Ruslandskyndig ser USA/NATO-Ruslandkonflikten om Ukraine i fugleperspektiv

Flygtninge og Fred har her bedt journalisten og historikeren Jens Jørgen Nielsen, der bl.a. taler russisk, har rejst i og for nyligt udgivet bogen Rusland på tværs, om at prøve at anskue konflikten omkring Ukraine ovenfra i et fugleperspektiv med lige stor afstand til parterne på alle sider af fronten og også i det nødvendige historiske lys og på tværs af de gensidigt ophobede højspændte fjendebilleder. Det kan forhåbentligt bidrage til at gøre os klogere på hvad der aktuelt sker og således også inspirere til at finde alternative løsninger til den krig – med fare for atomkrig -, som vi alle i øjeblikket med god grund må frygte. Jens Jørgen Nielsen, som blev interviewet d. 25. januar 2022 giver os også bud på løsninger.

Læs gerne Søren Riishøjs anmeldelse af Rusland på tværs på https://solidaritet.dk/anmeldelse-jens-joergen-nielsen-er-ruslandsforstaaende-men-er-han-ogsaa-for-venlig/

Jens Jørgen Nielsen kan kontaktes på mailadressen jensjorgenmeister@gmail.com

– og har Facebooksiden ”Jens Jørgen Nielsen” med adressen https://www.facebook.com/jensjorgenmeister

Samt LinkedIn-adressen https://www.linkedin.com/in/jens-j%C3%B8rgen-nielsen-966264b/

Bemærk også Facebooksiden “Russisk Dansk Dialog” på https://www.facebook.com/groups/515868886032500 

Og Dansk-Russisk Forening på  https://dkrus.dk/nydkrus/index.htm

Jens Jørgen Nielsen, Ruslandskyndig journalist og historiker

 

2 tanker om “Ruslandskyndig ser USA/NATO-Ruslandkonflikten om Ukraine i fugleperspektiv”

  1. Fremragende indslag, som er værd at lytte til i sin helhed. Der er desværre langt imellem sådanne nuancerede og indsigtsfulde indlæg i det offentlige rum om det komplekse emne NATO-Rusland-Ukraine. Almindelige mennesker er hundeangst for at ytre sig på grund af de primitive fjendebilleder, der i dag har taget magten. Det første skridt til ægte konfliktnedtrapning/ -løsning må vist være en oprigtig vilje til at lytte til en modpart. Som redaktør i partiet Venstre i gamle dage underviste jeg altid kandidater og tillidsfolk i, at ytringsfrihed (også) betyder, at man må forsvare andres ret til at mene noget andet end een selv. Dette indlysende – men menneskeligt udfordrende – demokratiske princip må naturligvis også gælde i internationale forhold.

  2. Et spændende og politisk nuanceret indlæg. Tak. Det glæder mig, at der endnu findes folk, der tør / vil søge at komme bag den bevidste grøftegravning… Men i løbet af 2022 er der jo desværre alene sket en forværring … – bevidst frem-provokeret ?

Skriv et svar