ARKIV:  16. january 2017

Interview d. 17. januar 2017 med Chr. Juhl, Enhedslisten udviklingspolitiske ordfører om arbejdet for atomnedrustning.


"Atomvåben: ER regeringen modstandere af nedrustning?".
Det spørger folketingsmedlem Chr. Juhl om i sin pressemeddelelse forud for, at han har kaldt udenrigsministeren i samråd på torsdag d.19. januar kl 12, for at forklare hvorfor regeringen har stemt imod en FN-resolution om et globalt forbud imod kernevåben, som skal forhandles på plads på konference til marts. Dialog prøver at finde ud af hvorfor Christain Juhl som en af de få synes at atomnedrustning er en væsentligt udfordring for os alle. (sendt i FLR-DIALOG d. 17. januar 2017)

HØR: Interview d. 17. januar 2017 med Chr. Juhl, Enhedslisten udviklingspolitiske ordfører om arbejdet for atomnedrustning. (25:52)


Folketingsfjernsyn jf torsdag d. 19.januar kl 12

Chr. Juhls pressemeddelelse:
Atomvåben: Er regering modstander af nedrustning ?
FN tog i starten af november et initiativ til at forbyde atomvåben.
Det skete i FNs komite for nedrustning og international sikkerhed i New York.
Der afholdes i marts en konference med det formål at forhandle en juridisk bindende aftale om et globalt forbud mod kernevåben på plads.
Danmark stemte nej til det vigtige initiativ for at afskaffe atomvåben.
Enhedslisten har kaldt udenrigsministeren i samråd torsdag 19. januar kl. 12.00 for at forklare sig.

Christian Juhl, Enhedslistens udviklingsordfører, siger:
· Jeg er dybt chokeret. Jeg troede, det var en selvfølge at enhver dansk regering vil støtte initiativer for at fremme en atomnedrustning. Det ligger udenfor min fantasi at forestille mig, at der er flertal for en sådan holdning i Folketinget.
· Hvorfor har regeringen stemt imod denne FN-resolution ? Det er et særdeles skelsættende initiativ i disse ustabile tider. Den signalerer et stort og positivt skifte i FN, for atomnedrustning.
· Danmark skal være i forreste række og i tråd med kravet om Norden og Arktis som atomvåbenfri zone. Danmark har ingen interesser i at opretholde den eksisterende atomtrussel - uanset Claus Hjort Frederiksens aktuelle koldkrigskampagne.
· Holdningen i FN er den diamentral modsatte af den alle danske partier, på nær Dansk Folkeparti, gav udtryk for, da de i EU-parlamentet næsten samtidig stemte om en resolution om atomnedrustning.
· Enhedslisten har kaldt udenrigsministeren i samråd for at forklare regeringens uforståelige holdning. Det sker torsdag 19. januar.
Ifølge Sammenslutningen af Amerikanske Videnskabsmænd (FAS) findes der i dag omkring 15.000 atomsprænghoveder på verdensplan.

Christian Juhl
udviklingsordfører for Enhedslisten
Mobil ­61 62 50 98

Chr. Juhls hjemmeside: christianjuhl.dk

- og Facebookside: www.facebook.com/chr.juhl

Hør omtalte John Scales Avery fortælle til Dialog på Frederikshavn Lokalradio om kampen for Norden og Nordpolen som atomvåbenfri zoneEr du på Facebook: Vil du så hjælpe med at udbrede kendskabet til den nye Facebook-side:: Dialog paa Frederikshavn Lokalradio - hvor der fremover vil blive lagt links til nye udsendelser - ved at "like" Facebooksiden og "dele" relevante indslag? tak.

Yderligere links til information modtages gerne ligesom evt. rettelserog tilføjelser til post@arnehansen.netRSS