Kvinder for Fred

Køkkenrullen nr. 4, 1981

Kvinder for Fred: Køkkenrullen nr. 4, 1981, forside

Side 3-5

Der foregik noget...


Ledøje-Smørum

Ledøje-Smørumgruppen har sendt et brev til borgmesteren i Ballerup/Måløv. I brevet stod der bl.a.:

Vi ønsker følgende spørgsmål konkret og letforståeligt besvaret:

Antallet af beskyttelsesrum og antallet af pladser i disse?

Er rummene i forsvarlig stand?

Hvor findes de?

Indeholder de beredskabslagre?

Kommunikation til og fra beskyttelsesrummene?

Toiletforhold?

Gasmasker til børn og voksne?

Får folk oplysning om og øvelse i at søge tilflugtsrum på skoler, i børneinst, på hospitaler og arbejdspladser?

Vi opfordrer til at vores henvendelse bliver behandlet ved et offentligt kommunalbestyrelsesmøde.

Henvendelsen blev ikke drøftet i kommunalbestyrelsen; men fra borgmesterkontoret kom et svar med bl.a. følgende indhold:

Der er indrettet sikringsrum i bygninger opført efter 1950, når de rummer mere end 2 boliger eller har mere end 10 beskæftigede.

I de 3 kommuner (B/M, L/Sm og Værløse) er der 600 sikringsrum med ialt 71000 pladser.

Der er ikke særlige kommunikationslinjer og ingen beredskabslagre.

En folkegasmaske er et statsanliggende.

Kvinder for Fred: Cykeldemonstration og march i Værløse 1981. Lysbillede i Gerda Mølgaard Christensen arkiv.

Cykeldemonstration og march i Værløse 1981. Lysbillede i Gerda Mølgaard Christensen arkiv. Tilføjet maj 2007 (red).


Ålborg

En køkkengruppe fra Ålborg deltog i en af Kvartifems udsendelser.

Temaet var: Forsvar os vel.

Lytterreaktionen på disse udsendelser var så overvældende, at emnet blev belyst i endnu en uges udsendelser under temaet: Hvad er det for en krig, der kommer......


Holstebro

Weekendmødet i maj:

På Kvinder for Freds weekendmøde 2 - 3 maj var 35 - 40 kvinder fra hele landet samlet.

Det var en inspirerende weekend, hvor mange synspunkter kom frem Dagsorden for mødet:

1. Erfaringer fra grupperne.
2. Rollespil i form af paneldiskussion.
3. Forslag til aktiviteter fremover.
4. Skal vi være mange - eller ens?
5. Løst og fast.
6. Hyggeligt samvær.

En detaljeret referat er sendt ud til deltagerne.

Køkkengrupper, der ikke deltog i mødet, kan rekvirere et eksemplar af referatet hos:

Kvinder for Fred,
Dronningensgade 42, 4
1420 København K.

Lad Kvinder for Fred forblive en glad og livsbekræftende bevægelse!!!!!


Folk for Fred, Holstebro

Folk for Fred, Holstebro holdt d. 29. apr. møde med Bodil Graae og Janne Houmann. Emne: Nedrustning for en varig verdensred. Der var 70 deltagere, og vi synes, det var et godt møde.


Gladsaxe

APPEL:

Kvinder for Fred, Gladsaxe er gået sammen med "Nej til Atomvåben", Ligaen for Fred og Frihed samt Fredskomiteen i Gladsaxe om en fredsappel i lokalpressen. Der bliver appelleret til folk om at tænke sig om, og til folketingets medlemmer er der en række glimrende opfordringer, der går på nedrustning, nej til depoter, ny dansk sikkerhedspolitik og meget mere. Underskriverne giver 10 kr. og får navnene offentliggjorte i lokalpressen.


Skanderborg

Vi er i gang med at oversætte en forkortet udgave af den blå pjece til en række sprog. Foreløbig er den engelske klar, og vi er i gang med pjecer på fransk, hollandsk, polsk, italiensk, russisk, spansk og tysk.

