ARKIV:  13. march 2018

Hør fire Kulturmødeambassadørerne og deres fortællinger. De heder Jana Buchwald, Nanke Nicolaisen, Mahmoud Rifai og Nasteco Ahmed.


Unge "ambassadører" til kamp for større åbenhed og en mere rummelig danskhed
Hør fire Kulturmødeambassadørerne og deres fortællinger. De heder Jana Buchwald, Nanke Nicolaisen, Mahmoud Rifai og Nasteco Ahmed. Projektet "Elektroniske Folkeoplysning" har produceret dette indslag og redaktionen skriver følgende introduktion til udsendelsen:
"Har du tænkt på, at der findes et mindretal af tyskere i Danmark? Og at der tilsvarende findes et dansk mindretal i Tyskland? Hvad mon de føler sig som? Tyskere eller danskere? Og når vi er ved det, hvad med en person der er opvokset i Danmark, men har forældre der stammer fra et andet land. Hvad mon de føler sig som? Det er det, den her udsendelse blandt andet skal handle om. Du vil høre fortællingen om og fra fire såkaldte Kultmødeambassadører.
Det er Grænseforeningen der sender Kultmødeambassadører ud, for at forbygge fordomme og misforståelser og øge tolerancen for hinanden. At det netop er den forening er ikke tilfældigt. For i over 1000 år har utallige krige on konflikter bølget frem og tilbage. Da den nuværende grænse blev draget betød det blandt andet, at der blev et mindretal af henholdsvis tyskere og danskere på begge sider af grænsen. Begge mindretal lever fredeligt i dag uden de store problemer. Vejen dertil har ikke været ligetil, og det er blandt andet de erfaringer Grænseforeningen og dens hele 12.000 medlemmer vil drage nytte af, når foreningen kæmper for det, de kalder en mere åben danskhed. I den sammenhæng er Kulturmødeambassadørerne spydspidser."


HØR: Hør fire Kulturmødeambassadørerne og deres fortællinger. De heder Jana Buchwald, Nanke Nicolaisen, Mahmoud Rifai og Nasteco Ahmed.
RSS