Hiroshimadagens lancering af kampagne for at Danmark skal underskrive FN-traktaten om forbud mod Atomvåben.

Netradioen flygtningeogfred.dk bringer her en reportage fra en Hiroshima-event på 75-årsdagen for atombomben over Hiroshima – den 6. august 1945. Her bliver 75-årsdagen sat verbalt i perspektiv med korte oplæg af henholdsvis formanden for Danske Læger mod Kernevåben, Klaus Arnung, og formanden for Fredsministerium, Hasse Schneidermann. Hasse Schneidermann præsenterer et nyt borgerforslag om dansk tilslutning til FN’s traktat om forbud mod atomvåben, jf. https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-05087 som ifølge lægen Claus Arnung nu er mere påtrængende end nogensinde – ikke kun fordi den stigende internationale spænding imellem atommagter med øget risiko for at det skal ende i en atomkrig som selv i mindre omfang vil myrde mange mange millioner af mennesker, men også som en miljøkatastrofe med op til et par milliarders potentielle sultedød. Derfor opfordrer Hasse Schneidermann indtrængende alle til at skrive under på borgerforslaget, som hvis vi når op på over 50.000 underskrifter vil forpligte Folketinget til at behandle borgerforslaget om at Danmark skal tilslutte sig FN’s traktat om forbud mod atomvåben. Og det skal nås inden d. 20. januar 2021.

Talerne af Klaus Arnung og Hasse Schneidermann blev optaget på Cinematekets Hiroshima-event d. 6. august 2020 samt forord ved Rasmus Brandstrup, dog desværre uden den unikke koncert ved CRASH Ensemble. Det er dog heldigvis muligt at høre en originaloptagelse på video af hele Hiroshima-eventen inklusive CRAS Ensemble, som består af Uffe Carl Hansen, Jacob Nørrelund, Mikkel Egelund Nielsen, Henrik Bay Hansen, Søren Eriksen og Peter Oldrup og Visuals ved Benjamin Henriksen. Man kommer til videoproduktionen af Klavs Kehlet Hansen via linket  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=128814068908673&id=100252575098156 med billedoverskrifte In our time og dommedagsuret , der står på 100 sekunder i kl. 12 midnat samt billede af den Herup-plakat som Aldrig Mere Krig har foræret 50 styk af til kampagnen for et atomvåbenforbud og som sælges for 250 kr. stykket ved henvendelse til Hasse Schneidermanns mailadresse hasse.schneidermann@gmail.com , som også står til fri afbenyttelse til andre kampagneformål.

Hiroshima-eventen og kampagnen “Atomvaabenforbud.nu” er udover Fredsministerium, Danske Læger mod Kernevåben,  Fredsvagten og NOAH også støttet af Aldrig Mere Krig og flere andre fredsgrupper.

I øvrigt har kampagnen for atomvaabenforbud.nu etableret netsiden http://www.atomvaabenforbud.nu/  med link til Facebooksiden Atomvaabenforbud.nu https://www.facebook.com/Atomvaabenforbudnu-100252575098156/?ref=page_internal, hvor man kan følge med og deltage i debatten om dansk tilslutning til FNs forbudstrakat, som i øjeblikket kun mangler 7 landes ratificering for at træde i kraft.

 

Klaus Arnung formand for Læger mod kernevåben

 

 

Hasse Sneidermann formand for Fredsministerium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 tanke om “Hiroshimadagens lancering af kampagne for at Danmark skal underskrive FN-traktaten om forbud mod Atomvåben.”

Skriv et svar