Tortur af nyligt tvangsudvist afghaner bør få alarmklokkerne til at ringe

Her bringer Flygtninge og Fred et interview med cand. mag og menneskerettighedsaktivist Tue Magnussen, som fortæller om en historie i BT 20. august med CECILIE STRØMGAARD PATSCHEIDER som kilde, jf 210819BT-Nabi-bange-for-Taleban-finder-mig-igen hvor en tvangsudvist afghansk flygtning Nabi fortæller, at han blev tvangsudvist så sent som i maj måned samt om hvordan han nu er blevet udsat for tortur af Talebans folk.

Desuden præciserer Tue Magnussen, hvordan netop Danmark er særlig forpligtet til at respektere og overholde FNs konvention mod tortur, hvilket bl.a. indebærer en forpligtelse til at følge oplysningen op og hjemtage den torturerede. Samt at denne sag kaster lys på regeringens lemfældige politik overfor bl.a. syriske flygtninge, som kan komme i samme situation. Det gør sagen om den torturerede afghaner vigtig at nævne på de landsdækkende demonstrationer til støtte for de udvisningstruede syrere, som der er indkaldt til på tirsdag 31. august. Interviewet med Tue Magnussen foregik 28. august 2021.

Oversigt over hvilke byer der demonstrerer for syrerne på den landsdækkende aktionsdag tirsdag d. 31. august med links til hver enkelt deltagende by

https://www.facebook.com/msactionaid/posts/10159388940239399

+ Randers.

Tue Magnussen kan kontaktes pr E-mail til  tuemagnussen@gmail.com

Tue Magnussen

 

DANMARK: Afghanere skal ikke bo på udrejsecentre

1 tanke om “Tortur af nyligt tvangsudvist afghaner bør få alarmklokkerne til at ringe”

Skriv et svar