ARKIV:  8. february 2015

Om hvordan kan vi gøre unge mere aktive? [2 af 2 i serie]


Hvorfor skal vi have alternative medier og hvordan kan vi gøre unge mere aktive?
Det spørger videnskabsmanden og fredsaktivisten John Scales Avery her i 3. del af sin selvbiografiske fortælling til dels baseret på det skriftlige forlæg " 60 YEARS IN THE PEACE MOVEMENT" (Also in English)
(sendt i FLR-DIALOG d. 16. februar 2016)

HØR: John Scales Avery fortæller om behovet for alternative medier. Interview 8. februar 2015. (6:26)

Massemedierne er totalt afhængige af de etablerede sammenspiste økonomiske og politiske interesser således at tildels korrupte regeringer, der skaber så megen skade i verden, kontrollerer også mainstreammedierne. Vi må redde demokratiet ved at bruge alternative medier. Holger Terps fredsakademi (http://www.fredsakademiet.dk/), Arne Hansens radioprogram Dialog (http://arnehansen.net/dialog/) og Troels Peter Schmidts TV bidrager væsentligt med deres store indsats. Især ikke mindst Holger Terp gør en fortjentfuld indsats på trods af handicap og det samme gør Amy Goodman og Lora Flanders radio- og TVprogrammer. Avery har selv siden fra 2012 skrevet til netmagasinerne Counter Currents og Johan Galtungs Transcend Media Services Weekly Digest, og på Det Danske Fredsakademis prægtige website redigeret af Holger Terp er det blevet til ca. 800 sider. Vi må fortsætte og udbygge de alternative medier og samarbejde for at redde ytringsalsidigheden og demokratiet. Arne tillader sig her for egen regning at tilføje TFF-Transnational Foundation for Peace and Future Research Ikke-statslig organisation (NGO) med dels Facebookgruppen: https://www.facebook.com/Transnational/?fref=photo samt hjemmesiden http://www.transnational.org/

HØR: Om hvordan kan vi gøre unge mere aktive? (14:56)

Hvordan gøre nutidens unge mere engagerede i at tage de skæbnesvanger globale udfordringer op som menneskeheden står overfor Efter afslutning på den kolde krig mente folk at atomkrigsfaren var drevet over og droppede fredsaktivismen. Men det er en stor misforståelse for faren er større i dag på grund af spredningen af Atomvåben til flere - endog krigsførende lande og skrøbelige stater med fare for Abombeterrorisme og terrorister uden eget landområde kan man ikke afskrække med trussel om brug af Avåben. Og selvom antallet af atomvåben er blevet reduceret, så er der stadig 2000 i højeste alarmberedskab og dertil 6000 yderligere som kan tages i brug. Og det er nok til at smadre civilisationen., Også uheld og misforståelser med utilsigtet affyring af atomvåben er altid til stede og har været tæt på flere gange og faktisk kan vi takke en sovjettisk computerekspert Stanislav Petrov for at en sådan affyring af atombestykkede raketter som følge af en computerfejl ikke skete d. 26.oktobeer 1983. Kun fordi han som vikar og tilfældigvis altså også ITekspert kunne se at det drejede sig om en computerfejl og så havde civil courage til at afbryde alarmen slap menneskeheden for 3. verdenskrig på atomvåben og skal takke Petrov for, at vi alle er her i dag. Se gerne den danske film "Manden der reddede verden"jf http://www.dfi.dk/faktaomfilm/Factsheet.aspx?ss_q=%E2%80%9DManden+der+reddede+verden%E2%80%9D Så vi må gøre noget her og nu. Og et andet område hvor det haster er at stoppe klimaforværringen. Naomi Klein siger at vi kan bruge klimaengagementet til at at vække de unge op til klimaaktioner og tage demokratiet tilbage fra de uansvarlige regeringer, der kun er marionetter af det militær-industrielle kompleks,(eller med Øberg: MIMAK, Det militær-industrielle-akademiske kompleks) og bl.a bruges til at skaffe de "nødvendige" råstoffer. På samme måde skal vi uddanne unge til at tage den ekstremt presserende atomkrigstrussel op.

Links til de omtalte alternative medier: counter Currents
Johan Galtungs Transcend Media Services Weekly Digest
Det danske Fredsakademi
Dialolg på Frederikshavn Lokalradio
Og tilføjet af Arne Hansen Jan øberg TFF-Transnational Foundation for Peace and Future Research hhv:
på Facebook TFF-Transnational Foundation for Peace and Future Research
og websitet TFF-Transnational Foundation for Peace and Future Research

Hør også gerne de 2 tidligere Dialog-udsendelser hvor John Scales Avery fortæller om sine 6år i fredens tjeneste:

1. Dialog-udsendelse hvor John scales Avery fortæller om et liv som fredsaktivist og verdensføderalist - (Also in English)

- og anden del om Miljø- og klimatruslen</>Er du på Facebook: Vil du så hjælpe med at udbrede kendskabet til den nye Facebook-side::
Dialog paa Frederikshavn Lokalradio - hvor der fremover vil blive lagt links til nye udsendelser - ved at "like" Facebooksiden og "dele" relevante indslag? tak.

Yderligere links til information modtages gerne ligesom evt. rettelserog tilføjelser til post@arnehansen.net


RSS