Man kan ved at fremsende franke~ ret svarkuvert til Tove (se adr. forrest) bestille et eksemplar af pjecerne på de sprog, man har brug for, til kopiering.

Vi har f.eks. sendt eksemplarer af den engelske pjece med Sussie, der p.t. er på Inter.Rail tur i Europa, og vi vil sende pjecer med andre på deres ferie.
Hilsen "Skanderborg".


Sønderborg

Folk For Fred i Sønderborg vedtog på et fællesmøde den 27.4 at sende et åbent brev til Dronning Margrethe i forbindelse med dronningens Japan-besøg - herunder besøg i Hiroshima og på Hiroshimamuseet. I brevet beskrives rædslerne der fulgte i kølvandet på de to atombomber, der blev kastet over Hiroshima og Nagasakt. Samtidig opfordredes dronningen til at formidle sine oplevelser af besøget videre via TV og radio samt til at sætte navn under appellen: Stands oprustningen - et Hiroshima er nok.


Sydfyn

Kvinder for fred på Sydfyn holdt møde den 4. maj i Fåborg. Vi havde tændt lys i vinduerne og pyntet op med bøgegrene. To fra gruppen startede med at synge sange af Carl Scharnberg. Derefter holdt Lise Sørensen foredrag, og til sidst så vi filmen "5 dage for Freden". Aftenen sluttede med fakkeltog gennem byen. Der deltog ca. 50 kvinder og mænd i mødet.


Præster protesterer

Sognepræst Søren Ratzer, der er knyttet til Svanninge kirke har vakt en del debat ved at holde en søndagsprædiken over emnet nedrustning nu. Biskop K.C.Holm, Odense, udbad sig forklaring på, hvad der blev sagt under gudstjenesten, da der var indkommet en skriftlig klage over prædikenen.

Det fik 17 fynske præster til at komme med en udtalelse i Aktuelt d. 12-5. Heri stod bl.a.: Ved at tie ville vi være medansvarlige for den selvmordskurs, verden gennem oprustningen er styret ind på.

Moralsk oprustning
Her i landet finder vi, at det betaler sig at skyde en admiral fra tid til anden for at sætte fart i de andre.

(Voltaire i Candide)

Fredskonferencen i Ålborg

På konferencen, der åbnede lørdag den 23. maj var der 1200 deltagere fra de nordiske fagbevægelser og fredsbevægelser. Desuden var der observatører fra fredbevægelser i Englang, Holland, Vesttyskland og Sovjetonionen samt fra Verdensfredsrådet.

Blandt lørdagens talere var den pensionerede vesttyske general Gert Bastian, det socialdemokratiske svenske rigsdagsmedlem Maj Britt Theorin, Fredsforskeren Jan Øberg samt det finske rigsdagsmedlem for Centerpartiet Petter Savola.

Gert Bastian fastslog, at verden står ved en skillevej med valget mellem en vej, der fører ud i atomkatastrofens afgrund og en vej til en fremtid uden kernevåben. En tredie mulighed findes ikke i det lange løb, sagde Gert Bastian.

Søndag talte Jytte Hilden, og hun opfordrede til at skære igennem diskussionen om en atomfri zone. På den baggrund vil skabelsen af en nordisk atomvåbenfri zone få betydning for, hvordan menneskene rundt omkring i verden kan gøre en indsats for at stoppe brugen af atomvåben.

Militær magt er blevet til afmagt.

Gladsaxe igen

Den 9. maj havde DSU, DKU og SFU lavet et omfattende arrangement om nedrustning på Gladsaxe Hovedbibliotek. I arrangementet deltog fredsforskeren Håkon Wiberg fra Lund, socialdemokratisk medlem af forsvarsudvalget Knud Damgård samt redaktør Søren Møller Christensen i en paneldiskussion.

Ti1 arrangementet var samtlige fredsorganisationer inviteret, og Kvinder for Fred og Nej til Atomvåben viste filmen: Paul Jacobs og Atombanden. Filmen er en bevægende og chokerende skildring af farerne ved såkaldt lave strålingsdoser og om den amerikanske regerings forsøg på at hindre oplysning derom.

