Kvinder for Fred

Køkkenrullen nr. 3, 2006

Side 3

Landsmøde 28. - 29. maj 2006

hos Birgit Arrenakke, Højbovej 2, 2500 Valby.

I år holder vi landsmødet en søndag/mandag.

Vi begynder søndag med frokost kl. 12 og slutter mandag ca. kl. 16, så kan jyderne nå toget hjem i god tid.

Birgit sørger for mad (vi deler udgifterne, som ikke bliver store) og for madrasser, så vi skal selv huske at tage sovepose/dyne med. Højbovej ligger ca. 10 minutters gang fra Hvidovre S-station. De tilmeldte får tilsendt et kort med gangstier og togtider for S-toget (tre tog i timen, 10 minutter fra Kbh.H.)

Programmet ser sådan ud:

Søndag kl. 14: Bente Grue fra Silkeborg, fortæller og viser billeder fra Human Rights March til Israel-Palæstina oktober 2005, som hun deltog i. Endvidere vil vi vise filmen "Arnas børn" om og fra flygtningelejren i Jenin på Vestbredden.

Søndag aften beder vi Ulla Røder fortælle, hvad hun har af sidste nyt om Thulebasen. Statsministeren har for nylig været deroppe, og da Folketinget jo har ansvaret for sikkerheds- og udemigspolitikken i Grønland, bør vi danske vælgere have indflydelse på det. Dertil kræves reelle oplysninger.

Mandag formiddag vil Thyra Hansen fortælle os om arbejdet i Fredsskattefonden.

Det er et møjsommeligt arbejde op ad bakke, for det er næsten umuligt at få selv krigsmodstanderne blandt folketingsmedlemmerne til at interessere sig fredsskat.

Derudover kommer Bo Richardt fra Fredsvagten og fortæller om deres arbejde.

Mandag eftermiddag holder vi så vores "generalforsamling", hvor vi skal høre lidt om, hvad vi hver især laver/vil lave, om regnskab og om KØKKENRULLEN.

Tilmelding til Birgit senest lørdag den 20. maj. Højbovej 2, 2500 Valby.
Tlf. 36465399. mail:gammelgården@museum.dk

klip____________________________________________________________klip

Navn: .............................................................................................

Adresse: ........................................................................................

Tlf./mail .........................................................................................

Ankommer ... .dag, kl. ........

Side 4-6

ÅBENT BREV

Udenrigsminister Per Stig Møller.
Asiatisk Plads 2, 1448 København K.

Vedr. aktuelle krænkelser af menneskerettigheder i Israel/Palæstina.

Kære Per Stig Møller.

I hele marts måned er der indløbet mange informationer om israelske myndigheders tiltagende overgreb på den palæstinensiske befolkning. Dette bekymrer os, og vi mener det kræver omgående indgreb fra det internationale samfund. Vi håber, at den netop ændrede politiske situation kan føre til en bedring af menneskerettighedssituationen i området, men vi tror, det mere end nogensinde er nødvendigt, at der internationalt fastholdes et pres på de ansvarlige for at stoppe overgrebene.

Som eksempler på de aktuelle overgreb, skal vi tillade os at fremhæve nedenstående:

  1. Defence Children International, palæstinensisk sektion, DCIIPS, oplyste 2.marts (www.dci-pal.org), at siden januar 2006 er flere end 230 palæstinensiske børn blevet arresteret af israelsk militær, således at antallet af palæstinensiske børn under israelsk forvaring nu er næsten 400.

    Ifølge DCI advokater har børn fortalt, at de er blevet udsat for brutal fysisk og psykisk behandling såvel under arrestationerne som under afhøringer.

    Afhøringerne foregår på en så truende måde, at børnene skræmmes til tilståelser, der bliver brugt som tilstrækkeligt bevis til at sigte ikke blot barnet, men også andre som inddrages i tilståelserne.

    Børnefangerne bliver tilbageholdt op til seks måneder i centre, der mangler helt basale faciliteter og uden mulighed for kontakt med familie eller sundhedssystem.

    DCIIPS appellerer til det internationale samfund om at protestere over for FN og nationale regeringer.

  2. Amnesty International (AI) offentliggjorde den 14. marts en advarsel til de israelske myndigheder i anledning af det israelske angreb på fængslet i Jericho.(AI Index: MDE 15/020/2006). AI holder de israelske myndigheder ansvarlige for fængslets personale og de indsattes sikkerhed.

    AI gentager sin tidligere appel til israelske myndigheder om at standse deres snigmordspolitik og overdrevne brug af dødbringende magtanvendelse over for palæstinenserne.

