ARKIV:  28. october 2016

Og med gymnasielærer Ellen Rasch d. 30. oktober 2016 [3 af 3 i serie]


Om Dansk Flygtningehjælps arbejde i Irak og om at være indsamler hertil i Frederikshavn.
I Dialog skal vi nu høre Mie Oehlenschläger fortælle fra sit ophold i Irak om Dansk Flygtningehjælps arbejde med bl.a at organisere og lede store flygtningelejre for både syriske og irakiske flygtninge, og som der er hårdt brug. Dernæst lytter vi til den garvede indsamler Jørgen Christian Jensen, Frederikshavn, som her gerne giver sine motiver og erfaringsbaserede råd videre til nyere indsamlere. Afslutningsvis fortæller den mangeårig trofaste frederikshavnske indsamler, Ellen Rasch, hvad det er der motiverer hende til at fortsætte. Og Ellen går gerne sammen med en af de flygtninge der glædeligvis har meldt sig en del af og som dog stadig føler sig usikre i det nye sprog, men gerne vil øve sig i det danske. Men facit her få dage inden indsamlingen på søndag er altså, at der stadig er brug for at mange flere her i Frederikshavn og andre steder melder sig som indsamlere for at det kan lykkes at komme ud og banke på hos alle de mennesker som vil have penge liggende parat til at blive samlet ind til gavn for de flygtninge, der stadig må opholde sig i kæmpestore lejre i nærområderrne. Pengegaver som udover at være med til flygtningenes overlevelse også med etablering af børnenes skolegang og støtte til oprettelse af småvirksomheder skal bevare krigsflygtninges håb om en fremtid i fred. Man melder sig på flygtning.dk eller møder bare op på søndag på udleringsstedet, som i Frederikshavn er De Frivilliges Hus, Danmarksgade 12, der er åbent fra kl 9,30.
(sendt i Dialog på Frederikshavn Lokalradio 1. november 2016)

HØR: Interview med Mie Oehlensläger fra d. 28. oktober 2016. (32:31)gif Mie Oehlenschläger ses længst til venstre i Adnans butik - et signal med håb.
gif Jesper Christensen og Lulu i Adnans butik

HØR: og med tidl. skibsfører Jørgen Chr. Jensen optaget d. 31. oktober. (8:50)


Indsamleren Jørgen Chr. Jensen

HØR: og med gymnasielærer Ellen Rasch d. 30. oktober 2016 (6:14)Opdateret Løbeseddel til frivillige frederikshavnere lige til at dele, printe og uddele i din vennekreds.

Følg gerne Jørgens og Ellens og tidligere Midiya og Arans eksempler og meld dig straks som indsamler til flygtningene i krigs- og nærområder søndag d. 6. november på Dansk Flygtningehjælps hjemmeside flygtning.dk - eller på telefon 33735111
Og man kan også på samme hjemmeside flygtning.dk læse mere og se flere billedr og videoer om Dansk Flygtningehjælps indsamling d. 6. november.

flygtning.dk finder interesserede fra hele Danmark også kontaktinfo til deres lokale indsamlingskoordinator.

I Frederikshavn ,hvor vi stadig mangler rigtig mange indsamlere, kan man således også tilmelde sig hos Arne Hansen, Sønderjyllands Alle 35, på mobil 30420818 eller post@arnehansen.net - eller hos Zahra Olawi på olawi2003@yahoo.dk
- og i Strandby og nord for Frederikshavn by hos Henny Rasmussen på tlf 20872163 - eller på mail henny@capslock.dk

Læs gerne Tekst om indsamlingen i Frederikshavn opr. pressemeddelelse.

på Facebooksiden Frederikshavnere samler ind 6. nov. til verdens flygtninge for DFH kan man også tilmelde sig ved at sende en "besked" (med navn, adresse, mobil, mail og fødselsdato). Vi opfordrer frederikshavnerne til at skrive på Facebooksiden - og ikke mindst lige at "like" den, så siden bliver mere synlig.
Det gælder også det tilknyttede "begivenhedsopslag d. 6. november": Frederikshavnere giver til verdens flygtninge i nød.

På indsamlingsdagen søndag d. 6. november kan frederikshavnerne hente indsamlingsbøsser og ruter i De Frivilliges Hus, Danmarksgade 12 i løbet af formiddagen fra kl 9,30 hvor vi åbne og til kl 12.

I Skagen distrikt kan man kontakte indsamlingskoordinator Kim Hedemark, Fiskerbanke 8, 9990 Skagen Mob. 30283669 eller bandanakim@gmail.com.
Og d. 6. nov. møder man op i Kulturhus Kappelborg, Skolevej 5, 9990 Skagen mellem kl. 10:00 - 12:00

Og i Sæby distrikt Jørgen Helledie, Solvænget 36, 9300 Sæby, Mob.: 51340299 jorgen.helledie@3f.dk.
Og d. 6. november møder man op i Sæby Fritidscenter & Hostel, Sæbygårdvej 32, 9300 Sæby mellem kl. 10:00 - 11:00

Mht lokalkoordinatorer i Hjørring ogh Brønderslev kommuner m. fl. må vi henvise til flygtning.dk

Dags dato bringer Dialog et andet beslægtet emne Frederikshavn gymnasiums frivilligambassadør vil skaffe elever til at samle ind til flygtninge i nærområderne d. 6. november.

Heri oktober 2016 har Dialog tidligere bragt følgende udsendelser til belysning af Dansk Flygtningehjælps arbejde i nærområderne:
- Midiya og Aran fortæller hvorfor de vil samle ind til flygtninge i nærområderne

- Hør beretninger fra flygtningelejre i Afrika fortalt af Sara Schlüter, Dansk Flygtninghjælp.

- Khaled Ksibe, Den landskendte underviser i dansk på arabisk fortæller om sin flugt fra Syrien.

Dialog på Frederikshavns hjemmeside kan man søge og finde mange indslag fra tidligere indsamlinger og om flygtningeproblematikken i almindeligehd.

Hvad ved du om flygtninge? - flygtningequiz Hej frederikshavnere. Besvar de 5 spørgsmål og meld dig så som indsamler til krigsflygtningene i nærområderne på for Dansk Flygtningehjælp på flygtning.dk.
- Eller mød bare op i De Frivilliges Hus, Danmarksgade 12 på søndag fra kl 9,30-11 og så får du dit resultatet og de 5 rigtige svar, når du afleverer indsamlingsbøssen?

Alle er velkomne til at fortælle venner og bekendte om at der er brug for flere indsamlere - samt at dele og linke til siden her.


RSS