Kvinder for Fred

Køkkenrullen nr. 6, 2004

Side 3-6

Marina Jakobsen holdt som omtalt i referatet fra Kvinder for Freds landsmøde og Årsmødet i Nordiske kvinders fredsnetværk i maj 2004 i Frederikshavn et spændende og vigtigt foredrag. Af pladshensyn har vi forkortet foredraget.

Nødvendigheden af systematisk
fredspædagogik
.

Marina Jakobsen

[Link til den komplette artikel i Fredsakademiet.]

Side 7

Ulla Røder.

Ulla Røder er stadig "under jorden". Jeg har sendt kr 5000,- ti! hende, så hun kan betale for sit ophold og diverse.

Helga Berg har haft annonce i INFORMATION med indsamlingskontoens nummer. Tak for det!

Der er nu (16/7 2004) kr 7. 142, - på kontoen, som også skal betale advokathjælp.

Kontonummeret er stadig:

5394 - 0674093

Arbejdernes Landsbank. Haslevej 17, 8230 Åbyhøj

Hvis folk i andre lande end Danmark vil indsætte penge på kontoen, så har banken et internationalt nummer. et lBAN-kontonummer: DK3353940000674093

Kontoen hedder nu: "Ulla Røders venner"; men det er stadig undertegnede, der administrerer den.

Birgit Arrenakke Hansen

....................................................................................

Vi vil gerne gøre opmærksom på en spændende fotoudstilling i anledning af Dannerhusets 25 års jubilæum "Kvinder stiller skarpt". Fotoudstillingen har til formål at vise 25 års kvindeliv i Danmark, set fra et kvindeperspektiv.

Målet med udstillingen er at indsamle ligeså mange fotografier som antal dage Dannerhuset har eksisteret i dets nuværende form. Det vil sige 9131 fotografier taget af kvinder i Danmark gennem de sidste 25 år.

På fotografierne må ikke optræde mænd og de skal være taget af kvinder.

Udstillingen vil blive vist i Dannerhuset fra 2. november til 2. december 2004.

Information om udstillingen og praktiske oplysninger findes på Dannerhusets hjemmeside.

Side 8-10

5 millioners fredsmarch

Når politikerne ikke kan løse problemerne i verden er tiden kommet hvor vi må handle. Jerusalem, åbn dine døre!

Slut dig til verdens største fredsmarch til Jerusalem, fredens by, juli 2005, tilmeld dig

År 2005 vil være vidne til verdens største fredsmarch til Jerusalem, fredens by. Denne humanistiske og fredelige march vil markere viljen hos mennesker fra hele verden som enten direkte eller indirekte er involveret i Mellemøst-spørgsmålet.

Eftersom hverken nationale eller intemationale ledere kan standse volden eller afslutte konflikten er det tid for alle os andre lil at skride til handling og få en ende på en af verdens længstvarende konflikter.

Marchen vil have to store samlingssteder:

1) Grænserne mellem Israel og Ægypten, Libanon, Jordan og Syrien. Fredsaktivister vil ankomme omkring 1. juli 2005 og helt enkelt gå fredeligt ind mod den åbne by Jerusalem. Der vil de blive i 2 dage og overlade byen til det internationale samfund, som vil administrere byen som en fri og åben by for alle.

2) Inde i byen vil lokale fredsaktivister fra de omkringliggende byer støde til.

Det var det tyske folks Vilje der fik muren til at vælte, lad os gøre det igen!

Marchen vil få følgeskab af forskellige organisationer, kunstnere, politiske partier, fagforeninger, fredsaktivister, berømte personer, sportsstjemer, børn og voksne, spejdere, klubber for børn, foreninger for kvinder, arbejdere, gymnasie- og universitetsstuderende, lærere, advokater og sygeplejersker. Fredselskende i alle aldre opfordres til at tage del i marchen og vise deres vilje.

Vi er alle ansvarlige for freden i verden, folkets vilje vil sejre.

Du kan tage del i marchen på alle mulige måder, også selvom du ikke kan være tilstede. Som du kan forestille dig er det en enorm opgave; som har brug for alles hjælp rundt om i verden for at nå det allerbedste resultat, og for at få det størst mulige antal mennesker nogensinde til at deltage i en fredsmarch.