  3. AI udsendte 15. marts åbent brev fra generalsekretær Irene Khan til Israels parlamentariske kandidater om at sætte menneskerettighederne på Israels valgagenda.(AI Index: MDE 15/018/2006).

    I brevet opfordrer AI kandidaterne til at opstille konkrete målsætninger for nøgleområder, som længe har voldt bekymring:

    1. Minoriteters mangelfulde adgang til økonomiske, sociale og kulturelle rettigheder og til en adækvat levestandard.
    2. Kandidaterne opfordres til at støtte israelske menneskerettighedsorganisationers krav om nedsættelse af en national menneskerettighedsorganisation.
    3. M.h.t. de besatte områder er der et åbenlyst behov for at standse voldsspiralen. AI fordømmer palæstinensiske overgreb på civile israelere, men finder at Israel alt for ofte under dække af sikkerhedshensyn groft krænker palæstinensernes fundamentale rettigheder.
    4. Israels ulovlige udbygning af bosættelser samt murenIhegnet er et alvorligt brud på international lov og krænker den palæstinensiske befolknings fundamentale rettigheder, herunder muligheden for at opretholde en nødvendig levestandard og bevægelsesfrihed i de besatte områder.
    5. Kollektiv afstraffelse som Israel udøver i form af restriktioner, der ødelægger eksistensmulighederne for en stor del af den palæstinensiske befolkning, er i strid med en besættelsesmagts forpligtelser, og har medført at det internationale samfund har måttet overtage forsørgelsen af den palæstinensiske befolkning.
    6. Undersøgelse og retsforfølgelse af israelske sikkerhedsstyrkers ulovlige drab samt overdrevne magtanvendelse over for palæstinensere med skader eller død til følge, finder ikke sted i tilstrækkeligt omfang. Eventuel dom og strafudmåling står sjældent mål med forbrydeisens alvor. Dette er i høj grad medvirkende til acceleration afvoldelige gengældelsesaktioner.

      Som konklusion på ovenstående påtale af alvorlige krænkelser af international lov og menneskerettigheder, opfordrer AI indtrængende kandidaterne i det israelske valg til at arbejde for beskyttelse af menneskerettighederne og til, hvis de bliver valgt, at arbejde for at implementere AI's anbefalinger, som også fremgår af indholdet i det åbne brev.

    4. I en pressemeddelelse udsendt 15. marts af den palæstinensiske landbrugsorganisation PARC, som gennem flere år har modtaget støtte fra Danmark, påtaler organisationen:
    • At Israel i kølvandet af den palæstinensiske succes med at gennemføre lovlige, demokratiske valg har gennemført mange hævnaktioner.
    • At Ehud Olmert har offentliggjort planer om ensidig israelsk tilbagetrækning kombineret med permanent inddragelse af palæstinensisk jord omkring Jerusalem og i Jordandalen. (Ifølge det israelske dagblad Ha'aretz 16. marts, har den israelske stat igennem 30 år forhindret 2000 palæstinensere i at komme til Jordandalen for at kræve deres jord tilbage. Mange tusinder tønder land er illegalt overdraget til bosættelser og militærlejre.)
    • At Israels konstante ulovlige pres på den palæstinensiske befolkning medfører risiko for anarki og en fortsættelse afvoldsspiralen.

PARC holder FN ansvarlig for det palæstinensiske folks sikkerhed og appellerer om øjeblikkelig indgriben på politisk verdensplan, samt om international støtte fra menneskerettigheds- og andre humanitære organisationer.

Med fremsendelse af ovenstående vidnesbyrd om de trusler mod det palæstinensiske folks eksistens, der åbenbart intensiveres af den aktuelle politiske situation i området, ønsker vi at spørge om udenrigsministerens og den danske regerings holdning til situationen.

Agter den danske regering som medlem afEU og FN's sikkerhedsråd at foretage skridt til at udøve pres over for Israel med henblik på at forbedre menneskerettighedssituationen i det palæstinensiske område, således som især Amnesty International understreger nødvendigheden af?

Med venlig hilsen på vegne af HUMAN RIGHTS MARCH.

Kirsten Grosen
Stenleddet 29, 4000 Roskilde.

