Danmark sælger våben til konflikt for profit bl.a. til brug i Yemen fortæller journalist Tom Paamand.

Tom Paamand

Dansk våbenproduktion ender med statskontrol i lande som Egypten, Pakistan, Rusland, Saudi-Arabien og Tyrkiet, hvilket har været dokumenteret i årtier. Men i 2014 stoppede den socialdemokratiske regering den årlige rapport over våbensalget – tilfældigvis samme år som den selvsamme socialdemokratiske regering påbegyndte et skatteyderbetalt salgsfremstød for danske våben, som reelt ville ende i ofte krigsførende slyngelstater.

Dette og mange flere overraskende oplysninger fortæller graverjournalisten Tom Vilmer Paamand om til netmediet flygtningeogfred.dk – i forlængelse af en uddybning af Danwatch og TV2’s nyhed om den danske våbenproducent Termas overtrædelse af den internationale våbenembargo mod de krigsførende lande indblandet i borgerkrigen i Yemen gennem salg af udstyr til de krigsskibe og krigsfly, som De forenede Emirater anvender i Yemen.

Som modtræk har Oxfam-Ibis startet en indsamling for at støtte de kvinder i Yemen som arbejder for at skaffe en våbenhvile og fred. Man kan deltage ved at SMSe ”Fred” til 1414 og så giver man 30 kr. til fredskvinderne. Generelt er den danske regering og EU de største syndere på grund af de lempelige definitioner der efterlader mange huller i lovgivningen, som man ikke kan fortænke en profitorienteret våbenkrejler som Terma i at udnytte, siger Tom Vilmer Paamand, som blev interviewet d. 2. juni 2020.

Tom Vilmer Paamands artikel “Danmark sælger våben til konflikt for profit”: http://aldrigmerekrig.dk/spred/?termaigen-a20

ligger på Aldrig Mere Krigs hjemmeside http://aldrigmerekrig.dk

Tom henviser til sin hjemmeside Fred.dk

Skriv et svar