ARKIV:  13. march 2019

Hør advokat Helle Holm Thomsen om regler og muligheder, Ahmed Barzinji om hvad Dansk Flygtningehjælp kan tilbyde af hjælp til de udvisningsdømte, Jule og Marie om hvordan Venligboerne i Odder har hjulpet udvisningstruede. [2 af 2 i serie]


Informationsmøde om udvisning af Somaliere der har haft asyl i Danmark.
Hør Informationsmøde om den nye politik med udvisning af Somaliere der har haft asyl i Danmark i adskillige år begrundet med at sikkerhedssituationen i Somalia generelt skulle være forbedret.
Vi hører først Iidle åbne mødet og give ordet til John Graversgaard som ordstyrer, som giver ordet videre til Zacharias, som fortæller om, hvordan det opleves at få et brev om, at hans asylsag skal genvurderes med henblik på udvisning til hjemlandet. Cirka 10. minutter inde hører vi Abdirashid Sheikh talsmand for AarhuSomali, som opfordrer alle til at engagere sig.

Herefter holder advokat Helle Holm Thomsen et informativt foredrag om den historiske baggrund og lovgrundlaget for at regeringen har igangsat prøvningen af hundredevis af asylsager med præcisering af, at det er mennesker med asyl på baggrund af de generelt var i fare, fordi der var krig i området, hvor de boede, og ikke på grundlag af at være individuelt konkret forfulgt, hvilket gjaldt mange, der havde fået asyl i perioden fra efteråret 2011 til maj 2013.
Dernæst fortæller Ahmed Barzinji om hvad Dansk Flygtningehjælp kan tilbyde af hjælp til de udvisningsdømte enten de vælger at rejse frivilligt eller ikke.
Til sidst hører vi Jule og Marie fra Venligboerne i Odder fortælle om, hvordan de har gået ind med støtte i en sag og lavet ”Aktionsgruppen mod udvisning af somaliere”. Mødet der her er optaget af Helge Ratzer, blev afholdt i Aarhus d 13. marts 2019. (Lagt på nettet 27. april og sendt d. 1. maj 2019 på Dialog på Frederikshavn Lokalradio.)

Optagelse d. 13. marts 2019 at talerne Lidle, Joh Graversgaard, Zacharias, Abdirashid Sheikh, Helle Holm Thomsen, Ahmed Barzinji, Jule og Marie.


HØR: Hør Iidle, John Graversgaard, Zacharias og Abdirashed Sheihk


HØR: Hør advokat Helle Holm Thomsen om regler og muligheder, Ahmed Barzinji om hvad Dansk Flygtningehjælp kan tilbyde af hjælp til de udvisningsdømte, Jule og Marie om hvordan Venligboerne i Odder har hjulpet udvisningstruede


gif deltagere

gif 190313-270

gif 190313-271.jpg

gif 190313-272.jpg

Foromtale af mødet vedr. udvisning af somaliere.

Mødereferat i Brabrand Avis:Somaliere i Aarhus Vest frygter at miste opholdstilladelser 18. MARTS 2019 AF PETER FROM JACOBSEN"Udvist dansk-somalier frygter for sit liv i Somalia"
RSS