Kvinder for Fred

Køkkenrullen nr. 8, 1984

Kvinder for Fred: Køkkenrullen nr. 8, 1984, forside

Side 3-5

Noget om kvindeaktionen ved Ravnstrup-bunkeren d. 25/8.

VI TA'R JORDEN TILBAGE:

hed aktionen, og det var der så 400 - 500 kvinder, der kom og gjorde. Det var pragtfuldt at være så mange sammen om opgaven. Kvinder kom fra hele landet på stop, på cykel, med rutebil, tog, fællestransport-busser og i biler.

Aktionen var planlagt, så der var plads for alle mulige ikkevoldelige initiativer. Der var mulighed for at vælge sig ind på 5 forskellige grupper efter lyst og interesse i at undgå/ fremprovokere arrestation.

1. Passe lejr og snakke med gæster, en yderst vigtig opgave, men lidet attraktiv. Et par enkelte meldte sig dog og blev bistået af mandlige gæster.

2. Deltage i lov lig anmeldt demonstration ved A 16 ud for det militære område med bannere og løbesedler. Denne gruppe fungerede samtidig som pressegruppe.

På marken overfor blev der sat drager med fredstegn op.

3. Tage til Movsø, en idyllisk beliggende sø på det militære område, hvor man kunne bade, fiske, sejle, rejse tipi, lave masser af mad m.m. Her deltog ca. 50 børn og voksne.

4. Gå på urtetur på det militære område. Oprindelig planlagt for de, der gerne ville være 98 % sikre på ikke at blive anholdt, dvs. holde sig væk fra bunkeren. Teoretisk var der selvfølgelig arrestationsrisiko for alle, der overtrådte forbudet mod at gå ind på militært område. Urtegruppen blev dog hurtigt enige om at ende deres tur ved bunkeren og være med i aktionen der, godt forsynet med urter til dekoration af hegnet.

5. Gå på skattejagt og finde skatten, bunkeren. Denne gruppe var igen delt i 3 hovedgrupper, som atter var delt i mindre grupper, så hver gruppe bestod af 10 - 15 kvinder.

a. en radikal gruppe, hvor nogle ville over hegnet v.hj.a. rebstige og tæppe og ind på selve bunkeren og udforske den eller lænke sig fast til hegnet, andre ville lave mere radikale afledningsmanøvrer som at grave huller under hegnet og lægge røgslør ud.

b. en mellemgruppe, der dels ville lave afledningsmanøvrer, boldspil, hænge bannere på hegnet, væve m. stof strimler i hegnet m.m., men også ville blokere portene, når politiet kom, og dermed risikere anholdelse.

c. en gruppe, der var med i diverse afledningsmanøvrer, men ville søge at undgå arrestation, dvs. forlade bunkeren på politiets opfordring.

Aktionen startede kl. 15 og forløb mod al forventning præcis som planlagt. Vi havde forventet, at der var et vist opbud af militær og politi, der ville gøre det svært at nå ind til bunkeren, selvom vi gik ind ad 8 forskellige ruter, men det var næsten for nemt. Vi havde aftalt at mødes ved bunkeren kl.16.30 så flere af grupperne måtte give sig meget god tid for ikke at komme for tidligt frem.

Det var et imponerende syn, da vi et par minutter i halv fem nærmede os bunkeren og så kvinder myldre frem fra alle verdenshjørner. Personligt havde jeg ventet, at der nu måtte være et større opbud af politi og militær ved bunkeren, da de jo helt tydeligt ikke havde været ret mange andre steder, men der var næsten lige så fredeligt, som når vi har været derinde på vores hyppige småaktioner i sommerens løb. De havde åbenbart valgt at holde en helt lave profil og lade os pynte hegnet og hvad vi ellers kunne finde på af uskadelige "narrestreger".

