Her fortæller Thomas Welle endelig om sit arbejdsliv indenfor søværnet. [4 af 4 i serie]
►
HØR:
Den Skagensfødte 76-årige Thomas Welle fortæller her egenhændigt, detaljeret og velstruktureret om sine drengeoplevelser på Grenen - også indenfor nazisternes afspærringer. Bl.a. om det løbske tipvognstog, eksplosiver i fisken med toget o.a. sabotageaktioner, flygtningetransporter mm (45:09)
►
HØR:
Og Thomas Welle fortsætter fortællingen bl.a om en eksploderet kanon og som øjenvidne til en minesprængning. Om tyske krigsflygtninge, der ofte døde. Samt om hvordan Welle-slægtens fædrene ophav bogstavelig talt strandede i Skagen. (23:22)
►
HØR:
- og 1. håndsvidnet Welle fortæller videre om tiden under og efter de tyske nazisters besættelse af Skagen 1940-45 og perspektiverer sine egne oplevelser:...bl.a om den angst og andre ar og måske traumaer som krigsoplevelserne satte i en lille sart drengesjæl og nok især i de ca 10 % af klassekammereaterne som mistede deres fædre pga. minesprængninger. Thomas havde haft succes med at fortælle nutidens skolebørn om hans oplevelser under besættelsen. - Der diskuteres også forskellige kildemuligheder - bl. via Tinghuset - og deres værdi.- Og også kort om Afghanistan og om Skagen i dag set fra Frederikshavn. (44:19)
►
HØR:
Her fortæller Thomas Welle endelig om sit arbejdsliv indenfor søværnet. (13:48)
Hør også tidligere interviews med øjenvidner fra besættelsestiden 1940-45, som er blevet bragt i Frederikshavn Lokalradios program Dialog:
Interview i FLR-Dialog d. 25.01.2011 med Helga Bagnkop, Frederikshavn født i 1919 og som også fortæller om oplevelser fra familiebesøg i nazitidens Tyskland HER
- og et tidligere interview fra d. 9. maj 2008 med frederikshavneren Ammy Hugger født i 1931, som HER fortæller om at vokse op tæt ved den tyske belægning ved havnen i Frederikshavn. Udsendelsen Ammy Hugger blev udsendt i Frederikshavn Lokalradios program Dialog første gang d. 13. maj 2008.
Kig også løbende under www.arnehansen.net/dialog/ for at finde nyere interviews med lokale mennesker om hvad de oplevede under besættelsen.
- Og kender du eller har hørt om ældre mennesker, som stadig kan fortælle noget om deres oplevelser under besættelsen, så er alle meget velkomne til at henvende sig til Arne Hansen, FLR-DIALOG-redaktionen, på mobil 30420818 eller tlf 98425542 eller post@arnehansen.net
Find mere information om Karizma-projektet Stützpunkt Nord om Frederikshavn under den nazistiske tyske besættelse 1940-45 på projektets nye hjemmeside www.stutzpunktnord.dk - der løbende bliver udbygget efterhånden som projekt Stützpunkt Nord skrider frem mod klimaks d. 21. maj 2011 , men som iøvrigt fortsætter løbende fremover. Her vil man sikkert også snarest kunne linke direkte til Frederikshavn Lokalradios Dialogprograms udsendelser om besættelsestiden jf www.arnehansen.net/dialog/
Desuden tidligere omtale på Karizma-projektets hjemmeside HER