Side 7

Citater:

"Nogle gange er folks argumentation raffineret. For eksempel Vibeke Manniche og hendes forening Kvinder for Frihed ... frihed for hvad? Frihed fra at blive betragtet . som mændenes sexobjekt. Studieværtinden ( Asmaa Abdol-Hamid) har ifølge Manniche taget tørklædet på for at dække sig for lystne mænds glubske øjne .... tørklæder symboliserer den undertrykkelse, der ligger i, at mænd således tilkaster studieværtinden sjofle blikke, og hun derfor har taget tørklæde på.og dermed erkender, at mænd tilkaster hendes den slags blikke, og det er undertrykkende...hun er dikteret dertil af mænd, der gør hendes til sexobjekt, som Vibeke Manniche ikke vil finde sig i. En anden side er, stadig ifølge Vibeke Manniche, at man ikke må skilte med sin religion i offentligheden .... Man må på den baggrund forvente, at Vibeke Manniche indgiver protest, hver gang korset med dets skjulte budskaber om kvindeundertrykkelse (Paulus' første brev til Korinthineme 14,33-34) åbent frembæres i tv, ligesom hun og hendes forening bør forlange DRs indgriben over for en overrabbiner Bent Lexner, når denne bærer kalot."

Georg Melz: "Mod og Manniche", Information 15.-16. april, 2006.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Civil ulydighed er ikke vores problem. Vores problem er civil lydighed. Vores problem er, at masser af folk verden over har adlydt diktaterne fra lederne af deres regeringer og er gået med i krig, og millioner er blevet dræbt på grund af denne lydighed ...

Vores problem er, at folk er lydige over hele verden selv i lyset af fattigdom og udsultning og dumhed og krig og grusomhed.

Vores problem er, at folk er lydige, mens fængslerne er fYldt med lommetyve, alt mens de store tyve leder landet. (Howard Zinn i "Failure to Quit" side 45.)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ATP sælger bombe-aktier

- KØBENHAVN: I går solgte pensionsselskabet ATP de sidste aktier i selskabet EADS Co.

Nu ejer de 4.4 millioner danske kUl'lder ikke længere aktier i selskaber, der producerer klynge bomber, skriver Politiken.

- Klyngebomber er forfærdelige våben, siger Claus Wiinblad, aktiechef i ATP.

Alle danskere på arbejdsmarkedet skal efter loven indbetale til ATP. Folketinget tager generelt afstand fra bomberne, og det var afgørende for, at ATP valgte at sælge aktierne.

- Det giver os strammere grænser for, hvad vi kan tillade os at investere i. Vi lægger os tæt op af det, der er besluttet af Folketinget, siger ATP's aktiechef til Politiken.

ATP beholder dog aktier i selskaber, der producerer atomvåben.

/ritzau/

25-1-06


- det lyder jo godt

-indtil sidste linje!!!

Side 8-10

David Gray Griffin: Det nye Pearl Harbor

Foruroligende spørgsmål om Bush-administrationen og 11. september. Progressiv Publishing, 2005. 319 sider.

"Der er ikke fejet noget ind under gulvtæppet" Den historie kender vi jo alle sammen fra den hjemlige politiske scene - også at der alligevel var mange buler, da der blev set godt efter. Det fik politiske følger for nogle i Folketinget, men værre var de menneskelige lidelser, der var skabt på grund af "bulerne".

Den slags sker også i storpolitik, og så får det verdenspolitiske følger.

Hvad er sandt, hvad er løgn? Har de politikere, der tager beslutninger, mulighed for at vide det? Og vil de vide det?

En gang imellem fremkommer der påstande om "noget under gulvtæppet", sammensværgelser - konspirations-teorier - der synes ud over al sund fornuft, og derfor nægter mange umiddelbart at tro på dem - i hvert fald når de angår vennerne!

Derfor er det vigtigt, at alle de uhyrlige påstande bliver undersøgt ordentligt af folk, der er mere interesserede i sandheden end i at dække over egne og venners interesser.

Det er svært, men vi har heldigvis eksempler på, at journalister og historikere har afsløret - og dermed fældet - magthavere, politiske eller økonomiske.

Men går der for lang tid, før sandheden kommer frem, så ændrer det ofte ikke noget, fordi folk i almindelighed ikke orker at sætte sig ind i sagen - eller ikke tør det, fordi det vil vende så meget op og ned på det, de hidtil har troet - det er godt nok synd for dem, der er gjort uret mod, men det er jo så længe siden og kan ikke ændres. Det er forstyrrende for dagligdagen - især for politikere - at skulle indrømme, at man har levet på en løgn, så er det nemmere at lade "fejemøget ligge under gulvtæppet".

En sådan konspirationsteori handler om Pearl Harbor, USA's flådestation på Hawaii, som blev sønderbombet af japanerne i 1941 og dermed gav den amerikanske regering mulighed for, at USA kunne træde ind i 2. verdenskrig, hvilket befolkningen ellers var imod. Det er en nu udbredt opfattelse, at planerne til dette angreb på forhånd var kendt, om ikke ligefrem inspireret, af den amerikanske præsident Roosevelt, som manglede en voldsom begivenhed, som kunne få befolkningen opildnet til at godkende, at USA gik i krig. Derfor blev angrebet ikke afværget, men modtaget med kyshånd af USA's regering.

