Kvinder for Fred

Køkkenrullen særnummer august 2000

Side [2]

Snefnug er et af naturens
skrøbeligste påhit
men se, hvad de kan udrette,
bare de holder sammen.

KVINDER FOR FRED 20 år.

Dette lille hefte skal ses som en fortsættelse af 10-års-skriftet fra 1990.

Kvinder for Fred's arbejde i 90'erne adskilte sig ret meget fra 80'erne.

Dengang var det de store demonstrationer - oftest sammen med de andre fredsbevægelser, de mange gadeaktioner, debatmøder med militærfolk og politikere, freds­undervisning i skolerne, masser af læserbreve, breve til politikere, studiekredse og fredslejre.

Nu er tiderne løbet fra de store manifestationer. Vi har faet slået fast, at det ikke bare er forvildede "nytteløse idioter", der arbejder for freden.

Det er blevet "stuerent" at være fredskvinde.

De seneste ti år har arbejdet for en stor del bestået i sej bearbejdelse af politikere i ind- og udland.

Vi har prøvet at give et indtryk af vores mange hen­vendelser til politikerne og forskellige aktioner, men har med græmmelse måttet sortere med hård hånd, så utroligt mange spændende initiativer har måttet skæres fra.

Mange troede optimistisk, at med Murens fald var verdens­freden sikret. Men ak, magtens mænd er ikke tilsinds at overlade samfundsudviklingen til befolkningerne. De ved, at de ikke har ret til denne magt, derfor klynger de sig stadig til militære trusler og opruster som aldrig før.

Så der er stadig brug for os! Det er en langvarig proces, men det må give resultat, at vi bliver ved og ved med at fortælle politikerne, hvad vi forventer af dem. Vi må fortælle dem, at pæne ord ikke er nok, når millioner af mennesker verden over lider under forfølgelse, tortur, social nød og mangel på demokrati - og at et beløb, der svarer til 14 dages militær­udgifter kan afskaffe nøden i verden og dermed skabe grobund for fred og demokrati.

Derfor: god arbejdslyst fremover!

Birgit Hom, Aase Bak-Nielsen

Forsiden, "Bygge Broer", er en collage af Mie Bak Jakobsen.


Resten af jubilæumsnummeret er genbrug af Køkkenrullen 1990-2000.
Red. december 2006.

Tilbage til forrige nummer af Køkkenrullen

Tilbage til 2000

Til næste nummer af Køkkenrullen