Deres rolige holdning holdt sig dog kun til røgsløret begyndte at brede sig, og så kom det næste imponerende syn, da den første kvinde med flag i hånden (tekst: jorden tilhører os alle) sprang over hegnet og løb mod toppen af bunkeren for· at plante flaget, skarpt forfulgt af 2 soldater med hunde, samtidig med at andre kvinder uantastede myldrede over hegnet.

Kvindestyrke

mod
Militærvold

Uforglemmeligt!

Lige så uforglemmeligt er øjeblikket da en af kvinderne inden for hegnet entrede masten og hængte et banner op.

da politiet var tyet om til bagporten, fordi de opgav at bryde blokaden ved hovedporten, - og militæret så ikke kunne få låsen op.

da 3 nye kvinder kravlede under hegnet, hvor der var gravet et hul, mens politibetjenten, der havde konfiskeret vores 2 spader stod og snakkede faderligt med andre kvinder om politiarbejde og NATO-strategi

da --- da

Vi fik god pressedækning i lokalbladene, men de store aviser var tavse, og det er vist desværre vores egen skyld - i glæden over veloverstået aktion glemte vi åbenbart Ritzaus bureRu lørdag aften. Det må ikke kikse næste gang d. 20. okt.

Alice Petersen Odense

Kære fredskvinde,

Fredslejren ved Ravnstrup-bunkeren ligger her stadig, selvom du måske ikke har set så meget til os i medierne på det sidste.

Vi har ikke lavet så mange udad- vendte ting, fordi vi har været ret få kvinder i lejren. Vi bruger dagene på at save brænde, lave tipi- stænger, lave mad, besvare post o.l., og laver mindre aktioner, når vi af og til er nok til det. Kom og vær med, måske er det netop dig, vi mangler for at være nok til f.eks. en svampetur på militærområdet. Og ellers er her altid hygge og fællesskab om de daglige opgaver.

Næste gang, vi alle sammen mødes, er i efterårsferien d. 13.-21. oktober. Lørdag d.20. bliver der en stor aktion igen, og ugen op til bliver brugt til planlægning af aktionen, ikkevoldstræning m.m..

Desuden er vi ved at forberede en langtidsaktion : Vi laver flere små tipier og flytter en del af lejren over på militærets jord.

Hvis du ikke har tid til at tage herover, er der masser at lave der, hvor du bor. Måske er der en gruppe allerede. Ellers kan du skrive til lejren og få adresser på fredskvinder på din egn. Så kan I f.eks. forberede noget til d.20./10, planlægge en weekendtur til lejren, fortsætte med at prøve at skaffe oplysninger om bunkeren eller hvad I nu har lyst til.

Skriv, hvis der er noget specielt, I gerne vil lave.

Vi ses, om ikke før, så den 20. oktober.

Aktiv og fredelig hilsen,

kvindefredslejren 5/9-84

Ravnstrup kvindefredslejr plakat

Variant af Ravnsrup-plakaten. (red. juli 2007).

Ravnstrup kvindefredslejr plakat

Plakater og løbesedler til aktionen d. 20/10 kan fås hos Bente Jørgensen,

c/o Jensen,
Østbanegade 157,4 th.,
Kbh. Ø
tlf. 01-426976 eller hos

Else Juutilainen,
Skt. Paulsgade 16st.,
8000 Århus C
- tlf. 06-191824.

Sammesteds kan man rekvirere lysbilledserie og taler om Kvindefredslejren.

Oplysning om nærmeste arrangør af fællestransport til d. 20/10 kan fås hos

Alice Petersen,
Ørnevej 12,
5210 Odense NV
- telf. 09-160735.


Fra Niels Vogels samling af udpluk fra skolestile:

Fred: afstanden mellem to krige.

Hjemmeværn: hær beregnet til borgerkrig.


