ARKIV:  30. april 2016

Interview d. 30. april 2016 med fredsforsker og konfliktmediator Jan Øberg fra den Transnationale Sstiftelse for Freds- og Fremtidsforskning.


Hør Om verdens tilstand ved Fredsforsker Jan Øberg.
Det skete på Tvinds "Peace Conference 2016 - Stop wars - Not refugees".
(sendt i FLR-DIALOG d. 3. maj 2016)

HØR: Interview d. 30. april 2016 med fredsforsker og konfliktmediator Jan Øberg fra den Transnationale Sstiftelse for Freds- og Fremtidsforskning. (44:19)


gif Jan Øberg

Link til Jan Øbergs institution: Den Transnationale stiftelse for Freds- og fremtidsforskning
- og til TFF-Facebooksiden: TFF-Transnational Foundation for Peace and Future Research
Jan Øbergs egen Facebookside: Jan Oberg
Den artikel af David Kennedy, som Jan henviser til er nu oversat til dansk i Berlingske Hvorfor araberne ikke ønsker USA i Syrien Artiklens engelske originaltitel var :" They don't hate 'our freedoms.' They hate that we've betrayed our ideals in their own countries-for oil."

Den norske bog med titlen Vår Forakt for Svakhet af Harald Ofstad, som Jan Øberg refererede til , ser desværrre ud til at være udsolgt

Jf Jan Øbergs reference til også miljøfaktoren med tørke og fattigdom som baggrund for krigen i Syrien, så er her et kopi af en mail jeg modtog fra Fahmy Almajid d. 21. juli 2009:

"Kære alle
Der er akut behov for hjælp til børn i Nordsyrien. Flere års tørke, som en af de væsentligste årsager, har tvunget flere tusinde familier til at forlade deres huse i landsbyerne og tage til storbyer som Aleppo og Damaskus. Mange af dem har fjernet døre og vinduer fra deres huse og solgt dem i byen, for at få startkapital til at begynde en ny tilværelse. Men fattigdommen har også ramt storbyerne, så familierne rejser til en uvis fremtid i disse byer, hvor børnene ofte dropper ud af skolen for at tigge småpenge hos forbipasserende.

Vi er derfor i gang med at samle penge ind til et hjælpeprogram "Aid! Children of Qamishli". Kamishly er den største by i det nordøstlige Syrien. Du kan læse mere på: www.fahmy.dk Et lille beløb kan redde et barn.
Hjælp os med at hjælp andre!
Mange hilsner
Fahmy Almajid"

Og her snart 8 år senere kan man se at indsamlingen stadig kører: Aid! Children of Qamishly Et lysglimt af håb om fred i det buldrende krigsmørke.Er du på Facebook: Vil du så hjælpe med at udbrede kendskabet til den nye Facebook-side:: Dialog paa Frederikshavn Lokalradio - hvor der fremover vil blive lagt links til nye udsendelser - ved at "like" Facebooksiden og "dele" relevante indslag? tak.

Yderligere links til information modtages gerne ligesom evt. rettelserog tilføjelser til post@arnehansen.net
RSS