Aalborg-demo: ”Stands hjemsendelserne – støt de syriske flygtninge i Danmark”

Flygtninge og Fred/Dialog på Frederikshavn Lokalradio bringer her optagelser fra demonstration for de udvisningstruede syriske flygtninge afholdt d. 19. maj 2021. Arrangørerne Amnesty, Mellemfolkeligt Samvirke Dansk Flygtningehjælps Ungdom, DFUNK og Stay Human skriver: ”Det er påfaldende og forkasteligt, at de danske myndigheder nu fratager borgere deres opholdstilladelse og beskyttelse i Danmark og forsøger at presse dem til “frivilligt” at udrejse til Syrien.

Denne beslutning er i strid med internationale anbefalinger og ser stort på centrale menneskerettigheder som retten til et familieliv og retten til beskyttelse mod forfølgelse. Vi siger: Stands hjemsendelserne!”

Vi hører først velkomst og tale af Hans Hyttel fra Amnesty, så af syrisk gymnasieelev Nadija Domani og dernæst tale af Haifaa Awad (dansk/syrisk læge). Endelig får vi efter demoen en kort kommentar af kunstneren og flygtningeaktivisten Marie Vibe fra Brovst.

Vendelboere og især frederikshavnerne bedes være opmærksomme på at Gruppen Mennesker for Mennesker i Frederikshavn inviterer alle til at deltage i en støtteevent for vores udvisningstruede syrere. Demonstrationen foregår lørdag d. 12. juni. Kl. 11-12 på Kalstorvet i Frederikshavn, hvor vi kan høre frederikshavnerne Shadi Totanji og Mohammad Dowah flygtet fra Syrien samt Poul Nielsen fra venligboerne, som fra hver sit perspektiv vil fortælle om, hvorfor vi skal have stoppet ophævelserne af syrernes opholdstilladelser inden det ved udvisning til Assads terrorregime vil få fatale konsekvenser.  Der vil også være udstillinger, sange og musik.

Hans Hyttel fra Amnesty taler

Nadija Domani studerende efter flugt fra Syrien

“Beskyt syrerne i Danmark”

Syriske kvinder
Marie Vibe, den aktivistiske kunstner fra Brovst

 

 

 

 

Skriv et svar