Poul Rask fra Energibyen om udvikling på landet gennem energiomlægning. [2 af 2 i serie]

Poul Rask fra Energibyen om udvikling på landet gennem energiomlægning. [2 af 2 i serie]

Kan landsbyråd integreres i den kommunale administration på borgernes egne præmisser, som sønderborgmodellen gør ?
Dialog handler i dette indslag om demokratisk landsbyudvikling. Vi hører først byrådsmedlem og formand for landdistriktsudvalget i Sønderborg kommune, Anders K. Brandt, EL, fortælle om sønderborgmodellen med lokalt demokrati og samskabelse. Det sker organisatorisk set på basis af landsbyernes valgte "landsbyforum" og at borgerne har flertal i landdistriktsudvalget.
Derefter tager Poul Rask fra Energibyen over og vil fortælle om udvikling på landet gennem energiomlægning. Vi høres også debatten med mange indlæg fra borgere og politikere i Frederikshavn kommune. Mødet blev afholdt d. 20. april 2017.
Med arrangøren, Enhedslisten i Frederikshavns foromtale:
- om muligheder for udvikling i landdistrikter. Kan landsbyråd integreres i den kommunale administration på borgernes egne præmisser ? Med udgangspunkt i erfaringer fra Sønderborg og Porto Alegre i Brasilien, vil Anders K. Brandt give et bud på hvordan vi kommer i gang. Anders K. Brandt er Byrådsmedlem for Enhedslisten og formand for Landdistriktsudvalget i Sønderborg kommune.
(sendt i Dialog på Frederikshavn Lokalradio d. 2. maj 2017)

[pix] Optagelser d. 20. april 2017 af Sønderborgs EL-byrådsmedlem og formand for landdistrktsudvalget, Anders K. Brandts lysbilledforedrag om demokratisk landsbyudvikling gennem Sønderborgmodellen. (74:50)
God ide at åbne lysbilledserien
Sønderborgmodellen for demokratisk landsbyudvikling, som Anders brugte.(Kan tage lidt tid at åbne)
[pix] Anders K. Brandt fortæller
[pix] Visionen vises
[pix] også med kropssprog
[pix] Organisatorisk ramme
[pix] landsbyerne

[pix] Poul Rask fra Energibyen om udvikling på landet gennem energiomlægning. (38:21)

[pix] Poul Rask tager over
[pix] med tanker om fremtidens energiforsyning
[pix] hvor vindmøllerne er langt mest areal-effektive
[pix] får forsamlingen oplyst
[pix] Der stilles mange relevante spørgsmål
[pix] - og får beredvilligt grundige svar
[pix] Og EL-byrådsmedlem Ida skov takker for en god og oplysende aften med V's Frode Thule Jensen ved sin sideEr du på Facebook: Vil du så hjælpe med at udbrede kendskabet til den nye Facebook-side:: Dialog paa Frederikshavn Lokalradio - hvor der fremover vil blive lagt links til nye udsendelser - ved at "like" Facebooksiden og "dele" relevante indslag? tak. 

Tilmeld: RSS