Kvinder for Fred

Køkkenrullen nr. 5, 1984

Kvinder for Fred: Køkkenrullen nr. 5, 1984, forside

Side 3

Hvor er din nabogruppe?

Side 4

Side 5

Side 6

Side 7

Side 8

Side 9

COMISO

I Odense-gruppen har vi modtaget et marts-brev fra kvindelejren ved Comiso, og da vi dels synes, det kan være inspirerende at høre, hvad man laver af aktioner andre steder, og dels føler en forpligtelse til at hjælpe med til at få deres budskab og appel ud til så mange som muligt, følger hermed et sammenkog af deres brev.

Lejren har hovedsagelig været tom fra december til d. 1. marts, men d. 12. april da brevet blev skrevet, var der ca. 30 kvinder for at støtte de 12 kvinder, der skulle for retten i Ragusa d. 13. april for at have blokeret basen i foråret 83. For denne forseelse kan de risikere domme fra 2 - 12 år alt efter hvilken lov, der tages i anvendelse. Jeg har indtil nu kigget forgæves i de danske aviser efter en notits om retssagens forløb. Hvis sagen er afsluttet, og nogen kender resultatet, kunne det være godt at få det frem i næste nr. af KØKKENRULLEN.

8. marts, som foruden at være international kvindedag også er Ragnatelas fødselsdag, blev fejret med balloner, der holdt bogstaver i strålende farver. En gruppe bogstaver dannede budskabet NO CRUISE og det blev sendt af sted, så det svævede langsomt hen over basen. Den anden gruppe bogstaver dannede "CAMPO Dl DONNE PER LA PACE", og det "fløj" kvinderne med hele vejen ind til Comiso by, mens de sang og kontaktede så mange lokale kvinder som muligt. Bagefter deltog de i et lokalt Kvinder for fred-møde og senere i en lysprocession.

♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀ ♀

10. marts brugte de balloner igen - denne gang på toget til Rom for at deltage i den nationale Kvinder for fred-demonstration. 30-50.000 marcherede gennem centrum og gjorde opmærksom på retssagen d. 13. april og på kvindernes lejr ved Comiso.

Gennem hele marts måned brugte de megen tid på at tage kontakt til så mange kvinder som muligt i Gomiso og Ragusa. De viste diasserier med bånd fra Greenham Common og Ragnatela for en del kvindegrupper, besøgte markeder og holdt taler på gaderne. De får helt god støtte fra lokalbefolkningen, som bl.a. sender dem grønsager og frugt.

De fleste dage er der også en del kvinder, der bliver tilbage ved basen, går rundt om den og prøver på at tale med soldater og arbejdere på basen,dekorerer hegnet m.m.

De har hørt, at man påtænker at udvide sikkerhedszonen rundt om basen med 50 m. dvs. til grænsen af det land, der ejes af kvinder fra mange lande,så det næste skridt vil være ekspropriation, og derfor er det nok stadig vigtigt, at så mange kvinder som muligt køber en m² jord- det vil vanskeliggøre ekspropriationen.

Det kan gøres ved gennem en bank at indbetale 100 kr. til
Banca Agricola Populare
di Ragusa, Comiso (RG)
Sicilia
Konto nr. 8l/8992/P

Endelig opfordrer de selvfølgelig alle kvinder, der har mulighed for det, til at komme derned og blive så længe som muligt.

Alice Petersen
Odense.

Side 10

Side 11

Tilbage til forrige nummer af Køkkenrullen

Tilbage til 1984

Til næste nummer af Køkkenrullen