Anna Sundströms oplæg om Oluf Palmecentrets arbejde for fælles sikkerhed.

Her kommer en optagelse af hele den første del af Fredsministeriums årsmøde d. 6. februar 2022, hvor generalsekretær Anna Sundström fra det internationale Oluf Palme Center i Sverige fortæller om centrets arbejde siden Palmekommissionen i 1980erne udviklede ideen om fælles sikkerhed, hvor alle må lære at se konflikter i et fugleperspektiv og forstå og anerkende andres legitime behov for den samme sikkerhed som en selv.  En tankegang som bidrog til afslutningen på den kolde krig, men som i takt med den senere militariserings fremmarch de sidste 25 år er blevet trængt i baggrunden. Det er derfor Olof Palme International Centers projekt  i april at relancere tankegangen om fælles sikkerhed i en opdateret bredere 2022-udgave med udgangspunkt i fælles menneskelig sikkerhed. “We face common dangers and thus must also promote our security in common.”

Under ledelse af Fredsministeriums forpmand Hasse Schneidermann bliver Anna Sundströms oplæg fulgt op med en dialog med deltagerne på Fredsministeriums årsmøde, hvor det blev betonet at netop begrebet om fælles sikkerhed ville være en frugtbar tilgang til at søge en afspænding af  den  farlige USA/NATO-Rusland-konflikt omkring Ukraine, der netop viser at ensidige militære forsvarstiltag og konfrontationer med en (valgt) modpart indebærer risiko for at udløse atomkrig selvom ingen ønsker det.

Se også gerne de lysbilleder som Anna Sundstrøm viste på 220206CommonSecurity_AnneSundstroem

Arrangøren af mødet om fælles sikkerhed Fredsministerium har Facebooksiden ”fredsministerium.dk” https://www.facebook.com/Fredsministerium.dk/ samt hjemmesiden https://www.fredsministerium.dk/

Anna Sundström, generalsekretær for Olof Palme International Center

 

 

Skriv et svar