ARKIV:  31. march 2017

Sidste del om industrialiseringen af fiskieriet og dets konsekvenser. [2 af 2 i serie]


Fiskeriets industrialisering og dens betydning lokalt og nationalt.
Dialog har den fornøjelse her at kunne bringe et enestående lysbilledforedrag om fiskeriets industrialisering og dens betydning lokalt og nationalt. Det er arkivleder på Nordjyllands Kystmuseum, Erik Sigmund Christensen, som øser af sin store viden. Optagelsen skete den 31. marts 2017 til Danmarks lokalhistoriske Forenings årsmøde i Frederikshavn og hvor Erik Christensen strukturerede sit foredrag ud fra følgende 5 nødvendige faktorer for at fiskeriets udvikling: Markedet, kapitalen, politiken, arbejdskraften og teknologien. Dog begynder vi geologisk 8 millioner år forinden. Allerede nu må det stærkt anbefales at åbne den powerpointfil der ligger sammen med lydfilen her og så klikke med her og se de billeder, som Erik referer til under foredraget.
(sendt i Dialog på Frederikshavn Lokalradio d. 18. april 2017)

Det foreslåes lyttere straks at åbne powerpointen
KATTEGATFISKERI OG kYSTKULTUR og her følge med i Erik S. Christensens referencer til billederne underevejxs igennem hans foredrag

HØR: Erik Sigmund Christensens foredrag om fiskeriets historiske udvikling. (49:07)


HØR: Sidste del om industrialiseringen af fiskieriet og dets konsekvenser. (34:39)


gif Erik S. Christensen fortæller Erik er arkivleder på Nordjyllands Kystmuseums afdeling i Frederikshavn.
gif Teorien: Marked, kapital, politik, arbejde og Teknologi som forudsætning
gif Erik med lokalhistorikere som publikum

Erik S. Christensens arbejdsplads Nordjyllands Kystmuseum

Hjemmeside for Dansk Lokalhistorisk Forening som Erik S. Christensen holdt foredrag for på deres årsmøde d. 31. marts 2017 i Frederikshavn.Er du på Facebook: Vil du så hjælpe med at udbrede kendskabet til den nye Facebook-side:: Dialog paa Frederikshavn Lokalradio - hvor der fremover vil blive lagt links til nye udsendelser - ved at "like" Facebooksiden og "dele" relevante indslag? tak.
RSS