Det er et projekt, hvor hver enkelt må tage sit ansvar. Det er et selvorganiserende projekt!

Hvad kan du gøre for Marchen?

Vi beder dig om at bringe denne besked videre til alle du kender og bede dem om at gøre det samme.

Kontakt lokale og intemationale organisationer.

Oversæt denne tekst til dit eget sprog, tryk løbesedler og plakater, lav hjemmesider og links til vores website. .

Der er ingen copyright.

Det er dit projekt. Det er dit ansvar at handle.

Meld dig og slut dig til os. Dette er en opfordring!

Bliv ikke væk, slut dig til os nu:

Vi beder dig om at tilmelde din organisation og det anslåede antal mennesker der ønsker at tage del i marchen til Jerusalem.

Berømte personer og fredselskende politikere, vi behøver også jeres hjælp.

Husk at reservere din sommerferie 2005 til at komme til Mellemøsten og åbne Jerusalem.

Bliv borger i en fredsnation der hedder 5 millioners fredsmarch.

Vi har brug for dine tilbagemeldinger.
Send mail til os på info@5millionpeacemarch.org.
Lad os diskutere og tale sammen om projektet.
Lad os høre hvad du kan bidrage med og hvordan.

www.5millionpeacemarch.org
info@5millionpeacemarch.org

5 millioners fredsmarch er et initiativ, som er taget af kunstnere og fredsaktivister i Danmark.

Samlingsstederne vil blive: Al'Arish i Egypten, Jarash i Jordan, Al-Naqura i Libanon og Al Qunaytirah i Syrien (klik på kortet for at læse mere om stederne)

Fredag den 10. september åbner akivister omkring initiativet 5 million Peacemarch/Copenhagen et kontor i Baldersgade 70 i København. Marchen forventes at finde sted i juli 2005.

Der er meget mere information på www. 5mlllionpeacemarch.org

[Hjememsiden, hvorfra disse oplysninger stammer, er ikke tilgængelig på Internettet oktober 2006, red.]


Verdens Fred

Melodi: Altid frejdig når du går

Verdens fred er livets salt
Krigen den skal stoppe
Det er sagen det er alt
Nej til døde kroppe!

Våbenmagt er dødens sind
Folket det skal vinde
Luk i hjertet Freden ind
Som et dagligt minde!

Frygt du ej de sorte folk
Viddet det skal sejre
Vær en fredens verdens tolk
Her er liv at fejre!

Rejs dig op og syng det ud
Freden den skal vinde
Duen er et sendebud
For hver mand og kvinde!

Niels Erik Danielsen, Høng

Den israelske fredsorganisation Gush Shalom sender denne tak til dommerne efter domstolen i Haag har fordømt israelernes opførelse af Muren. Oversat af redaktionen.

Dansk-Palæstinensisk venskabsforening har en meget informativ hjemmeside med bl.a. analyser, aftaler, konventioner og litteratur om konflikten samt om menneskerettigheder og geografiske kort

RESPEKT FOR DOMMERNE!

Såvel de israelske som de internationale dommere har fuldstændig afvist det nuværende forløb af muren/hegnet.

Den internationale domstol har bestemt, at hvis Israel ønsker at bygge mur/hegn, kan man bygge på den Grønne Linie fra før 1967.

Den Israelske Højesteret har besluttet 1) at afvise det meste af den nuværende placering og 2) at bringe den langt tættere på den Grønne Linie.

Begge domstole har afgjort, at den nuværende placering overtræder international lov og påfører den palæstinensiske befolkning uhyre og unødvendige lidelser.

Den placering af hegnet/muren, som Sharon regeringen har fastlagt, underminere r Israels grundlæggende sikkerhed, fordi den fremmer had, forhindrer fred, isolerer os fra verden og forlænger krigen i det uendelige.

Vi takker dommerne i Jerusalem!
Vi takker dommerne i Haag!

GUSH SHALOM

Herudover har FN-forbundet den 10. juli udsendt en pressemeddelelse, hvor man opfordrer FN's Sikkerhedsråd til snarest at anerkende Den Internationale Domstols afgørelse som et vigtigt element i det videre arbejde, og til at kræve at Israel påbegynder en nedrivning eller flytning af muren samt en rømning af de ligeledes folkeretsstridige bosættelser. Sker dette ikke, må en naturlig konsekvens være sanktioner.