Det er forklaringen på titlen på den ovenfor nævnte bog, som er blevet afvist eller fortiet af de ,fleste medier som en konspirationsteori, de ikke vil eller tør tage reel stilling til. Det drejer sigjo om verdens stærkeste magt, USA.

I årevis har USA ledt efter en sag, der kunne sætte fart i "terrorisme-bekæmpelsen" for at legitimere USA's verdenspolitiske overherredømme, herunder herredømme over olieforsyninger. Men dertil krævedes "en eller anden katastrofisk hændelse i stil med Pearl Harbor". (Rumsfeld). Det fik de så 11. september.

Hvad vil David R. Griffin opnå med "Det nye Pearl Harbor"?

Sandheden om tvillingetårnenes fald.

Han stiller spørgsmål! Han hævder ikke, at han kender sandheden. Han stiller ikke spørgsmålstegn ved, at der var folk, der var opsatte på at ramme USA, som de anser for at være "ondskabens rige", og at de var parate til at ofre både egne og et antal uskyldige menneskers liv. Men var der også folk i USA allerøverste top, der var parate til at ofre egne landsmænds liv og lade WTC's to tårne smadre for at kunne få opbakning til at føre "oliekrige" i Afghanistan og Irak?

Lod man med vilje være med at afværge angrebene, eller støttede man indirekte terroristerne, fordi det gavnede magteliten i USA?

Griffin har samlet oplysninger fra interne og eksterne eksperter og fra øjenvidner om begivenhederne op til og på dagen 11. september og undersøgt dem grundigt. Når han sammenstiller dem, viser der sig så mange urimeligheder, der går på tværs af de officielle, ofte selvmodsigende eller ændrede, "forklaringer" eller fortielser.

Hans mål med bogen er at få, ikke blot amerikanerne, men hele den implicerede verdensbefolkning til at stille krav om svar og reelle oplysninger, selvom det så skal koste verdens førende politikere deres taburetter.

Griffin samler i alt 40 spørgsmål, der kræver undersøgelse.

For eksempel:

Hvorfor reagerede regeringen ikke, når efterretningstjenesten vidste, at piloter, der planlagde flykapring, blev trænet på amerikanske flyskoler?

Hvorfor reagerede luftvåbnet ikke som normalt, når fremmede fly kommer over amerikansk territorium? Normalt er fly på vingerne i løbet af 10 minutter for at afskrække eller evt. angribe de indtrængende fly. Her gik der 40 min. - og de kom for sent! "

Inkompetente sikkerhedsfolk", lød den officielle forklaring.

Hvorfor svigtede verdens mest avancerede sikkerhedssystem i Pentagon netop 11. september? Her afvises automatisk alle "ikke-venligtsindede" fly, der nærmer sig.

Det sker mange gange hvert år uden svigt fra systemet eller personale.

Men efter den officielle forklaring fløj et kapret, fjendtligt, passagerfly, der måler 38 meter, 11. september uhindret ind i Pentagon gennem et hul på 5 meter ved at folde vingerne sammen som en fugl (!) og derefter brænde totalt op.

"Inkompetente sikkerhedsofficerer", lød også her den officielle forklaring.

Ingen af dem er draget til ansvar for grov forsømmelighed og fyret, tværtimod er der sket forfremmelser!

En officer, der havde afgivet anden forklaring, blev tvunget til at ændre den og ellers tie stille. Øjenvidner påstår, at det ikke var en stor passagermaskine, men et "venligtsindet" = amerikansk missil, der ramte Pentagon.

Hvorfor svigtede sikkerhedssystemet 11. sept. også i Tvillingetårnene, hvor Bush's broder er chef? "Desværre var det slået fra på grund af reparation netop i den uge", lød den officielle forklaring.

Hvorfor blev stålstumperne og støvet fjernet så hurtigt, at det ikke kunne undersøges, hvad bygge- og sprængningseksperter hævdede: at tårnenes stålkonstruktioner umuligt kunne kollapse på grund af en brand i de øverste etager, som for øvrigt var gået ud af sig selv før sammenstyrtningen. "Det lignede meget mere en kontrolleret sprængning".

Hvorfor væltede det tredje tårn, som slet ikke blev ramt? Var der sprængladninger placeret i tårnene, lig dem man bruger når man skal vælte f. eks. en høj skorsten?

Hvordan kunne både borgmesteren og brandvæsnet vide, at bygningerne skulle kollapse! De fortalte, at de var advarede på forhånd!

