Interview med støttepartiernes Peder Hvelplund fra EL og Chr. Friis Bach fra Radikale

Efter demonstrationen for syrerne d. 22. maj lykkedes det for Dialog på Frederikshavn Lokalradio/flygtninge og Fred at få korte interviews med først Enhedslistens gruppeforperson for folketingsgruppen, Peder Hvelplund fra Vennebjerg, der i øvrigt er valgt i Nordjylland – samt Christian Friis Bach, nyvalgt folketingskandidat for Radikale som Marianne Jelveds efterfølger i Hjørringkredsen – også i egenskaben af tidl. Generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp.

Men hør selv hvad Hvelplund svarer på spørgsmålet om hvornår Enhedslisten trækker stikket som støtteparti til Mette Frederiksens regering, der fører flygtningepolitik i diametral modstrid med støttepartiernes ønsker.

Og vil folketingskandidaten for Radikale have fjernet lovgivningen om § 7.3, der tilsidesætter flygtningekonventionens krav om en fundamentalt ændret situation med stabil og varig sikkerhed for hjemsende flygtninge og i stedet blot kræver en mindre forbedring for at hjemsende på trods af at situationen fortsat er ”alvorlig, skrøbelig og uforudsigelig”?

 

Peder Hvelplund har Facebooksiden ”Peder Hvelplund” https://www.facebook.com/peder.hvelplund og adressen på Folketingets hjemmeside er https://www.ft.dk/medlemmer/mf/p/peder-hvelplund  Interesserede kan finde henved en halv snes indslag med nordjyden Peder Hvelplund på https://flygtningeogfred.dk/ eller https://flygtningeogfred.dk/dialog jf sidens søgemaskine øverst til højre.

Christian Friis Bach har Facebooksiden “Christian Friis Bach” https://www.facebook.com/christianfriisbach   Chr, Friis Bach har nyligt grundlagt organisationen Warfair https://warfair.org/  der formidler salg af kvalitetsprodukter fra krigsødelagte lande for at hjælpe økonomien i gang og  skabe beskæftigelse som forudsætning for en bæredygtig fred. Jf  interview her om på https://flygtningeogfred.dk/christian-friis-bach-om-hans-nye-initiativ-warfair-trade-for-peace/   og som Chr. Friis Bach har modtaget Aldrig Mere Krigs fredsrose for  jf https://flygtningeogfred.dk/hoer-chr-friis-bach-modtage-aldrig-mere-krigs-fredsrose-for-initiativet-warfair/  og man finder flere indslag ved at søge på forsiden af Flygtninge og Fred  i de 1000-2000 indslag der er adgang til her

Peder Hvelplund

 

Christian Friis Bach, folketingskandidat for Radikale

Skriv et svar