Fra militær til civil produktion

Et svensk eksempel på åbenhed,god vilje og konstruktiv brug af den menneskelige intelligens, skriver journalist Jørgen Milwertz om en betænkning,der netop er lagt på regeringsbordet i Stockholm. En ekspertgruppe har håndfast beskæftiget sig med mulighederne for at stille om fra militær til civilproduktion. Den svenske betænkning, der skal afleveres til FN som en skitse til nedrustning, peger på vigtigheden af et folkeligt engagement. Kronikøren er tidligere chef for FN's center for økonomisk og social information i Geneve.

Side 6-7

Nordiske kvinders fredslejr

på Skarpnæcksgården udenfor Stockholm afsluttedes søndag den 22.juli. Hensigten med lejren har været at fortsætte den række af hanælinger, som begyndte med Fredsmarcherne til Paris, Minsk og Washington. - lejrdeltagerne koncentrerede sig mest om arbejdet omkring temaet: "Norden som Kernevåbenfri Zone", bygge bro mellem øst og Vest samt udadrettede aktioner i form af demonstrationer de to første uger, inden ministrene på Stockholmskonferencen tog på ferie.

Da var lejren åben for kvinder, mænd og børn som således i de udendørs skønne og indendørs komfortable (store værelser med seng og eget toilet) omgivelser, samtidig fik en ny måde at holde ferie på.

Og dertil fine mødelokaler. - Alle deltog i den daglige Demonstration på Sergelstorget, hvor Ministrene holder. møde i Koncerthuset.

Hertil kom vi hver dag kl.12.30 fra et nyt udgangspunkt af byen.

Lejren besøgtes af i alt 500 personer. I den internationale uge var der repræsentanter fra 16 forskellige lande: U.S.A., Sovjet, England, Canada, Italien, østrig, Tjekoslovakiet, Polen, Ungarn, Bulgarien, Sri Lanka samt de fem Nordiske lande.

Kvinder fra Greenham Commen, Comiso og Seneca Falls fortalte om deres erfaringer fra militærbaserne. Og der var en livlig debat mellem parterne fra øst og Vest. Det kom til to voldsomme verbale udbrud fra de to sovjettiske kvinders side. Men de faldt dog ret hurtigt til ro igen og bagefter blev forholdet øst - Vest snarere bedre, mere åbent fremover.

Som vi jo ved, arbejder 9 lande på Balkan seriøst for kernevåbenfri Zoner og Bulgarien arrangerer fredsmarcher gennem landene for at vække forståelse mellem deres folk for sagen. De vil gerne have vores støtte i Norden hertil ligesom 5 mill. Tyskere, der står bag Krefeld-appellen "Vi vil overleve". Fulda er det vigtigste mål for bomber og missiler i en krig. - - - Krassimira Vladova fra Bulgarien som var talskvinde for de ni Balkanlande siger som vi heroppe:

"Vort langsigtede mål er et kernevåbenfrit Europa". Bulgarien har indtil nu undgået kernevåben og producerer heller ikke noget af den slags. Hun siger endvidere, at en mulighed for at opnå et kernevåbenfrit Europa er at påvirke de politikere, som lover at gå ind for sagen. Stillehavsfolkene har allerede længe kæmpet for et atomfrit Stillehav. I Canada vil man have et kernevåbenfrit arktisk område, som strækker sig rundt om Nordpolen. I Latinamerika er der kontakt til Perez Esquivel i Buenos Aires og ligeledes til Martinez Cobo ved Tlateloco institutet "Opanal" i Mexico og med Garcia Robles i Geneve. ------

Så begyndte Norges aktionsår for en kernevåbenfri Zone i Norden d. 6. august 1984 og på nævnte dato er de øvrige eller var vi inviteret til at deltage. Meningen er, at aktionen kommer til at foregå et år således, at d. 9. aug. 1985 bliver en festdag, idet man håber, at alle de nordiske parlamenter til den tid er gået meæ til at stemme for Zonen.