Paul Jacobs var journalist. I 1957 foreslog nobelpristageren Linus Pauling ham at undersøge, hvad der skete i de områder af Utah og Arizona, som vinden havde ført radioaktivt nedfald hen over fra Atomenergi-kommissionens prøvesprængningssted 130 miles fra Nevada.

Paul Jacobs arbejdede i 20 år med følgevirkningerne af disse atomsprængninger.

Hvis ikke folk rejser sig mod våbenvanviddet, går stormagternes oprustningskonkurrence videre mod verdensselvmordet

Side 6

Læserbreve

LÆSERBREV

"Ikke i al evighed, men en rum tid er det rigtigt med Kvinder for fred."

Sådan stod der i et nummer af Køkkenrullen. Jeg vil gerne vide, hvor lang tid "en rum tid" er. Jeg var helt enig i, at det var rigtigt at starte som Kvinder for fred. Det gaven masse omtale og debat, og det aktiviserede mange kvinder, som ellers ikke ville have vovet sig frem. Det var indledningsfasen, men i arbejdsfasen, hvor der er hårdt brug for alle kræfter der vil freden, er der ikke råd til at holde nogen ude, blot fordi de tilfældigvis er mænd.

Jeg synes, det er en væsentlig opgave for jer at drage os mænd med i arbejdet på en sådan måde, at det fortsat kan bevæge sig på jeres betingelser. Der bliver trods alt flere og flere mænd, der befinder sig dårligt i de traditionelle manderoller, mænd som blot mangler mulighed og tilskyndelse for at ændre kurs. Ved at afskære os en mulig vej bort fra de destruktiye mandeaktiviteter er I med til at fastholde os i de roller, der producerer krige.

Venlig hilsen
Henning Dahlgård
Rydevej 6
7500 Holstebro


LÆSERBREV

Jeg (og flere andre med mig) kan ikke lide navnet "Køkkenrullen".

Jeg synes ikke, at 'Kvinder for Fred-bevægelsen stadig behøver at være fokuseret på køkkenregionen, selvom jeg godt ved, at bevægelsen startede ved et køkkenbord. Men da vi jo gerne vil tages seriøst i vore bestræbelser på fredssagen, synes jeg, man skulle give bladet et andet navn for ikke at blive udsat for en nedvurderende og latterliggørende holdning.

Som forslag til et navn kan nævnes:

Fredsposten, Fredsduen, Fredsbladet, Nvt fra Kvinder for Fred.

Med venlig hilsen
Inge Schmidt
Sauntesvej 12
2820 Gentofte

Sølvduen som hængesmykke

En svensk sølvsmed, Inga-Lena Karlsson, har startet produktion af sølvduen som hængesmykke.

Den koster 57 sv.kr. + forsendelse (5 kr. går til Kvinnekamp for Fred).

Ønsker du duen som hænge smykke i sølv, kan den fåes ved henvendelse til:
Inga-Lena Karlssan
Torögatan 41
12239 Enskede
Sverige
tlf. 08 - 494346 el. 08 - 935921 6


END-Århus er en samarbejdsgruppe bestående af personer fra International Liga f.f.f., NTA og Aldrig Mere Krig. Ca. en gang månedligt udsender de et fredskampagne brev. Brevet indeholder informationer om international fredsarbejde og informationer om fredsarbejde rundt om i Danmark. Skriv til dem om aktiviteter.

Ønsker I at modtage fredskampagnebladet, koster det 30 kr. årligt.

GIRO 5041457
END-Århus,
Fredscentret
Vester Alle, 3
8000 Århus C

Side 7-9

Der skal foregå noget...


Kvindeseminar på Langeland

I perioden 12.-19. sept. 1981 afholdes på kursusejendommen Helletofte på Langeland det 4. "Kvinder over 40" seminar, hvor hovedtemaet er "Alternative livsformer for ældre".