Side 11

Fra Det danske Fredsakademis hjemmeside, har vi plukket dette indlæg, som af pladshensyn er lidt forkortet af redaktionen.

Inkompetente Bush-folk og ingen suverænitet i Irak

Af Jan Øberg
Fil.dr., direktør for den transnationale Stiftelse i Lund, Sverige

Hvis man forestiller sig at USA gerne ville gøre noget rigtigt godt for Irak. ville man så ikke forvente at de havde udvalgt deres bedste diplomater, områdeeksperter og administratorer? Jo, men sådan er det ikke.

Paul Bremer, den øverste amerikanske leder af Irak, er sikkerhedspolitisk høg og har i 20 år samarbejdet med den formodede krigsforbryder Henry Kissinger og er selv ekspert i terrorbekæmpelse. En af hovedmændene bag forbrydelserne i Abu Ghraib-fængslet har gjort noget lignende som fængselsinspektør hjemme i Pennsylvania.

Stort set ingen af disse "ugly Americans" har - så vidt jeg har kunnet undersøge det på Internettet - nogen som helst uddannelse i relevante emner som nations-(gen)bpbygning, konfliktløsning, forhandling, forsoning eller behandling af efterkrigs-traumer. De har ingen fagkundskab vedrørende det civile samfunds betydning eller demokratiske processer, de taler stort set ikke arabisk og har ikke før deltaget i udviklingsarbejde i den Tredje Verden.

Disse koloni-herrer plejer selvsagt amerikanske snarere end irakiske interesser.

For et par uger siden lavede amerikanerne en raid på Ahmed Chalabis organisation.

Bush-regimet havde tænkt, at han skulle køre Irak nu efter "suverænitets-overdragelsen" den 30. Juni, men han faldt i unåde. Chalabi er en kendt mytoman, formodentlig dobbeltagent, der har fyldt Washington med løgn om Iraks masseødelæggende våben - hvilket CIA i mange år har aflønnet ham og hans private hær for. Han står for resten til 22 års jordansk fængsel for at have tømt nogle banker der. Han har boet omkring 50 år i udlandet Irak har netop fået en ny - udpeget - regering. Statsminister Allawi er selvfølgelig eksiliraker og CIA- og M16-mand samt en af kilderne til forvirringen om masseødelæggende våben. Og så er der USA's kommende ambassadør i Bagdad, en ambassade der skal blive historiens største med omkring 3000 ansatte og smækfuld af CIA og lytteudstyr, det egentlige magtcentrum i landet Han hedder Negroponte - sort bro.

Han var Reagans ambassadør i Honduras og formodet ankermand for Contrasoperationerne mod Nicaraguas Sandinist-regering. Han overvågede bygningen af El Aguacatebasen, hvor USA trænede Contras og hvor der var hemmelige celler og et torturcenter. I 2001 fandt man 185 lig der. Han er desuden kendt for at have fortsat samarbejdet med honduransk politi og militær på trods af deres totale foragt for menneskerettigheder.

Honduranske MR-Iedere såvel som Human Rights Watch i Washington har udtalt at han må betragtes som medansvarlig for krænkelserne.

Med den slags ledere er irakernes fremtid omtrent så låst som under Saddam. Og den danske regering og folketinget synes ikke at bryde sig om, at ethvert samarbejde med den slags mennesker besudler vort eget navn og rygte - og sandsynligvis også øger såvel hadet som terror-risikoen mod Danmark.

Suverænitetsoverdragelsen til irakerne er ren propaganda.


Tak for alle bidrag fra vore abonnenter af Køkkenrullen til udsendelse af bladet. Selv fra Norge fik vi bidrag, så nu har vi råd til at udkomme resten af 2004, og så indgår jo det almindelige årskontingent, således vi kan nå et pænt stykke ind i 2005 og allerhelst fortsætte.

Dette nummer var redigeret af Vesterbrogruppen, næste gang er det Holstebros tur, og materiale skal være dem i hænde senest fredag 1. oktober 2004

Tilbage til forrige nummer af Køkkenrullen

Tilbage til 2004

Til næste nummer af Køkkenrullen