Jeg skal nu blot nævne nogle af de 18 punkter foredragene drejede sig om: Opdragelse til Fred, Fagforeningernes arbejde, ikke voldelige aktioner, kvindelige præsters fredsarbejde, fjendebilleder, Børn og atomvåben, atomkraft og atomvåben o.s.v.

Endvidere var vi i Sverigs T.V. med et indslag (i en direkte udsendelse om fred) d. 5/7 mellem kl. 22 og 23 fra Galærvarvet ude på Djurgården. Her havde vi sat 1000 små papirbåde med lys i vandet og sang derpå trestemmig kanon: Nobis Pacem, indøvet dagen før.

De forreste rækker var i lange blå kjoler (fra marcherne) og alle stod med fakler. Langsomt kom en turistdamper med stærke projektører på nærmere, mens der blev filmet. I skibets opholdsrum blev kendte politikere interviewet af en T.V. journalist under sejladsen.

Senere så vi det vellykkede resultat på videobånd. Ravnstruplejren var også på skærmen med interview. Jo, Svenskerne gjorde noget ved det!

Der var modtagelse på Rådhuset med tale af en af borgmestrene og lunch. ----- Vi sendte et brev til United Nations Working Group i Geneve, hvor vi beder om at få Kvinders 10 år (1975 - 85) for udvikling, ligeberettigelse og fred forlænget til år 2000, idet vi bl.a.fremfører, at kvinders ligestilling og udvikling ikke kan fremmes medmindre, vi giver os i lag med de bredere spørgsmål om fred og sikkerhed. Endvidere sendte vi en Resolution til de Delegerede ved konferencen om tillids- og sikkerhedsskabende foranstaltninger i stockholm i 6 punkter:

1. - Vi vil udtrykke vor bekymring for den sikkerhed:opolitiske udvikling. Til trods for en række internationale konferencer om fred og nedrustning, fortsætter oprustningen med flere og værre våben. Vi savner synlige resultater fra disse forhandlinger.

2. - Stockholmskonferencen drejer sig om tillidsskabende foranstaltninger på det militære område - og kun det. Konferencerne om sikkerhed og samarbejde i Europa har også .- efter vor mening haft for begrænset mandat. Vi savner forskning og konferencer, som analyserer årsagerne til den kontinuerlige oprustning og til krig. - Verden er opdelt i flere blokke med forskellige ideologiske, kulturelle og religiøse samt økonomiske systemer. I hvilken grad kan der bygges broer mellem disse Systemer?

3. - på Stockholmskonferencen benytter man militære eksperter som rådgivere for diplomater og politikere. Efter vor mening bør fredsforskere og repræsentanter fra fredsorganisationerne medinddrages som vejledere og idegivere ved konferencer om nedrustning og fred. Der bør være mere åbenhed omkring konferencerne og mere information om de resultater, man har opnået.

4. - En ny verdenskrig må ikke bryde ud. Men oprustning såvel som propaganda gennem presse, radio og T.V. giver folk indtryk af, at det er umuligt at undgå en ny krig. - Vi kan ikke acceptere en sådan udvikling. De Delegerede må derfor tage initiativer, som kan nedbryde fjendebilleder og skabe muligheder for venskabelige forbindelser mellem øst og Vest.

5. - Vi er overbeviste om, at de nordiske fredsorganisationer gerne vil være med til initiativer, som kan neabryde fjendebilleder, f.eks. ved at være værter for fredskonferencer og fredslejre med repræsentanter fra øst og Vest. Vi foreslår, at der fremsættes forslag om, at ~/o af militærudgifterne afsættes til at financiere til!idsskabende foranstaltninger.

6. - Vi kræver mere end forhandling om våben og krig. Vi kræver forhandlinger for Fred, som konfliktløsning uden anvendelse af våben. --- "Dagens Nyheter" lavede en stort opsat diskussion med billede mellem Canadieren Jo Vellacott (fra universitetet i Montreal) og tidligere omtalte Krasstmira Vladova fra Sofia i Bulgarien. Sidstnævnte har rejst meget omkring, da hun er gift med en diplomat hun har været 3 år i København og taler dansk.