For at der kan være nogen mening med at planlægge et ældreliv, må der være et trygt grundlag, som kan gøre os handledygtige. Vores livsholdning må bygge på FRED skrives der i programmet.

Weekenden 12. - l3. sept. vil derfor være forbeholdt et Kvinder for Fred seminar.

De, der ikke kunne være med i Holstebro, har mulighed for at deltage i et weekendrnøde på Langeland.

Der er plads til ca. 50 Skriv forslag til, hvad du kunne tænke dig at beskæftige dig med på mødet.

Tilmelding til:
Ingrid Stade
Slotsgade 75
5953 Tranekær
tlf. 09 - 591522

Ring og hør nærmere
Pris for weekenden 100 kr.
Tilmelding senest 1. sept.

Stedet er:
Helletofte Kursuscenter,
Korsvej 12, Helletofte
5953 Tranekær


OPFORDRING FRA K.F.F. Ålborg

Alle nordiske kvinder laver 1-dagsstrejke, måske kun 1-times strejke i protest mod rustningsvanviddet.


Oplæg til projekt

Hvor sætter du dit Kryds ved næste folketingsvalg?

Der udfoldes i øjeblikket mange gode bestræbelser for fredens sag, men hvordan får vi reel politisk indflydelse?

Vil du være med til at undersøge, hvor den enkelte folketingskandidat står i dette spørgsmål, og fastholde hver enkelt på hendes/hans udtalelser i den løbende debat såvel i folketinget som i medierne?

Det er et stort arbejde at indsamle materiale, og det kræver, at mange er med, for at det kan lykkes. Vi forestiller os, at det organiseres af Kvinder for Fred-grupper i de enkelte valgkredse. Det mest karakteristiske af det skulle så offentliggøres på en eller anden måde inden valget, således at vælgerne har et grundlag for at stemme personligt på dem, der går ind for fredstanken.

Kontakt Gentofte-gruppen hurtigst muligt:

Inge Schmidt
Sauntesvej 12
2820 Gentofte

Dette brev er udsendt til ca 1/3 af Kvinder for fred grupper.

Fra Inge Schmidt er der kommet følgende besked:

Da der indtil videre nu ikke har været særligt mange reaktioner på vort oplæg, har vi besluttet at stille arbejdet med det i bero indtil efteråret. Så vil I høre fra os igen.


Invitation til en fredelig begivenhed

Nu er det på tide, at alle vi, der har overskud til at se op mod fremtiden, i fællesskab gør noget for at forandre det, vi ser:

Krigen

Høringsgruppen, der er sammensat af Nej til Atomvåben, Den internationale Liga for Fred og Frihed, Københavnergruppen af Midteroprøret, Københavns FN-forbund og Kvinder for Fred, er sammen med museet Louisiana ved at forberede en weekend med overskriften "Krig og menneske".

Den 29. - 30. august er fastlagt til denne begivenhed.

Weekenden er tænkt som en blanding af optræden, udstilling, information og debat. Der skal skabes et miljø, hvor mennesker møder andre mennesker, der kan inspirere hinanden til handling.

Vi råder over 8-10 rum på Louisiana, hvor vi vil prøve at skabe et. univers, der både indeholder krigens rædsler og fredens muligheder og visioner.

Rummene vil indeholde information om fredsbevægelsernes arbejde, tanker, ideer, om hvordan man kan begynde at være med til at arbejde for fred, videofaciliteter, børnemiljø, Hiroshimaudstilling m.m.

Det er tanken, at digtere, skuespillere, teatergrupper, musikere, og musikgrupper, bildende kunstnere, dansere, danskere osv. skal være med til at gøre dagene til et åbent, kreativt miljø, der er udtryk for liv, i håbet om, at I vil være med til at stille jeres galde og glæde til rådighed, både som optrædende og deltagere.

Weekenden er tænkt som en mulighed, hvor ord, musik og skuespil kunne få kontakt med en virkelighed, hvor ideer og tanker kan omsættes til handling. Altså ikke nogen traditionel velgørenhedsoptræden!

