ARKIV:  20. april 2017

Poul Rask fra Energibyen om udvikling på landet gennem energiomlægning. [2 af 2 i serie]


Kan landsbyråd integreres i den kommunale administration på borgernes egne præmisser, som sønderborgmodellen gør ?
Dialog handler i dette indslag om demokratisk landsbyudvikling. Vi hører først byrådsmedlem og formand for landdistriktsudvalget i Sønderborg kommune, Anders K. Brandt, EL, fortælle om sønderborgmodellen med lokalt demokrati og samskabelse. Det sker organisatorisk set på basis af landsbyernes valgte "landsbyforum" og at borgerne har flertal i landdistriktsudvalget.
Derefter tager Poul Rask fra Energibyen over og vil fortælle om udvikling på landet gennem energiomlægning. Vi høres også debatten med mange indlæg fra borgere og politikere i Frederikshavn kommune. Mødet blev afholdt d. 20. april 2017.
Med arrangøren, Enhedslisten i Frederikshavns foromtale:
- om muligheder for udvikling i landdistrikter. Kan landsbyråd integreres i den kommunale administration på borgernes egne præmisser ? Med udgangspunkt i erfaringer fra Sønderborg og Porto Alegre i Brasilien, vil Anders K. Brandt give et bud på hvordan vi kommer i gang. Anders K. Brandt er Byrådsmedlem for Enhedslisten og formand for Landdistriktsudvalget i Sønderborg kommune.
(sendt i Dialog på Frederikshavn Lokalradio d. 2. maj 2017)

HØR: Optagelser d. 20. april 2017 af Sønderborgs EL-byrådsmedlem og formand for landdistrktsudvalget, Anders K. Brandts lysbilledforedrag om demokratisk landsbyudvikling gennem Sønderborgmodellen. (74:50)

God ide at åbne lysbilledserien
Sønderborgmodellen for demokratisk landsbyudvikling, som Anders brugte.(Kan tage lidt tid at åbne)
gif Anders K. Brandt fortæller
gif Visionen vises
gif også med kropssprog
gif Organisatorisk ramme
gif landsbyerne

HØR: Poul Rask fra Energibyen om udvikling på landet gennem energiomlægning. (38:21)


gif Poul Rask tager over
gif med tanker om fremtidens energiforsyning
gif hvor vindmøllerne er langt mest areal-effektive
gif får forsamlingen oplyst
gif Der stilles mange relevante spørgsmål
gif - og får beredvilligt grundige svar
gif Og EL-byrådsmedlem Ida skov takker for en god og oplysende aften med V's Frode Thule Jensen ved sin sideEr du på Facebook: Vil du så hjælpe med at udbrede kendskabet til den nye Facebook-side:: Dialog paa Frederikshavn Lokalradio - hvor der fremover vil blive lagt links til nye udsendelser - ved at "like" Facebooksiden og "dele" relevante indslag? tak.


RSS