"Stockholms Tidningen" gav endnu mere plads med stort billede for Trine Eklund (Norge), Ingibjørg Hafstad (Reykjavik), og Gitte Gottlieb (København), hvor de stiller nærgående spørgsmål til forsvarrsminister Anders Thunborg i anledning af Sveriges skærpede forsvarspolitiske holdning. - To deltagere blev interviewet til Radioens ugentlige tysksprogede udsendelse og svarede altså på tysk. - Fremtidigt samarbejde blev aftalt, såvel som forslag til nye initiativer for 1985 blev drøftet. Det vil senere blive omtalt til muligt sæmarbejde i de hjemlige grupper. Nok for nu.

Johanna, Virum

Side 8

Geneva International Peace Camp
Place des Nations
1211 Geneva
Switzerland

Postal adress

4, rue Liotard
1202 Geneva
Switzerland

Kære kvinder over hele verden!

Vi skriver til jer fra Genèves Internationale Fredslejr, kvindegruppen, som bor i 2 caravans foran FNs bygninger.

Fredslejren startede lige efter ankomsten af kvinde fredsmarchen Berlin - Geneve medio september og efter at have beboet Geneves Universitetshall og de deraf følgende problemer - fik vi overladt lidt af ovennævnte parkeringsplads. Vore bannere og et kæmpe uldedderkoppespind fortæller omverden, hvem vi er.

Vore caravans er åbne dagligt og vi har haft mange besøg af turister, hvis mål var FN-bygningen. Vi opfordrede dem til at tilslutte sig fredsgrupper, når de vendte hjem.

Siden INF og START forhandlingerne brød sammen mellem USA og USSR i dec. 83, har de eneste kontakter landene imellem været i FNs regi - derfor føler vi, at det er vigtigt at vi er her. Vi overværer de 2 offentlige ugentlige møder og læser kopierne af deres taler, for at finde ud af, om der er nogle fremskridt. Men vi vil også minde de delegerede om, at verdensborgernes fremtid ligger i deres hænder*

Vi har et informationskontor og modtager post fra hele verden, som vi også besvarer.

Desuden ville vi blive lykkelige, hvis kvinder kom og besøgte, arbejdede og boede samen med os........

Med mange kærlige og fredelige bilsner samt støtte til jeres fredsaktiviteter fra

medlemmer af kvindegruppen.

Det uartige ord: følelser!!!!!!

Det er så sørgeligt med os der vil af- og nedruste. Vi er så følelsesladede, siger vore modstandere. Hvorfor bliver I altid så fanatiske, siger de, så forfærdelig subjektive og emotionelt betonede? Raketelskerne selv, de er altid så afbalancerede, synes de. De er nationale, objektive og lader forstanden råde.

Det er synd at I sådan lader jer rive med af jeres følelser, tilføjer de.

At hade "de røde", at bygge helt proportionsløse fjendebilleder op, at afskyet andet samfundssystem end det kapitalistiske så sanseløst at man er parat til at udslette folk og lande for det, det er sagligt!

Pudsigt nok.

(hentet fra Eva Bendix: Tænk, de så ud som du og jeg.)

Side 9

Stillehavet: Oprustningens koloni

Spillet om Stillehavsområdet

er en pjece, der handler om forholdene i Stillehavsområdet. Her bor tusindvis af mennesker, på tusindvis af øer.

Der er blomstersmykkede hula-hula piger, viftende palmer, dybblå laguner og hvide sandstrande.

Men her er også supermagternes militære baser! og her dumpes dødsens farligt radioaktivt affald,som var det køkken skrald.

Køb pjecen hos

International Liga for Fred og Frihed,
Købmagergade 69,1,
1150 København K.
pris 5-kr./stk. 3 kr. stk. ved klasesæt.


