ARKIV:  26. august 2019

Formanden for Gærum Lokalhistoriske Forening og Arkiv Carl Chr. Olsen og arkivleder Ulla Svendsen fortæller om arbejdet i arkivet og om Gærum historisk og aktuelt.


Landsbyen Gærum historisk og aktuelt
Dialog har besøgt Gærum Lokalhistoriske Forening og Arkiv og interviewet formanden Carl Chr. Olsen og arkivleder Ulla Svendsen. Det foregik d. 26. august 2019 i kælderen under den østligte ende af Gærum skole, hvor der var fuld gang i at lave udklip fra aviser til ”Gærum Avis”.
Vi hører om arkivet som udgiver nyhedsbrev, der udkommer 4 gange om året og uddeles til medlemmerne. Og historisk om bydannelsen omkring mejeriet, der blev bygget i 1898, om leverance til www.arkiv.dk hvor alle effekter bliver registreret. Aktuelt om Facebooksiden ” Alle os i Gærum”, om stigende børnetal , mange KFUM og K spejdere, som måske er historisk begrundet i en tidligere organisatorisk stærk indre missionsk bevægelse, som udover missionshus også havde egen boldklub mv.. For ældre var der kroketklubben. Men Gærum havde også flere industrivirksomheder. Gærum solgte sig på sammenholdet og de herlige naturomgivelser mod øst og syd. Et spørgsmål om en mødeplads i Guddalen ved Sveje har efter interviewet foranlediget arkivleder Ulla Svendsen til at finde frem til de nedenstående avisklip om Venstres høstmøde i Guddalen d 26. august 1945 med over 200 deltagere og med referat af provst Carl Hermansens tale. (Det var ham der senere som minister fik taget initiativ til at bygge Hjørring gymnasium for at afbøde den daværende store lærermangel i Vendsyssel).. Måske Dialogs læsere og lyttere har viden om Guddalen?
(Lagt på nettet d. 11. september og sendt d. 11. september på Dialog på Frederikshavn Lokalradio.)
Interview d. 26. august 2019 med Carl Chr. Olsen, formand for GærumLokalhistoriske Forening og Arkiv og Ulla Svendsen, arkivleder.


HØR: Formanden for Gærum Lokalhistoriske Forening og Arkiv Carl Chr. Olsen og arkivleder Ulla Svendsen fortæller om arbejdet i arkivet og om Gærum historisk og aktueltKlik på billedet for at forstørre det
gif Carl Chr. Olsen og Ulla Svendsen foran skolebillederne fra Gærum Skole

gif "Gærum Avis" med avisudklippene

gif Arkivlokalet med arkivleder Ulla Svendsen

gif En anden arkivvæg med Carl Chr. Olsen.

gif -og en 3. væg med sølvspaden

gif Klassebillederne med gærumbørnene igennem årene

gif Nyhedsbrev- Gærum Lokalhistoriske Forening, nr 118, marts 2019 på 8 sider

Facebookside for Alle os i Gærum

Søgning i Arkiv.dk:Gærum Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Åbningstider for Gærum Lokalhistoriske Forenings arkiv er den sidste mandag i måneden fra kl 19


Foromtale af Venstre i Frederikshavnskredsens gif Høstmøde i Guddalen d. 26. august 1945

Vendsyssel Tidendes referat d. 27. august 1945 af gif Tale af provst Carl Hermansen, Hjørring på Venstres møde i Guddalen ved Gærum.
RSS