Hvorfor var præsident Bush så rolig, da han fik meddelelsen om sammenstyrtningen? Bush fortsatte ganske roligt med at høre på skolebørns højtlæsning og havde ikke travlt med at reagere.

Der er spørgsmål på spørgsmål på spørgsmål, som enten bliver afvist eller får et tåbeligt svar fra officiel side.

Hvordan kan myndighederne komme af sted med at afvise alt dette og mere til fra yderst kompetente personer? Et par af dem forliste ved et uforklarligt flystyrt; en har begået selvmord, og flere er blevet truet med degraderinger.

Afholder det folk, der er medvidende, fra at stå frem, fordi de ikke kan overskue følgerne. Hvem vil blive trukket med i faldet? Hvad vil det betyde politisk både i USA og over hele verden, hvor vi alle er gidsler for det amerikanske militære overherredømme.

Er alt dette "bare" en konspirationsteori, som ingen kan tro på?

Er det nemmere at slå sig til tåls med præsident Bush's "konspirationsteori", der meget enkelt lyder "De er onde, fordi vi er gode"?

Men i USA breder interessen sig for sandheden, og det bør den også gøre i Europa, også i Danmark, hvis statsminister jo for tiden optræder som USA's allerbedste ven.

Lån bogen på biblioteket, læs den, det er grum læsning, men døm selv!

Aase Bak-Nielsen

Side 11

Gretelis Holm: Under fuld bedøvelse.

Hvis man er tynget til jorden af boganmeldelser, hvis indhold gør en dybt nedbøjet oven i det almindelige mismod over verdens tilstand, så kan det anbefales af læse Gretelis Holms seneste krimi "Under fuld bedøvelse", Ifølge reklamespots i radioen læses den i øjeblikket op, vistnok på P2, hvilket i sig selv er opmuntrende al den stund bogen tager fat på de fleste nutidige problemer, som jeg vil prøve at give et par eksempler på: En soldat bliver sendt hjem i vanære fra Paradislejren i Irak, hvorpå han bliver hyret til en opgave som lejemorder. Major Ernst Poulsen, som· hyrer ham, trøster: "Du skal vide, at vi lever i to verdener: Den virkelige og den fiktive. Du har været en god soldat i den virkelige verden. Der hvor man bekæmper ondt med ondt. Du har ikke noget at skamme dig over, men vi må affinde os med, at mange mennesker lever i en illusion og opfatter os soldater som en slags børnhavepædagoger eller missionærer, der skal udbrede det gode budskab fra Paradis-Iejren....Ret ryggen!" Soldaten får også opgaver som sikkerhedsvagt for Efterretningstj enesten.

Der er facts fra slutningen af 2. verdenskrig, hvor de grusomme mord på civile blev begået ved bombninger af flygtningeskibe, bl.a. Wilhelm Gustloff, der blev sænket med 4.000 flygtninge ombord. Tilstandene i flygtningelejrene beskrives. 90% af børnene under l år døde i løbet af 1945 og mindst 1/3 af børn under 5 år.

Men der er også en dejlig skildring af en modig kvinde, som tager sig af en ældre flygtning, Oma med et spædt barnebarn. Denne gode gerning spiller en væsentlig rolle i hele intrigen, som i øvrigt hverken er særlig blodig eller uudholdeligt spændende.

Nogle unge kaster rød maling - ikke på statsministeren, men på et møde i Dansk FoJkeparti, der optræder under navnet Demokratisk Folkeparti.

Derudover spiller krigen i Irak og den internationale krig mod terror en stor rolle, især videnskabens og militærets jagt på et effektivt bedøvelsesmiddel. Citat: "Vi har i praksis definitionsmagten, og vi har besluttet, at Dream ikke skal defineres som et kemisk våben, men som en ikke-dødelig freds-fremmer. Det gentager og fastholder vi, indtil det er en almindelig vedtaget sandhed".

Spørgsmål: "Systemomlægningen skal følges op af demokratisk valg. Hvordan kan vi være sikre på, at vores folk bliver valgt"? "Det er det mindste problem. Vælgerne, folk i almindelighed er bedøvede - helt uden anvendelse af medikamenter. Det har vi en hel hær af mediefolk til at tage os af. På det område har vi allerede årelang erfaring."

Birgit Horn

Dette nr. er redigeret af Aalborg/Nibe. Næste nr redigeres af Valby. Stof dertil sendes senest 1. juni til Birgit Arrenakke.

Tilbage til forrige nummer af Køkkenrullen

Tilbage til 2006

Til næste nummer af Køkkenrullen