Kvinder for Fred

Køkkenrullen nr. 7, 1983

Side 3

Side 4

Side 5

Sidste nyt.......

fra Greenham Common
Information 9.8.83

Kvindernes aktion har fået andre grupper til at vise deres mening om dem på en ufin måde.

F. eks. er vandforsyningen til lejren blevet afbrudt med cement, et madtelt brændt af. Tusinder af maddiker er blevet kastet over kvinderne, mens de sov i deres telte.

Lørdag (6.8.) kom en vogn med flere mænd og kvinder i og de sprøjtede violet farve ud over fredskvinderne.

Søndag (7.8.) morgen, fortæller Sally Davies: "Vi sad alle omkring bålet, da der lød to skud og den kvinde, der var på vagt, blæste i sin fløjte." Der var blevet affyret skud fra en Fiat, der kørte forbi lejren. Politiet satte efter gerningsmanden, men han slap bort.

Side 6

Side 7

Op- eller nedrustning?

Det er en dybt rodfæstet tanke hos lederne af supermagterne, at for, at sikre freden må man forberede krigen. og det er ikke for meget at sige, at krigen er forberedt.

Sådan skriver Lone Kühlmann i forordet til sin nye bog Oprustning eller nedrustning", der er udkommet på Munksgaards Forlag.

Det er en enkelt lille bog, letlæst og fyldt med gode facts, det er rart at have ved hånden. Opsætningen med mange fremhævelser og billedmateriale gør den særdeles overskuelig - ligesom de ganske korte gennemgange af udviklingen indenfor magtbalance, våbenkapløb, våbenteknologi og våbenindustri giver et udmærket overblik. Man får godt hold på en masse historiske forløb i al korthed.

Der er en lille gennemgang af nogle af de meget omtalte våbentyper, MIRV og MARV, ICBM og hvad de hedder allesammen, for "hvis man vil gøre sig håb om at forstå debatten, bliver man nødt til at sætte sig ind i nogle af de mest almindelige udtryk. Sproget kan bruges til at slå usikre modstandere oven i hovedet med". Også nogle simple historiske data giver perspektiv i den fortløbende udvikling og kan være gode at kende.

Bodil Graae.

Fagbevægelsen og fredsarbejdet

SIDs Hardy Hansen har udtalt.

at selvom en omstilling fra militær til civil produktion på kortere sigt kan give færre arbejdspladser. Er det den rette vej. Tak for de ord. I løbet af de sidste måneder har SID over hele landet afholdt fredskonferencer.

I Kvinder for Fred RØdding/ Gram/Vojens fik vi på forespørgsel lov til at sende 3 Qer til regionskonferencen her- og det var en både god og oplysene de dag. Der blev ovenfra kraftigt opfordret til lokalt at gå i gang med fredsarbejdet. Vi har holdt flere offentlige møder med bl.a. den lokale SID afdeling som medindbyder. Det kunne sikkert også gøres andre steder, specielt nu, hvor denne opfordring til aktivt at gå i gang har lydt i alle SID afdelinger.

NB. SID har i den anledning lavet en fin folder om op- og nedrustning. Hent den og læg KFFs i stedet.

GH. Vojens.

Side 8

Side 9

Side 10

OBS! OBS! OBS!

Vi vil gerne gøre opmærksom på at Fa Krups og KRUUP er to forskellige firmaer.

Hilsen Østfyn

Side 11

Tilbage til forrige nummer af Køkkenrullen

Tilbage til 1983

Til næste nummer af Køkkenrullen