Jag röstar for skrotning av alla kärnvapen jorden runt.

Jag röstar for att alla manniskor skall få vatten - rent vatten - mat, sjukvård, bostad, arbete och utbildning.

Jag röstar for kärlek. frihet och fred.

Namn:..............................................


Initiativgruppen på Herlufmagle skole, 4160 Herlufmagle, opfordrer til folkestrejke mod raketterne d. 24. okt. 84. Samtidig arbejder de på at udbrede ideen om en fælles europæisk endagsfolkestrejke d. 1. nov. 85 (deadline for den hollandske raketopstilling) . Nærmere oplysninger på tlf. 01-731717.


Kvindefredslejr


Socialdemokrater!

Er der blandt Kvinder for Fred nogle socialdemokrater - eller nogle, der kunne tænke sig at blive det - der vil være med til indenfor partiet at arbejde aktivt for en alternativ - defensiv - sikkerhedspolitik?

Så kontakt:

Inger Bjørn Andersen, Gladsaxe-gruppen.
Tlf. 02 440897.

Side 10

RED VERDEN! - DET ER PA TIDE.

Mit bud på at stoppe galskaben er dette:

Omskoling af værnene - fra død til
liv! Nytænkning, ikke sandt?

Kære dansker! Forestil dig de jagere, som du har betalt så dyrt, fulde af korn, kød, smør, mælkepuiver, tomater, blomkål, æbler, sydfrugt er - ja, vin og vand - til de tørkeramte på 3. og 4. år! Altsammen som gave fra EF's over-flods-lagre, hvoraf danskerne vel har en andel. Altså ganske uden "det gør ondt"! Herligt! -

Transportpenge er overhovedet ikke noget problem, således som det fra visse sider er blevet påstået. Hær, flåde og luftvåben er jo betalt dyre domme af den danske befolkning - og fødevarerne skal alligevel destrueres, som så mange gange før!

Attention please! generaler, oberster, majorer, sergenter, menige mv.:

Alle tiders chance til at vinde befolkningens sympati. Afsky og rædsel vendt til glæde og nytte. Hør de nye toner: Og der skal aldrig mere skoles til død, men til liv, masser af liv for alle!!!

Oh at kunne droppe sin skyldfølelse over for sine søstre og brødre i Afrika - og alle de tusindvis af mennesker og dyr, som skal dø i morgen.

Dem, som vi kun kender fra TV-udsendelser - for det var da ikke for underholdnings skyld - det var vel for at vække et folk af dvale, skulle jeg mene. lad os få virkeligheden ind på huden, til en forandring, og genvinde vor nationale samvittighed - bare lidt. Så behøver vi heller ikke længere fortrænge tingenes tilstand ved at indtage et utal af glemsels-midler. Tænk om medicinalindustrien fik underskud i kassen!

Studer selv EF's lager-hit-liste.

Som arbejdsgivere for værnene har vi, den danske befolkning, ret til at lede og fordele arbejdet - og hurtig hjælp er dobbel hjælp. Det er faktisk en smal sag for de såkaldt rige lande. Jeg er så gammel, at jeg husker den danske hjælpsomhed under Ungarns trængsler. Det kan gøres igen.

Det er ikke et spørgsmål} om vi kan, men udelukkende om vi vil.

Birthe Klingenberg
(Græsrod)

Holtug, 29. maj 1984.

Side 11

Græsrodsgården

Bregningevej 6,
Bregninge 4593 Eskebjerg
Tlf. (03) 491527
Giro 3 10 80 82


SIPRI 84

Dansk udgave, forkortet som meddelt i August nummeret bestilles hos Mellemfolkeligt Samvirke,
Heirevei 38
2400 København NV

Kr. 70.- inden 15-10-84
" 90.- efter 15.,-10-84
"100.- for 83 og 84 samlet
" 45.-" 83 alene

Fås også yderligere forkortet fra FN-forbundet:

Oprustning eller nedrustning? 42 s., kr. 20.

