Det er den enkelte persons bevidsthed vi skal vække for at vi kan få befriet verden fra atomvåbenenes permanente terrortrussel.

Jan Møller og Anders Sørensen, begge fra den buddhistiske organisation SGI, fremlægger deres syn på atomvåben, FN’s traktat der forbyder atomvåben og borgerforslaget om at Danmark skal tilslutte sig FN-traktaten der forbyder atomvåben – og hvad vi bør gøre for i sidste ende at få afskaffet atomvåben.

Især Jan Møller har i mange år i samarbejdet med naturvidenskabsmanden og fredsaktivisten John Scales Avery om at oplyse den danske befolkning om de konkrete farer der er ved at Danmark har lullet sig i søvn under den falske sikkerhed som USA’s ”atomparaply” er. Og er tilfældet fordi stater udenfor vores atomparaply, må opleve denne ensidige beskyttelse og den usårlighed den giver, som en aggressiv handling rettet mod dem i og med at usårligheden gør det umiddelbart omkostningsfrit at true med eller starte en atomkrig, som er NATOS strategi at være parat til at kunne.

Men Jan Møller og Anders Sørensen, fra SGI (Soka Gakkai International) i Danmark, vil også gerne ”befri” os fra den kyniske ”dem contra os-tankegang” som får os til at acceptere at vi bygger vores sikkerhed på at kunne bruge atomvåben med hundredemilioner af direkte mord samt global klima- og miljøødelæggelse med milliarder hungerdøde til følge. Og dette samtidig med en løbende risiko for fejludløsninger af atomvåbenbestykkede raketter, som vi f.eks. så under højspændingen i 1982 jf. filmen om Petrov ”Manden der reddede verden” .

Jan Møller og John Scales Avery har derfor siden 1982 bl.a. været aktiv i en kampagne for at få også danske byer til at tilmelde sig som en ”borgmestre for fred”-kommune, der vil af med atomvåben. Og i forlængelse heraf er der nu også ICAN Cities Appeal, hvor en by der tilslutter sig, opfordrer sin regering til at tilslutte sig FN-traktaten der forbyder atomvåben. Her kan din by stadig nå at blive den første, hvis altså du eller din organisation tager initiativet!

Men hør selv Jan Møller og Anders Sørensen fortælle om den filosofi der får dem til at tage afstand fra militarisme og dens ypperste udtryk, atombombetruslen, som vi alle lever under enten vi er opmærksomme på det eller ej, og som parallelt bør vises samme opmærksomhed og konkrete indsats, som den øvrige kamp for at bremse de klimagasudslip, der via opvarmningen på lang sigt også er en trussel mod vores klima og miljø.

Jan Møller og Anders Sørensen har så også ideer til hvad vi hver især og sammen kan og bør gøre for at ”afgifte” vores tanker og slippe fri af militarismens selvopfyldende negative fjendebilleder og gøre os parate til at kæmpe for bæredygtig fred igennem at medtænke andres (”fjendens”) sikkerhedsbehov. Altså må vi sammen med ”fjenderne”, og især menneskene i deres civilsamfund, arbejde på at skabe en fælles sikkerhed på vores fælles jordklode. Dobbeltinterviewet med Jan Møller og Anders Sørensen foregik d. 3. november 2020.

Hjemmeside for SGI (Soka Gakkai International) i Danmark  https://sgi-dk.org/?fbclid=IwAR03G1B6L-kjrjE2U1ORBmLikTxW2szBvBeCeA2XGfLApuy1VV-wcUlwdzc

Den interviewede Jan Møller har mailadressen: janortwed@gmail.com

Jan Møller , SGI-Danmark

 

 

 

Anders P. Sørensen, SGI

Danmark skal underskrive og ratificere FN-traktaten om forbud mod Atomvåben

Støt gerne Borgerforslaget:

Danmark skal tilslutte sig FN-traktaten om forbud mod atomvåben på https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-05087

Hjemmeside for kampagnen Forbyd Atomvåben    http://www.atomvaabenforbud.nu/

Facebookside for kampagnen Forbyd Atomvåben  https://www.facebook.com/Atomvaabenforbudnu-100252575098156 

link til ICANs side om ICAN Cities Appeal https://cities.icanw.org/  

Text of the Appeal: “Our city/town is deeply concerned about the grave threat that nuclear weapons pose to communities throughout the world. We firmly believe that our residents have the right to live in a world free from this threat. Any use of nuclear weapons, whether deliberate or accidental, would have catastrophic, far-reaching and long-lasting consequences for people and the environment. Therefore, we support the Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons and call on our governments to sign and ratify it.” CA. 400 BYER Har i øjeblikket tilsluttet sig appellen.

Hjemmeside for Mayors for Peace http://www.mayorsforpeace.org/english/outlines/index.html

The purposes of the “Mayors for Peace” are to contribute to the attainment of lasting world peace by arousing concern among citizens of the world for the total abolition of nuclear weapons through close solidarity among member cities as well as by striving to solve vital problems for the human race such as starvation and poverty, the plight of refugees, human rights abuses, and environmental degradation. Hidtil har 7,968 cities (165 countries/regions) tilsluttet sig borgmestre for fred.

Facebookside for Mayors for Peace https://www.facebook.com/mayorsforpeace/

Hjemmeside for ICAN International Compagn against Nuclear Weapen https://www.icanw.org/

Link  til FN-traktaten der forbyder atomvåben og som træder i kraft d. 22. januar 2021 https://www.icanw.org/the_treaty

LINK om ICANs samarbejde med SGI-Italien da de lavede en anti-atomvåben udstilling.:

 

Skriv et svar