Flygtninge og Freds redaktør Arne Hansen er død

Hjertelig velkommen til Arnes bisættelse! ❤️

Hjertelig velkommen til alle jer, som vil deltage i Arnes bisættelse fredag den 28. juni fra Fladbjerg kapel, Brønderslevvej 56, Frederikshavn. Bisættelsen foregår kl 14- 14.45. Kapellet vil være åbent fra ca kl . 13.15. I stedet for blomster kan man betænke Dansk Flygtningehjælp, mærket Arne Nielsen Hansen.


Efter fars ønske har vi tilrettelagt bisættelsen i samarbejde med ceremonileder Susanne Keiding fra Humanistisk Samfund.

Efter bisættelsen er der mindesammenkomst med kaffe og kage, samt boller med pålæg, i restaurant Møllehuset, Skovalléen 45. Vi håber at rigtig mange vil være med til at fejre Arnes liv, og dele ud af deres minder om Arne!

Vi har selskabslokalet i Møllehuset til mindst kl 18. Det er evt muligt at hygge sig videre og spise middag i krostuen. I Møllehuset er der lydanlæg med mikrofon, og projektor med lærred, som kan kobles til PC, og begge deles kan bruges til indslag.

Paul Rode Andersen vil styre ordet, og alle som spørgsmål i forbindelse med et indslag kan henvende sig til Paul på tlf 61 33 85 52. Vi ved allerede at vi skal se lysbilleder fra Dansk-Afghansk humanitær forenings skoleprojekt i Herat som Arne bidrog til.

Jeg anbefaler at komme i bil for de som har mulighed, da kapellet ligger et par kilometer udenfor Frederikshavn centrum. Der er en parkeringsplads i tilknytning til kapellet og kun ca 50 meters gang til kapellets hovedindgang. OBS: Udenfor kapellet er der brosten som kan drille lidt, pas på ikke at snuble.

Alle som ankommer til Frederikshavn med offentlig transport, kan rejse fra Frederikshavn station til Fladbjerg kapel med bus Bus 77 mod Brønderslev kl 13.03. Bussen stopper ved Fladbjerg kirkegård kl 13.18. Fra stoppestedet er der 5 minutters gang til kapellet.

Der er cirka 3 km fra kapellet til Møllehuset. Jeg regner med, at vi kan ordne transporten til Møllehuset ved at deltagere med bil tilbyder ledige bilsæder til andre deltagere, som ikke har bil.

Alle som har spørgsmål om transport til og fra og i Frederikshavn, er hjertelig velkommen til at tage kontakt til mig på tlf + 47 95010872 (norsk telefonnummer).

Tag kontakt hvis du har et transportbehov som f.eks. ikke dækkes af bussen til kapellet, eller om hvad som helst andet! Send mig gerne en sms hvis du kommer uden egen bil. Så kan vi evt planlægge transporten i Frederikshavn på forhånd.

Med venlig hilsen og på vegne af familien

Jesper Hansen (Arnes søn) 😊

————————————————————————————–
Min højt elskede far, Arne Nielsen Hansen f. 23.07.1939, døde sent tirsdag 11. juni. Far var 84 år og havde svækket helbred. Alligevel døde han uventet efter en operation. Jeg nåede ikke frem, men lyttede på telefon fra Gøteborg, da det skete. Det var smertefuldt ikke at være hos ham. Mor og Anders var heldigvis til stede.

Vi var sammen få dage forinden fra tirsdag til fredag 7. juni. Torsdag havde vi far med på tur til hans yndlingsudsigtspunkt på Øksnebjerg. Fredag pakkede han selv sin interviewmikrofon nøje ind og gav mig den med til vennerne fra fredsbevægelsen i Århus. De skulle have mikrofonen med på folkemødet på Bornholm og gøre lydoptagelser som far kunne bearbejde bagefter til en radioudsendelse om fredsbevægelsens folkemødeaktiviteter. Han tænkte som altid kun fremover og havde ikke planer om at dø endnu.

Tak til alle de mange som allerede har vist sin omtanke og medfølelse. Stor tak til Paul Rode Andersen og Shan/tamiler i Frhavn og Sæby for at skrive nekrologer over far på Kanal Frederikshavn, og tak til de over hundrede andre som har skrevet mindeord og kondolencer på Kanal Frederikshavns Facebook-side. Tak også for stærke mindeord fra Elise Bjerkrheim og Pia Qu Hyrland fra Bedsteforældre for asyl og mange andre af Arnes venner og medaktivister.

Det var fars ønske at danne en forening, som kunne sørge for at hans efterladte artikler og radioprogrammer skulle forblive publiceret og tilgængelig for almenheden og historieskrivningen. Jeg håber vi kan hjælpe hinanden med det.

Elskede far, du var mit første og største forbillede. Du viste mig verden og gav mig uforbeholden kærlighed. Tak for vellevet liv! Nu savner jeg dig umådeligt 💔💔💔
————————————————————————————–

Læs Paul Rode Andersens mindeord hos Kanal Frederikshavn:
Arne Hansen er død: Et fyrtårn er brændt ud
Læs mindeord fra tidligere flygtninge hos Kanal Frederikshavn:
Farvel og af hjertet tak for din indsats, kære Arne
Arbejderen.dk/navne/et-fyrtaarn-er-braendt-ud/
Globalnyt.dk/et-fyrtaarn-er-braendt-ud
Ligeher.nu/frederikshavn/nyheder/mennesker/mindeord-arne-var-en-utraettelig-naturkraft
Arbejderen.dk/navne/arne-nielsen-hansen-80-år

 

Skriv et svar