ARKIV:  17. january 2019

Peter Giltoft Jørgensens lysbilledforedrag om Historien om Alvilde.


Historien om Alvilde – et af Frederikshavns ældste skibe
Dialog bringer her Peter Giltoft Jørgensens lysbilledforedrag om Historien om Alvilde – et af Frederikshavns ældste skibe. Optagelsen foregik d. 17. januar 2019. Her kommer uddrag af Erik S. Christensen skriv om Alvilde:
”…Historien begynder på Jens Nicolai Olsens skibsværft på Havnepladsen i Frederikshavn, hvor Alvilde løb af stablen om eftermiddagen den 31. marts 1897. Skibet var opkaldt efter en af partsejerne, skipper og senere korreponderende reder fiskehandler Niels Peter Carl Larsens datter Alvilde. Fiskehandleren og hans svoger Johan Christian Hyttel holdt til på den yderste matrikel i Sæbys Strandgade.
Skibet fik en lang karriere som fiskekvase inden den blev genanvendt som lystbåd og i dag er ejet af Alvildes venner og sejler som et af byens historiske skibe. Vejen tilbage fra det ophugningstruede skib til tilbageførslen til det oprindelige har været lang og har kostet mange penge.
Det er Slægts- og Lokalhistorisk Forening som står bag arrangementet, der både er slægts- og lokalhistorie, værftshistorie, skibsbygningshistorie og et lærestykke i de muligheder og faldgruber der er, når man gerne vil restaurere et skib af historisk betydning.”
(Lagt på nettet d. 14. marts og sendt d. 13. marts 2019 på Dialog på Frederikshavn Lokalradio.)
Optagelse fra d 17. januar 2019 af Peter Giltofts foredrag.


HØR: Peter Giltoft Jørgensens lysbilledforedrag om Historien om Alvilde
Lysbilledserie: Historien om Alvilde
Åbn den ("open in slides")og kig på de dejlige billeder, mens du lytter til Peter Giltofts levende fortælling om Alvilde.gif Alvilde i 1903 - restaureringsmål

gif En engageret tilhørerskare af garvede skibskyndige folk med tjek på alle for landkrabber ukendte navne

gif Peter Gilfort fortæller om sine billeder af Alvilde

gif Skipperen og fortælleren Peter Gilfort Jørgensen

gif Alvilde parat til alsidigt socialt og socialt brug i sommerhalvåret


Hjemmeside for Foreningen Alvilde

Facebookside for Slægts- og Lokalhistorisk Forening i Frederikshavn
RSS