Lægen Haifaa Awad om hvorfor vi må demonstrere d. 19. maj for syriske flygtninge

Haifaa Awad, der som dansk læge selv har været i Syrien og arbejdet for at redde krigsofre, fortæller her om hvor usikkert og farligt det vil være for flygtninge at vende tilbage til Damaskus-området. Selvom bomberegnen er ophørt så er det stadig Assads sikkerhedsfolk, der nu i 10 år har mishandlet hvem de ville for egen vinding, som stadig forrået af krigen skal kontrollere hjemvendte flygtninge, der typisk opfattes som modstandere eller landsforrædere, som man kan behandle derefter. Og mulighederne for at skaffe sig de nødvendige livsfornødenheder har aldrig været dårligere.

Interviewet med Haifaa Awad blev optaget d. 11. maj 2021

Haifaa Awad, der selv har oplevet krigens umenneskelige grusomhed, er en af initiativtagerne til folkebevægelsen for at redde syriske flygtninge fra at miste deres opholdstilladelse i Danmark. Haifaa Awad kan kontaktes via mailadressen haifaa.awad@hotmail.com

Nærmere oplysninger om de foreløbigt hele 11 landsdækkende demonstrationer d. 19. maj for at standse deportation af syriske flygtninge findes bl.a. her https://amnesty.dk/demonstration-beskyt-syrerne-i-danmark-syrien-er-ikke-sikkert/ . Det er på Amnestys hjemmeside som sikkert løbende bliver opdateret da der er flere byer på vej.

Skriv et svar