ARKIV:  13. november 2005

Optagelse d. 13. nov. 2005 med spidskandidaterne til byrådet i Ny Frederikshavn


Til vælgermøde hos bokseklubben Pugilist, hvor man hører de sidste 3 runder på miljø, modersmål og ligestilling - og bliver opdateret mht til Venstres vanskeligheder med modersmålundervisningen.( 14. november 2005)

Optagelse d. 13. nov. 2005 med byrådskandidaterne Per Thyge Nielsen fra Enhedslisten = liste Ø, Paul rode Andersen fra SF=F, Erik Sørensen fra Socialdemokraterne = A9, Torsten Jacobsen fra Radikale = B, Kirsten Hejslet Kristendemokraterne = K, Villy møller Konservative = C, Hans jørgen Kaptain fra Venstre og endelig Steen Jørgensen fra dansk Folkeparti liste O

HØR: Optagelse d. 13. nov. 2005 med spidskandidaterne til byrådet i Ny Frederikshavn (52:46)At dømme efter reportagen i Nordjyskes lokalsektion Vor By, skrevet af Hanne Albæk, så var vælgermødets højdepunkt at det kom frem at Venstres spidskandidat Sæby-byrådsmedlemmet Kaptain sagde nej til modersmålundervisningog dermed åbenbart var uenig herom med sin næstkommanderende John Christensen Frederikshavn som det også er fremgået af FLR-Dialogs hjemmeside jf lærernes vælgermøde d. 9. nov.
og vælgermødet på Frederikshavn gymnasium og HF d. 10.nov.. (Sidstnævnte møde blev transmitteret i Frh Lokalradio over hele Ny Frederikshavn(Se frekvenser på www.arnehansen.net/dialog) allerede fredag d. 11. november og begge blev sendt søndag d. 12. nov i programmet Dialog som kan høres over hele Ny Frederikshavn kommune)

Citat fra Nordjyskes Vor by mandag d. 14. nov.s. s. 6 :
"Det dybeste stød undervejs fra det flittigst spørgende rødt hjørne ramte Venstres Hans Jørgen Kaptain, der på spørgsmål om Ny Frederikshavn Kommune vil finansiere modersmålsundervisningen, tilkendegav, at for ham var vellykket integration primært et spørgsmål om at der blev tilegnet danskkundskaber.

- Jeg vil ikke arbejde for modersmålsundervisning, sagde Hans Jørgen Kaptain (piften), og fik støtte af DF's Steen Jørgensen, mens borgmester Erik Sørensen (S) omvendt fastslog (bifald), at det tilbud fortsat skal findes som en vigtig brik i integrationen og fik støtte heri af Enhedslistens Erik Thyge Nielsen og kristendemokraternes Ingrid Hejslet.

En spørger, Arne Hansen (SF), kunne så fortælle, at han ved et tidligere valgmøde havde hørt Venstres John Christensen komme med et godt forsvar for modersmålsundervisningen, og afkrævede et klart signal fra Venstre.

Hans Jørgen Kaptain parerede angrebet med, at han nok ikke var så velbevandret på området, men at hans grundholding fortsat er, at danskundervisningen er vigtigst." (citat slut)

I øvrigt kan nævnes at på 051026mariaschr-multikul64kbps.htm ligger interview med VUer og V-kandidat Maria Scheuer Kristensen, som ønsker at Venstre skal føre en multikulturel integrationspolitik.
En anden V-kandidat Elin melchiorsen har i foreningsregi arbejdet for etniske unges inddragelse og havde egentlig lovet at sende Frhavn Lokalradio Venstres politik på integrationsområdet når den forelå på skrift, men jeg venter stadig?

Så hvis man bor i Ny Frederikshavn, så er det ikke ligegyldigt hvilke kandidater man stemmer på hos de partier man i øvrigt har kig på for at give sin stemme tirsdag d. 15. november 2005 inden kl 20.

Og hvis man ønsker at bevare modersmålundervisningen så kan vi nu konstatere at følgende partier går ind for modersmålundervisning i Ny Frederikshavn, Enhedslisten liste Ø, SF liste F, Socialdemokraterne liste A, Radikale liste B, Kristendemokraterne liste K. Og altså Dansk Folkeparti som er kart imod - og så savner vi fortsat kalr besked fra Venstre. 1)

Tilhængerne af modersmålundervisning fremhæver typisk, at modersmålundervisning fremmer begrebsdannelsen til fordel for indlæringen af begreber på dansk sam kan være med til at give 2-generationsflygtninge en indentitet som giver dem forudsætninger og overskud til at kunne vælge og rumme det bedste fra deres forældres og den danske kultur de møder.

1) PS: Jeg husker desværre ikke på stående fod hvad bogerlisterne sagde om modersmål, men man kan selv høre efter (giv gerne besked - og det gælder også Venstre)


RSS