”Stop inddragelsen af opholdstilladelser for syriske flygtninge!”

”Vi støtter vores syriske venner og naboer, arbejdskolleger og medmennesker her i Frederikshavn kommune med opfordringen: Stop inddragelsen af opholdstilladelser for syriske flygtninge!” Det var de første ord i den velkomstfolder, som blev uddelt ved den nye spontane gruppe ”Mennesker for Mennesker”s solidaritetsmarkering d. 12. juni 2021 for syriske flygtninge.

Dialog på Frederikshavn Lokalradio og Flygtninge og Fred bringer her en reportage i lyd (Klik på linket for neden på siden) og billeder fra den vellykkede demo med henved 180 deltagere store som små og de der stødte til.

Konferencier og taler var Poul Nielsen fra Venligboerne Frederikshavn, som fortalte om sit indtryk fra i 2015 at lytte til ung syrisk flygtnings lidelseshistorie.

Chresten Sloth Christensen medlem af Socialdemokratiet og tidligere skoledirektør: ”Der er nogen ting et parti ikke må opgive, man må hellere tage et nederlag end give efter for racisme eller for tidens fremmedfjendtlige strømninger” – begynder 14 min. inde på lydfilen.

– den unge syrer Mohammad Dowah talte stærkt om de unge studerende syreres oplevelse af situationen med at blive svigtet af det Danmark de gjorde alt for at dygtiggøre sig – 23 min. inde

– og den erfarne Shadi Totanji om hvorfor måtte flygte, om sværere at få uddannelser mv. accepteret i Danmark samt om de grusomme erfaringer med Assads terrorregime støttet af nutidige rapporter, som får syriske flygtninge til at frygte såvel deportation som alternativ et mangeårigt liv i inaktivitet og udsigtsløshed i hjemsendelsescentre.

Gruppen Mennesker for Mennesker, som har taget initiativet til demoen, har oprettet Facebooksiden ” Mennesker for Mennesker” med adressen https://www.facebook.com/Mennesker-for-Mennesker-103186601954487

Pressemeddelelse om demonstration for syriske flygtninge: 210605pressemeddelelse demo-12.061

Demonstrationen blev arrangeret eller støttet af  følgende lokalt forankrede foreninger: Amnesty, Dansk Kurdisk Forening, Kultur uden Grænser, Venligboerne Frederikshavn, Flygtninge og Fred, Enhedslisten Frederikshavn-Læsø, SF-Frederikshavn, Alternativet, Radikale Venstre i Nordjylland, Frie Grønne.

“Stop inddragelsen. Vore syriske venner har dannebrog i deres hjerter”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der taltes 150 + børn og de der kom til, i alt ca 180 deltagere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poul Nielsen fra Venligboerne Frederikshavn er taler og konferencier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cresten Sloth Christensen socialdemokrat og tidl. skoledirektør

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mohammad Dowah ung syrisk-frederikshavner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shadi Totanji selvstændig tandlægepraksis i Damaskus – nu flygtning bosat i Frederikshavn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik Grandt Hansen, Crosser-hajen i Danmarksgade, får “bid”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bosnisk-frederikshavneren, bosætningskonsulent og socialdemokratisk byrådsmedlem, Almina Nikontovic og iransk-frederikshavner Mohammad Daneshjou, teamleder Center for familie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ene del af Ellens folder –
Læs teksterne

Skriv et svar