Hør Kim Andersen fortælle om sit engagement i at redde afviste østslavonske flygtninge fra livsfarlig deportation.

Kim Andersen sammen med sin hustru Trine, og østslavonske serbere Duzan og Tanja

Vi hører om hvordan Kim Andersen kom i medierne og via Leif bork Hansen i 1998 involverede sig i at hjælpe udvisningstruede serbiske flygtninge fra Østslavonien i Kroatien fordi han fra sine ture hertil som FN-nødhjælpschauffør vidste, at det var uansvarligt at udvise serberne til livsfarlig forfølgelse i Kroatien.

Vi følger Kim Andersens vedvarende kamp for at overbevise de socialdemokratiske ministre Thorkild Simonsen og Karen Jespersen, og herunder betydningen af at forberede sig grundigt og uforfærdet at turde sige sandheden og tale magten midt imod, for at opnå gehør hos journalisterne. Og så til sidst finde en forhandlet løsning på Færøerne.

Men også om de store omkostninger for hele familien der blev ved at komme i medierne, som dog ikke får Kim Andersen til at fortryde at han blev flygtningeaktivist. På baggrund heraf har han også sin mening om udviklingen i befolkningens holdninger og regeringens aktuelle flygtningepolitik og hvad der må gøres. Men i dag er det svært at skaffe midler og medierum til oplysning om konstruktive historier om flygtninge.

Hør gerne også Leif Bork Hansen fortælle om forløbet da han i 1998 skjulte serbiske flygtninge fra Østslavonien i Kroatien:
https://flygtningeogfred.dk/2020/04/13/leif-bork-hansen-fortaeller-om-forloebet-da-han-i-1998-skjulte-serbiske-flygtninge-fra-oestslavonien-i-kroatien/

Skriv et svar