Kvinder for Fred

Køkkenrullen nr. 10, 1997

Side 3

Side 4

Side 5

Side 6

Nej til WEU - Ja til OSCE.

GENERALERNES JULEGAVE

TÆNK! i stedet for at lægge arm med generaler så at gå arm i arm med dem ....

Den militære fornuft sejrede i 1990 i den danske regerings memorandum, der afviser at EU kommer til at omfatte et forsvarspolitisk samarbejde.

Men Danmark holdt ikke fast ved det standpunkt. Vi kom på afveje og er havnet i den historiske fejltagelse: Amsterdam-traktaten. hvor der foreslås tæt samarbejde mellem EU og WEU.

G.K.Kristensen er stærk modstander af WEU med dens atomvåbenbaserekoldkrigstænkning.

Sikkerhedspolitikken skal i G.K.Kristensens opfattelse bygge på Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (DSCE). Fordelene ved organisationen er, at den omfatter alle europæiske lande i et ligeværdigt samarbejde og uden militærapparat.

Det er nytænkning.

G.K.Kristensen har i maj 1996 udgivet en bog om OSCE.

I "julegaven" opridser de 60 generaler et flerpunktsprogram til fjernelse af alle atomvåben. Det omfatter oprettelsen af atomvåbenfri zoner rundt om i verden, tillidsskabende handlinger og nøje gennemførelse af de nedrustningsaftaler, der allerede findes.

Generalerne skriver: "Vi ved, at atomvåbnene for menneskeheden er en klar og nærliggende fare for selve eksistensen. Vi har fået en udfordring af den yderste historiske vigtighed: "Skabelsen af en atomvåbenfri verden." Sådanne generaler vil fredsbevægelsen gerne i dialog og samarbejde med.

Det kan ske gennem G.K.Kristensens "Center for Sikkerhed og Sambejde", Bernhard Bangs Allé 39, 2000 Frederiksberg. Tlf.38333162.

Inger Bjørn Andersen

Side 7

Tilbage til forrige nummer af Køkkenrullen

Tilbage til 1997

Til næste nummer af Køkkenrullen