Snarere en fest.

Selvfølgelig er det muligt at deltage, selvom man ikke kan give en hel weekend eller en hel dag.

Det er også muligt at komme med digte, sange, billeder, musik osv. selvom man slet ikke kan komme selv. Arrangørgruppen har et håb om, at der til denne lejlighed også kunne skrives nye "værker", og der skulle være muligheder for (nye?) kombinationer af kunstnere. Vi har tænkt, at optræden skulle foregå efter et system, hvor der dagen igennem er digtere, skuespillere, musikere og dansere i tre forskellige lokaler, der fungerer samtidig, så deltagerne hele tiden har valgmuligheder. Efter hver time er der et kvarters pause.

Hvis man ønsker at optræde, kan varigheden være fra 10 min. til 45 min.

Om søndagen vil der fra kl. 15.00 til 18.00 være debat, der tager udgangspunkt i mulige veje til fred.

Evt. fest lørdag eller søndag aften.

Dette er kun en skitse eller ramme for, hvad der ville kunne foregå i en sådan weekend. Lad os prøve at bruge hinanden til at lave en kraftig manifestation af, at freden er en mulighed i vores fremtid, og at den af eksperterne lovede krig ikke behøver at blive en realitet. Weekenden skal være et møde mellem mennesker og deres visioner om et fredeligt liv.

Sæt weekenden af!!!

Henvendelse for interesserede:

Claus 01 - 122536
Line 01 - 571080
Erik 01 - 380851

Louisiana og Høringsgruppen

Claus Levy, Line Krogh, Erik Stinus


Medfølgende invitation er sendt til danske kunstnere. Vi sender den til jer som orientering og invitation til at deltage.

Det er tanken at alle fredsbevægelser i denne weekend skulle være repræsenteret med inspiration og oplysning. I skulle gerne kunne give publikum et indblik i fredsarbejdet i Danmark. Kontaktmand for denne del af arbejdet er Geert Grønngaard, Leragervej 8 4174 Jystrup Midtsj. Tlf. 03 628250.

Indbydelse fra Holland

Fra den 6. - til den 8. aug. har den hol­landske Nationalkomité fra den inter­nationale bevægelse Kvinder for Fred, for 3. gang foranstaltet en fredsmanifestation for den internationale domstol i Haag.

Hele tre dage vil kvinder fra Nederlandene, sammen med kvinder fra andre lande ved forskellige foranstaltninger sige et kraftigt NEJ til den fremherskende atomoprustning og et NEJ mod oprustning i al almindelighed.

Hvor hidtidige konferencer på højeste internationale plan, ikke har været i stand til at råbe et STOP til våbenmængden, skal kvinderne være enige og give et klart budskab for freden.

Vi spørger den internationale domstol, om den vil hjælpe os med at bevare retten til at overleve.

Vi ser gerne kvinder fra Danmark kommer til Haag.

For ophold og måltider vil de hollandske kvinder være værter.

Vi håber på et gensyn i Haag!

Vi samles foran den internationale domstol, Camegieplein Haag hver dag kl. 9.00 til kl. 17.00 Tilmelding til opholdet:

Frauen für den Frieden
Postbus 963
3800 AZ Amersfoort
Holland

Kurser

DEN INTERNATIONALE HØJSKOLE

I tiden 4. - 10. juli afholdes kurset: "Livet skal bestå" Kursets indhold:

Våbenkapløbet - en trussel mod menneskeheden
Alternativer til våbenkapløbet
Dansk forsvars - og sikkarhedspolitik
Hvad kan vi gøre?

Indledere til de forskellige punkter vil bl. a. være professor Jørgen Pauli Jensen, Fredsforsker Wilhelm AgrelI, major Clemmensen samt rep. for Kvinder for Fred.

Samtidig med ovenstående kursus kører kurset: "Kvinde-problemer internationalt set - " Kurset har til formål at lade deltagerne: få mere viden om, hvordan kvinder i en række lande har det møde kvinder fra forskellige lande fortsætte det internationale kvindesamarbejde.