Kronprinsensgade 9
DK-1114 København K.


Greenham Common

Diasserien :"Kvinder i krig - om angst og afmagt, kærlighed og styrke" kan lejes hos "Viktoria Tlf. 01-837191.


FYENS STIFTSTIDENDE

Kvinder for fred frifundet

Frifundet i sag om fredsplakater

ØSTFYN - Kvinder for Fred på Østfyn skal ikke betale erstatning til firmaet Dansk Krups, som havde følt sig trådt over tæerne på grund af nogle plakater, fredskvinderne havde fremstillet.

Dommen blev afsagt i går i retten i Nyborg, og den lød alså på frifindelse for kvinderne.

Fredsplakaten "Tag den gryde af kog" blev lavet for at gøre opmærksom på, at en del firmaer, som laver husholdningsapparter, samtidig laver våben. Plakaten opfordrede folk til at gå uden om AEG, Siemens, Philips og Krupp, når der handles ydstyr til køkkenet.

Men plakaten blev langt fra populær hos firmaet Dansk Krups, der handIer med køkkenapparater, men ikke våben. Firmaet er bange for. at fredsplakaten kan skade deres forretning, og derfor krævede man en erstatning på 10.000 kr. af de østfynske kvinder.

I dommerens begrundelse for frifindelsen hedder det, at fredspuppen nok hor begået en fejl, sorn kan skade andre, end dem, det var ment at få ram på. Men retten finder det usandsynligt, at Dansk Krups har lidt noget større tab, blandt andet fordi fredskampagnen med "Tag den gryde af kog" har haft et begrænset omfang. Desuden slår retten fast, at Dansk Krups ikke har kunnet dokumentere et tab på grund af plakaten.

Ud over frifindelsen af fredskvinderne bestemte retten. at ingen af parterne skaI betale sagsomkostninger for den anden, på grund af sagens specielle karakter.

Krupp er et multinationalt selskab, som fremstiller blandt andet badeværelser, sanitetsudstyr og altså våben.

Dansk Krupp er et datterselskab af Krupp, og gør det i strygejern, røremaskiner og så videre.

Det er denne plakat som har sat sindene i kog hos Dansk Krupp. Men fredskvinderne slipper altså for at betale erstatning. Foto: Mogens Knudsen.


Lydbånd fra Ravnstrup

I aktionen d. 25/8 deltog en freelance journalist ved Danmarks Radio, der optog lydbilleder og interviews med fredskvinder til brug i en udsendelse i DR d. 19.9. Hvis man ærgrer sig over ikke at have hørt udsendelsen, kan man få en kopi ved at sende tomt bånd og porto til

Alice Petersen,
Ørnevej 12,
5210 Odense NV.


Aktivitetskalender

26.9. Forfatteraften LYNGBY Stadsbiblioteket kl.20

29.-30.9.- Unge for Fredkonference på Vallensbæk Statsskole. Tlf. 01-34 10 70

29.-30.9.- Kvinder for Freds landsmøde i Kvindehuset, Havnegade 22, Århus.

20.10. Aktion i Ravnstrup, Kvindefredslejren.Tlf.09-16 07 35

24.10.FN-dag - Folkestrejke Tlf. 01-73 17 17

27.10.Folketog for Fred. Tlf. 01 83.01 45

28.10.-4.11.Kvindernes udstråling Engagement - Hvor kommer kræfterne fra? Kvindehøjskolen i Visby Tlf. 04-7634 93

Med sigte på nedrustning -

omstälning från militär til civil produktion i Sverige".

Liber-Almänna Forlaget, 357 s.

Udkommet august 1984.

bakager - tryk Tlf (06) 96 81 29

Tilbage til forrige nummer af Køkkenrullen

Tilbage til 1984

Til næste nummer af Køkkenrullen