Borgerforslag om Annullering af ordre på 27 kampfly – Hør Birger Hansen forklare hvorfor vi skal støtte det

Borgerforslag: Annullering af ordre på 27 kampfly

Forslagsstiller Birger Hansen uddyber i interviewet den begrundelse som han skriver i sit borgerforslag: ”Folketinget opfordres til at annullere Danmarkshistoriens største våbenhandel med ordren på 27 F-35 kampfly til en anslået samlet pris på mere end 56 mia. kr. i flyenes levetid. Det første fly skal efter planen ankomme næste år.

På baggrund af den opståede force majeure situation og ventende økonomiske krise, forårsaget af den globale Corona pandemi, kan +56 mia. kr. bruges bedre til gavn for den danske befolkning.

Hvad skal vi bruge 27 nye kampfly til? De kan kun bruges til én ting, krig.

Krig er værre end Corona-virus.”

Dertil kommer interviewet også ind på den øgede men unødvendige oprustning af både konventionelle våben og atomvåben anført af Trumps USA, og nu NATO basen Skrydstrup med ekstra CO2-udledning ,støj og udgifter. Vi hører også om militariseringens og klimaødelæggelsens onde spiral, samt om hvorvidt medierne interesserer sig  for borgerforslaget. Forslagsstilleren Birger Hansen er pacifist og var militærnægter og nu medlem af Aldrig Mere Krig. Birger beklager dybt den militaristiske og USA-følgagtige krigspolitik som Danmark har fulgt siden Kosovo i 1998 og med Anders Fogh Rasmussen som hovedansvarlig.

Borgerforslaget om “Annullering af ordre på 27 kampfly” finder man ved på  internettet eller i Google at skrive borgerforslag om annullering af køb af kampfly eller skrive borgerforslag.dk og rulle ned til 15. maj og klikke på

Borgerforslag om Annullering af ordre på 27 kampfly”. Eller klikke på linket https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-04707 Interviewet blev optaget d. 13. juni 2020

Man er velkommen til at kontakte forslagsstilleren

Birger Hansen med E-mail: bohemia@mail.dk

 

Skriv et svar