Få mere at vide ved hurtigt at kontakte:
Den internationale Højskole
Montebello Allé 1
3000 Helsingør
(02) 213)61

Med bus til Paris

Kan du på grund af arbejde eller lignende først deltage i den sidste del af marchen, er der chancer for at komme billigt med bus til Paris.
Kontakt Rex Schade, Ryslinge Hølskole. 09 - 671122 el. 671020.

Kvinder for Fred,
v/ Helen Jørgensen,
Frejasvej 7
6070 Christiansfeld,
04 - 561649,

arrangerer buskørsel til Paris onsdag den 5.8 om aftenen med hjemrejse søndag den 9.8. Da turen bliver ret primitiv, frarådes børn under ti år at deltage. Er der andre planer om busture til den franske del af marchen bedes det meddelt

Radikal Ungdom
Åboulevarden 18,
2200 København N.
01 - 355066.

Undersøg mulighederne i det område, hvor du bor.

Side 10-11

Bøger og pjecer

Studivejledningshæfte til Myter om vor sikkerhed er nu udkommet.

Den koster 15 kr. hos Nej til Atomvåben, Århus lokalgruppe
Vester Alles Kaserne opgang 5
8000 Arhus C.

Samme sted kan pjecen:

Europa uden atomvåben bestilles.
Den koster 2 kr pr. stk.

Philip Everts bog Nedrustningskampagne? SÅDAN: fortæller om erfaringer fra Holland. Den er meget inspirerende og lærerig.

Erfaringerne fra Holland fortjener større udbredelse. Bogen kan bestilles hos:
Forsoningsforbundet
Skindergade 26 st.
1159 København k.
Den koster 12 kr. pr. stk.

Raketdigte er en folkelig protestbog mod den militære oprustning.

Den udgives på Mælkevejens Forlag og kan bestilles hos boghandleren (Ca. 25 kr.)

Mellemfolkeligt Samvirke har udgivet et hæfte, der hedder:
Samarbejde eller Sammenbrud Det er et bidrag til debatten om Brandt-kommissionens rapport (indlæg af Vibeke Bistrup, Anker Jørgensen, Olof Palme, Thorkil Kristensen, Wenche Barth Eide, Uffe Torm, Lise Østergård og Jan Øberg) Den koster 20 kr. pr. stk.

Børnebøger, der fortæller om krig/fred (til diskussion)

Maurice Druon: Tistu - drengen med de grønne fingre
Bent Haller: Fredsaberne
Jacob Clausen: Frida og generalen
Klaus Rifbjerg: De hellige aber

Til brug i studiekredse:

Fra Eva Nordland har vi modtaget et materiale, der hedder:

Greb om fremtiden - hvordan skal vi overleve?

1. Hvilke farer truer vor fremtid på jorden?

2. På hvilken måde virker oprustningen ødelæggende på verdensøkonomien?

3. Hvad er det som gør atomvåbnene i 1980 erne mere truende for menneskeheden end atomvåbnene i 1950 erne?

4. Vi hører ofte: Atomvåben er folkemord og selvmord. Hvad betyder det?

5. I norsk politik gælder den "selvpålagte begrænsning": Ikke stationering af fremmede styrker på norsk jord i fredstid? Hvordan overholder Norge en sådan begrænsning?

6. I norsk politik gælder den" selvpålagte begrænsning": Ikke stationering af atomvåben på nor sk område i fredstid? Hvordan overholder Norge en sådan begrænsning?

7. FNs specialsesjon for nedrustning i 1978 advarer mod de øgede militærbudgetter i verden. Hvad siger FN om dette?

8. FNs handlingsprogram for nedrustning går ind for atomfrie zoner. Hvad kan en atomfri zone i Norden gå ud på?

9. Hvilke fremgangsmåder kan fredsbevægelserne tage i brug, i arbejdet for nedrustning og afspænding?

10. Det hævdes stadig, at nedrustning vil gøre mange arbejdsiøse. Hvorfor er dette et falsk udsagn?

11. Hvordan kan Norge blive mere aktiv i arbejdet for nedrustning?

12. I stigende grad er Norge blevet tilkoblet NATOs kernefysiske slagstyrke. Hvilke følger får det for måden vore militærbudgetter bliver brugt?

