinder for Fred's videre arbejde. Det har vi hårdt brug for til løbende udgifter, trykning af "Køkkenrullen", papir, konvolutter, frimærker.

En dag modtager vi ganske uforberedte en check på 10.000 kr. fra en fond, vi aldrig har hørt om.

Den falder på et tørt sted, og vi kan for en stund ånde op befriet for de værste økonomiske bekymringer.

Dagligt indløber bestillinger på vore plakater, på vores nål med den nordiske fredsdue. TV retter henvendelse om, at en repræsentant for den blå køkkengruppe møder Bjarne Nørretranders i Søndagsgæsten, den 18. januar.

Kvindehuset i København ønsker en taler i forbindelse med arrangement d. 17. marts. Køge vil gerne have taler til 8. marts og en bod med salg af materiale, og de amerikanske studerende ved Københavns Universitet får som afsluttende eksamensopgave i skriftlig dansk en tekst, der fortæller om Kvinder for Fred.

Der er invitation til deltagelse i landskonference for danske fredsfolk i Slagelse, men vi prioriterer køkkengrupperne som vigtigere - vi må økonomisere med de kræfter, vi har. Kvindernes fredsgruppe i Rogaland, Norge, indbyder til kvinde-fredskonference i Bryne på nordisk basis. Det rykker i os for at styrke Kvinder for Fred i Norden, men det synes vi ikke, vi har penge til. Vi indbydes til at gå ind i Høringsgruppen, der arrangerede den store høring på Borups Højskole og udgav hvidbogen 'Forsvar os vel'. En ny høring planlægges, og vi sætter kræfter af til af være med i dette vigtige arbejde. Vi inviteres til et stort fredsmøde med panel og spørgere og mange deltagere fra hele området i Egtved i april. Vi får henvendelse fra en teaterarbejder, der vil samle materiale til skuespil om freden.

Fra Holland ringer Kvinder for Fred og oplyser, at 9. maj er der 'Silence march' - Tavshedens March - i Holland og England. Går vi med i Skandinavien? Vi modtager meddelelse om, at amerikanske kvinder den 10. maj besætter Pentagon.

Vi indbydes til en foredragsrække i Århus, der starter d. 4. februar om Oprustning, sikkerhed og udvikling - og deltager.

Hver dag bringer nye breve med nye meddelelser om aktiviteter og opfordringer.

Der er grøde i luften.

[Side 10]

Kvinder mod atomvåben

Inge Swofer, "Kvinder for Fred" i Holland har sendt os denne raport om hollandske kvinders march protest mod atomvåben i december 1979. Og hun fortæller samtidig, at de hollandske kvinder har planlagt en "stille march" den 9. maj i år i forbindelse med Mors dag (10/5):

I lyset fra tusinder af fakler afholdt kvinderne i Holland en meget stor march mod atombevæbing den 6. december 1979. De satte kursen mod Parlamentet, hvor der var en debat i gang vedrørende NATO, fornyelse af mellemdistance atomvåben og den aktuelle placering af atomvåben inden for vort lands - eller en hvilken som helst NATO-partners grænser.

Kvinderne overbragte et andragende med underskrifter fra hele landet, hvori man bad Parlamentet om at indtage et fast og klart standpunkt i denne sag sammen med nogle af de mindre partnere i NATO. De skulle overveje beslutningerne under synsvinklen overlevelse og ikke behandle den på et abstrakt politisk niveau i atomkapløbs diskussionen.

Beslutningen om marchen udsprang spontant fra forskellige grupper af husmødre og den arbejdsstyrke, der blev dannet, omfattede kvinder fra et meget bredt spektrum af politiske og religiøse organisationer fra hele Holland.

Kvinder fra alle protestantiske og katolske organisationer blev involveret, såvel som kvinder fra kvindegrupper i alle venstrefløjspartier og fagforeningerne.

De rejste langt fra hvert hjørne i landet, og under demon­strationen blev det klart, at store feministiske grupper tog del i aktionen. I den afsluttende tale ved parlamentet, holdt af en ældre kvinde fra fredsbevægelsen, blev det under­streget, at kvinder nægter at acceptere farerne ved at an­bringe atomvåben i deres nærmiljø, hverken i sammenhæng med et tilsigtet eller et utilsigtet våbenkapløb.


Hvem laver de næste "Køkkenruller"?

  • Nu sender vi (Den blå Køk­kengruppe) også denne samt den næste "Køkkenrulle" ud.
  • Dernæst ville det være rigtigst, om den gik på omgang ud over landet.
  • Når I melder jer, sætter vi jer i kontakt med hinanden, så I selv aftaler rækkefølge.
  • Hvad vi så ligger med af materiale, vil blive sendt til de ansvarshavende.
  • Den blå Køkkengruppe betaler trykomkostningerne + porto?
  • Gør det så billigt som muligt, please!

[Side 11]

SÅDAN

Edith Burud, norske Kvinder for Fred, på besøg i København fortæller:

at norske kvindelige læger har foræret bevægelsen en fotokopieringsmaskine

at hver lillejuleaften afholder Bergens orkester forening koncert til fordel for et fornuftigt formål. I år gik pengene' til Kvinder for Fred.


KRYB-l-LY I ENGLAND

Engelske gallupundersøgelser viser, at 75 pct. af befolkningen tror, at atomkrigen er uundgåelig. Selvbyggernes sidste hobby er blevet atombeskyttelsesrummet til hjemmebrug. Leveres som samlesæt.

Det er komisk. Men det er også uhyggeligt!


LITTERATURLISTE

"Kvinderne og freden" af Bodil Graae. Forlaget Aros (sælges til fordel for Kvinder for Fred). kr. 36,60.

"Håb og handling", artikler og digte af Erik Knudsen. Gyldendal. 1980.

"Ny kold krig?" HUG 28, temanummer. 1981.

"Vi trues af atomvåben". Tema nummer af "Kvinder", nr. 20, feb./marts 1980.

"Forsvar os vel", Hvidbog fra høringen sept. 1980 på Borups Højskole. Informations Forlag.

"Nedtelling" af Eva Nordland.
Oslo: Universitetsforlaget. 1980.

"Det angår os alle" af Niels Hartmann. (Udenrigsmin. Danida)

"Nedtælling til år 2000" af Gunnar Olesen.

F.N.Forbundet,
Kronprinsessegade 9,
1114 København K,
tlf. 01 - 12 39 39.

[Side 12]

- Hvordan kommer jeg igang?

Reklame for Køkkenrullen i Kvinder nr. 38, 1981.

Tilbage til forrige nummer af Køkkenrullen

Tilbage til 1981

Til næste nummer af Køkkenrullen