ARKIV:  17. january 2019

Frederikshavn Havn modtager årets Vækst og Vilje-erhvervspris. [3 af 3 i serie]


Vækst og Vilje-eventen i Frederikshavn med prisuddeling og hovedtale af den økonomiske "vismand" Torben M. Andersen, som er opvokset i Frederikshavn.
Dialog bringer reportage fra Vækst & Vilje Erhvervs- og kulturarrangementet afholdt d. 17. januar 2019.
Først hører vi Godmorgen v/ erhvervsdirektør Niels Bay Christensen og velkomst ved borgmester Birgit S. Hansen. Herefter lytter vi til at Skagens yngste fisker Lars Sørensen får tildelt iværksæstterprisen 2018, som Karl Erik Slynge, Frederikshavn Erhvervsråd, sætter ord på.
Så lyder hovedtalen af Torben M. Andersen, tidligere overvismand for Økonomisk Råd og Professor ved Institut for Økonomi, Aarhus Universitet. Dialog citerer her arrangørernes omtale:
”Den vise mand fra Frederikshavn. Sådan lød overskriften på en artikel i Berlingske i anledning af Torben M. Andersens 60 års fødselsdag i 2016. Torben M. Andersen er opvokset i Frederikshavn og et af Danmarks klogeste hoveder, når det gælder økonomi.
Han blev professor i økonomi allerede som 29-årig, og hans primære forskningsinteresser er den nordiske velfærdsmodel, offentlig økonomi, arbejdsmarkedsøkonomi samt pensioner og demografi. Torben M. Andersen har været aktivt involveret i økonomisk politisk rådgivning i Danmark, de nordiske lande, en række andre lande, OECD samt for EU Kommissionen. Han har blandt andet været formand for Økonomisk Råd (overvismand) og Velfærdskommissionen og ”vismand” i Sverige, Finland og Grønland.
Torben M. Andersen er i dag bosiddende uden for Århus, men er stadig tilknyttet Bangsbostrand Byorkester som trompetist. Torben M. Andersen vil fortælle om sin egen opvækst og rejse fra Frederikshavn samt komme med sin økonomiske vejrudsigt for Danmark.”
Torben har velvilligt stillet de anvendte lysbilleder til rådighed for Dialog. Derfor vil man samtidigt med at radioudsendelsen så på www.arnehansen.net/dialog/ kunne følge med i de lysbilleder som Torben M. Andersen undervejs refererer til.
Endelig hører man begrundelsen for at det blev Frederikshavn Havn som i sidste ende løb med årets Vækst og Vilje Erhvervspris 2018 blandt de mange nominerede.
Lagt på nettet d. 6. februar og sendt d. 6. februar 2019 på Dialog på Frederikshavn Lokalradio.)
Optagelse d. 17. januar 2019 med bl.a Niels Bay Christensen, Birgit Hansen, Lars Sørensen, Karl Erik Slynge, Torben M. Andersen, Mikkel Seedorff Sørtensen og Bo Uggerhøj.


HØR: Godmorgen v/ erhvervsdirektør Niels Bay Christensen og velkomst ved borgmester Birgit S. Hansen. Herefter lytter vi til at Skagens yngste fisker Lars Sørensen får tildelt iværksæstterprisen 2018, som Karl Erik Slynge, Frederikshavn Erhvervsråd, sætter ord på.


HØR: Torben M. Andersen fortæller om sin opvækst i Frederikshavn og videre færd og giver sin økonomiske vejrudsigt
Se gerne her undervejs de lysbilleder, som Torben M. Andersen refererer til under sin fortælling om opvæksten i Frederikshavn og hans økonomiske vejrudsigt for Danmark


HØR: Frederikshavn Havn modtager årets Vækst og Vilje-erhvervspris


gif Publikum inkl Torben med hustru

gif Borgmester Birgit promoverer sin kommune

gif Skagens yngste fisker Lars Sørensen takker for iværksætterprisen

gif Torben Magnus Andersen tager over egen historie og vurdering af Danmarks økonomi


gif Musikeren Torben

gif Torbens uddannelsessteder: Frederikshavn Gymnasium og HF, Aarhus Uni, London School of Economics...

gif Bangsbostrand Byorkester

gif Torben M. Andersen udlægger kurverne

gif Tilhørere

gif Karl Erik Slynge i gang med uddelingsceremonien for erhvervsprisen

gif De tidligere vindere af Vækst og Vilje erhvervsprisen

gif De nominerede

gif Vinderne fmd Bo Uggerhøj og dir. Mikkel Seedorff Sørtensen Frederikshavn Havn som vandt Vækst og Vilje Erhvervsprisen hyldes af Karl Erik Slynge


Hjemmeside for hovedarrangøren Erhvervshus Nord som et samarbejde mellem 3 erhvervsforeninger og kommunen.

Hjemmeside for
Frederikshavn kommune

Vælgeradfærd på Frederikshavn Gymnasium i 1975,produceret af 2ms med Torben M. Andersen blandt yderst engagerede unge

RSS