13. Hvad er et alternativt princip til princippet om tilkobling til NATOs atomvåbenstrategi?

14. Hvilke hovedopgaver står fredsbevægelsernes overfor i årene fremover?

Materialet består af 14 spørgsmål samt 14 svar og underbygning af svarene. Materialet er velegnet til brug i studiekredse.

Måske kan det for interesserede mangfoldiggøres? Det er ret omfattende.

Krigslegetøj
Byrådet i Barnsley, South Yorkshire har måttet opgive en civilforsvarskommandopost beregnet på at kunne overleve en atomkrig - fordi den er blevet ødelagt af vandaler (Daily Telegraph)

Hjemmeværn
I en krigssituation findes der en børnepasningsordning inden for systemet, så alle har mulighed for at stille på deres respektive poster. (Lokalavisen Vestsjælland)

Støt freden med penge giro 3 13 76 78

Fredsfonden har fået en datter

Kældergruppen, der står for salg af plakater, postkort og duer har fået et datterselskab. Det er:

Ingrid Stade,
Slotsgade 75
5953 Tranekær.

Ingrid modtager også telefonbestilling. ( 09 - 591522)
Levering foregår på samme måde som i Rømersgade.
Bestilling leveres sammen med et girokort.
Pengene indbetales efter levering.
Penge for levering fra Ingrid indgår på Rømersgades giro, som i øvrigt støttede Fredsmarchen med 5000 kr.
Ps. Nyt oplag af den blå folder.

Kærlig hilsen Else Sander og Vibeke Ågård


RULLESTOF

Alle køkkengrupper opfordres til at sende referater, ideer, artikler og andet godt til red.:
Kvinder for Fred,
Dronningensgade 42,4
1420 København K.


Birgit Dybdal - 53 årig sygeplejer på Ullevål Sygehus er aktivt engageret i freds og nedrustningsarbejde igennem en årrække.

Alva Myrdahls ord om en folkelig opinion for et atomfrit Europa ramte Birgit Dybdal - for egne penge startede hun en nedrustningskampagne. Hun tog pengene ud af banken, fik lavet 10.000 klistermærker og 1000 jakkemærker med parolen "Atomfrit Europa".

Sådan kan det også gøres!!!

Side 12

Hvorfor frygte een islamisk
atombombe når der findes 60.000
kristne?

"De lytter for meget til militæret...
De bør aldrig tro for meget på eksperter.
Hvis man tror på lægerne er ingenting sundt.
Hvis man tror på teologerne er ingenting uskyldigt.
Og hvis man tror på militærfolk, så er ingenting sikkert."

Lord Salisbury til den britiske generalguvernør i Indien for mere end 100 år siden.

UDVIKLING
Hvorfor konflikter opstår...

"Jeg er dybt overbevist om, at vil vi virke for freden, så er det ikke tilstrækkeligt at kæmpe mod oprustning, ja ikke engang at stræbe mod fredelig sameksistens, der er ensbetydende med kold krig. Vi må nå frem til mennesket, ikke kun til dets våben" (Fra Bent Østergårds "Pater Dominique Pire - og Verdens samvittighed".)


Dette nummer af "Køkkenrullen" er redigeret af Kirsten Ovesen, Bente Nielsen og Ninna Dahlgård, Holstebro
Tryk: SBS Tryk, Rødkærsbro, 1000 ekspl.

Næste "Køkkenrulle" redigeres af Kvinder for Fred,
Skanderborg
Sidste frist for indlevering af indlæg er 15. august 1981

Tilbage til forrige nummer af Køkkenrullen

Tilbage til 1981

Til næste nummer af Køkkenrullen