ARKIV:  25. february 2017

Udfordringer fra halvering af kontanthjælpen, når det også kniber med nok af ustøttet arbejde. [4 af 4 i serie]


Invitation fra Dansk/Kurdisk kultur og venskabsforening i Frederikshavn kommune.
Vi skal nu høre kurdere fortælle om deres oprettelse af den Dansk/Kurdisk kultur og venskabsforening i Frederikshavn kommune og om deres invitation til velkomstfest allerede lørdag d. 4. marts kl 18 på Knivholtvej 20. - Vi får også en kort opdatering om den usikre situation med tyrkisk bomberegn over deres hjemegn Efrin i Syrien tæt ved den nu skarpt bevogtede tyrkiske grænse, som er blevet hermetisk lukket med en mur. Vi hører om den stort anlagte Newrozfest d. 21. marts som kurderne aktuelt søger lokaler til, hvem der sidder i bestyrelsen for Dansk/Kurdisk kultur og venskabsforening og får oplæst hele formålsparagraffen til beroligelse af evt. lokale skeptikere. Endelig hører vi om hvilke udfordringer de seneste besparelser på integrationsudgifterne med næsten halverede ydelser gir for flygtningene i deres kamp for at blive integreret - ofte på et arbejdsmarked, hvor der ikke øjnes det ustøttede job der kan skaffe flygtninge den selvforsørgelse og uafhængighed af kommunen som de ønsker.
(sendt i Dialog på Frederikshavn Lokalradio 28. februar 2017)

HØR: Dansk/Kurdisk kultur og venskabsforening inviterer til velkomstfest lørdag d. 4. marts kl 18 på Knivholtvej 20 (15:38)

Vi hører Zardasht fortælle om oprettelse af den Dansk/Kurdisk kultur og venskabsforening i Frederikshavn kommune og om deres invitation til velkomstfest allerede lørdag d. 4. marts kl 18 på Knivholtvej 20, hvortil også de tyrkiske kurder og alle andre er inviteret.

HØR: Om tyrkisk bomberegn over kurdernes hjemegn Efrin i Syrien og lukkede grænser(5:27)

Vi får også en kort opdatering om den usikre situation med tyrkisk bomberegn over deres hjemegn Efrin i Syrien tæt ved den nu skarpt bevogtede tyrkiske grænse, som er blevet hermetisk lukket med en mur.

HØR: Om Newrozfest d. 21. marts, lokaler, formålsparagraffen (12:32)

Vi får også en kort opdatering om den usikre situation med tyrkisk bomberegn over deres hjemegn Efrin i Syrien tæt ved den nu skarpt bevogtede tyrkiske grænse, som er blevet hermetisk lukket med en mur. Vi hører om den stort anlagte Newrozfest d. 21. marts som kurderne aktuelt søger lokaler til, hvem der sidder i bestyrelsen for Dansk/Kurdisk kultur og venskabsforening og får oplæst hele formålsparagraffen til beroligelse af evt. lokale skeptikere.

HØR: udfordringer fra halvering af kontanthjælpen, når det også kniber med nok af ustøttet arbejde. (11:05)

Endelig hører vi om hvilke udfordringer de seneste besparelser på integrationsudgifterne med næsten halverede ydelser gir for flygtningene i deres kamp for at blive integreret - ofte på et arbejdsmarked, hvor der ikke øjnes det ustøttede job der kan skaffe flygtninge den selvforsørgelse og uafhængighed af kommunen som de ønsker.

Foto:
gif Zardasht Qadi og Wadha Xelil som blev interviewet.

Følg gerne med i hvad der sker i Facebookgruppen Dansk/Kurdisk kultur og venskabsforening i Frederikshavn kommune

Interesserede kan kontakte Dansk/Kurdisk kultur og venskabsforening på mailadressen zevin2011@hotmail.com - og mobil 71608446Er du på Facebook: Vil du så hjælpe med at udbrede kendskabet til den nye Facebook-side:: Dialog paa Frederikshavn Lokalradio - hvor der fremover vil blive lagt links til nye udsendelser - ved at "like" Facebooksiden og "dele" relevante indslag? tak.RSS